Arhiva » Vesti » Tračara 19.05.2017

Lepa Brena: Prvi put sada, nakon 7 godina, pričam o bolesti

Tračara petak, 19. maj 2017.

Lepa Brena je odlučila da sada, 7 godina nakon jednog teškog životnog razdoblja, progovori na temu bolesti o kojoj je ćutala sve ove godine.

“Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kada je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svest žena da treba da urade test jer odmah znate da li imate mogućnost za dobijanje karcinoma ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje jer puno žena dobije kancer grlića materice, jajnika ili dojke a da uopšte ne znaju odakle to potiče”, nastavila je svoju priču ona i dodala da je tih dana bila aktuelna priča oko Angeline Jolie koja je iz istih razloga izvršila masektomiju.

“Ako mi verujete, jedno dva dana nisam mogla da ponovim moj broj telefona, toliko sam bila u šoku”, priseća se Brena, koja je strepela od negativnog ishoda. Bila sam jako uplašena, nisam znala za sebe. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti sa njima nego bežati od istine. Ljudi moraju da vode računa o svom zdravlju. To je najvažnije i najbitnije”, zaključila je pevačica.


Objavljeno na sajtu tracara.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Lepa Brena

©2018 Netmark d.o.o.