Arhiva » Vesti » Al Jazeera 20.05.2017

Zvaničnik UN-a: Laptop bombe su samo pitanje vremena

Instaliranje bombi u laptop računarima je samo pitanje vremena, upozorio je šef odbora UN-a za borbu protiv terorizma Jean-Paul Laborde.

Al Jazeera subota, 20. maj 2017.

Instaliranje bombi u laptop računarima je samo pitanje vremena, upozorio je šef odbora Ujedinjenih naroda za borbu protiv terorizma Jean-Paul Laborde.

Laborde je to rekao novinarima nakon što su zvaničnici odlučili da odustanu od zabrane unošenja laptopa na letovima iz Evrope u Sjedinjene Američke Države, prenosi Tanjug.

Unošenje laptopa u avion sada je zabranjeno na letovima iz osam država: Turske, Maroka, Jordana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Saudijske Arabije i Kuvajta.

Opasni povratak

Laborde je dodao da nije siguran može li grupa Islamska država Irak i Levant izvesti napad laptop bombom, ali je siguran da to mogu da izvedu grupe organiziranih kriminalaca, kojima će se pripadnici oružanih grupa obratiti za pomoć.

On smatra da će sljedeći val povratnika ISIL-a u Evropu biti opasniji od prethodnih. Pošto ISIL gubi teritorije u Siriji i Iraku, Laborde tvrdi da će borci koji su došli iz Evrope uskoro početi da se vraćaju.

Prema njegovim riječima, nekoliko evropskih država vjeruje da će se vratiti tri puta više pripadnika ISIL-a nego u čitavoj protekloj godini.

"Uprkos ograničenjima putovanja, teroristi će pokušati da pređu granice, posebno švercujući se", rekao je Laborde.

Izvor: Agencije


Objavljeno na sajtu balkans.aljazeera.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Laptop bombe su samo pitanje vremena

RTV subota, 20. maj 2017.

"Bombe u laptopovima su samo pitanje vremena"

Radio 021 subota, 20. maj 2017.

Zvaničnik UN:Laptop bombe su samo pitanje vremena

Večernje novosti subota, 20. maj 2017.

Ključne reči

Tanjug Turska Laptop Egipat Maroko UN

©2018 Netmark d.o.o.