Al Jazeera

Vučić: Vojska Srbije neće ući na Kosovo, povući ćemo snage iz tog područja

Al Jazeera pre 24 sata
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nema namjeru da naredi vojsci da pređe granicu sa Kosovom, nakon poziva SAD-a i EU da Srbija obustavi vojne aktivnosti. Evropska unija i Sjedinjene Američke Države pozvale su Srbiju da obustavi vojne… »

Milan Radoičić dao izjavu MUP-u Srbije o napadu u Banjskoj

Al Jazeera pre 6 sati
Radoičić je ranije priznao da je lično organizirao grupu naoružanih napadača koji su odgovorni za sukob na sjeveru Kosova, te da o svojoj namjeri nikoga nije obavijestio. Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije i u… »

Dodik jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a

Al Jazeera pre 9 sati
Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke. Milorad Dodik jednoglasno je reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru te stranke u Doboju, javlja Fena. Dodika je… »

SAD: Predstavnički dom usvojio mjeru koja bi mogla da spriječi obustavu rada vlade

Al Jazeera pre 24 sata
Ova mjera, koja još uvijek mora da prođe Senat, omogućila bi protok novca vladinim agencijama do sredine novembra i obezbijedila milijarde dolara za oporavak od prirodnih katastrofa. Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je danas uredbu o… »

Slovaci biraju između proruskog bivšeg premijera Fica i prozapadnih liberala

Al Jazeera pre 12 sati
Završne ankete javnog mnijenja pokazale su da su dvije strane u mrtvoj utrci, a očekuje se da će pobjednik prvi dobiti priliku pokušati sastaviti vladu. Slovaci su u počeli glasanje na parlamentarnim izborima na kojima se očekuje tijesna borba… »

Italijanska obalna straža spasila 177 ljudi od požara na trajektu

Al Jazeera pre 9 sati
Italijanska obalna straža spasila je 177 ljudi, među njima 27 članova posade, s trajekta koji se zapalio na putu od italijanskog otoka Lampeduse do Porto Empedoclea na Siciliji. Italijanska obalna straža spasila je 177 ljudi, među njima 27 članova… »

Bakić: U Srbiji postoji režimska opozicija koja se dogovara sa vlastima o podjeli plijena

Al Jazeera pre 2 sata
U Beogradu je održan 22. protest ‘Srbija protiv nasilja’. Drugu subotu zaredom, na okupljanjima su govorili predstavnici opozicionih stranaka, koje tehnički organizuju proteste. Početkom mjeseca zatražili su vanredne parlamentarne i beogradske… »

Dodik: Da se mirno raziđemo i podignemo dovoljno visoke ograde

Al Jazeera pre 5 sati
Savez nezavisnih socijaldemokrata na saboru u Doboju za predsjednika je izabrao dosadašnjeg prvog čovjeka te stranke Milorada Dodika, kao jedinog kandidata. U prvom obraćanju nakon što je izabran na dužnost koju obavlja posljednjih 27 godina, Dodik… »

Scholz: U Njemačku dolazi previše izbjeglica

Al Jazeera pre 6 sati
Scholz smatra da je nedopustivo da većina izbjeglica do Njemačke dolazi bez da bude prethodno registrirana u nekoj od zemalja Evropske unije. Njemački kancelar Olaf Scholz u subotu se uključio u raspravu o ilegalnoj migraciji prema Njemačkoj… »

Ambasada SAD-a: Zakon u RS-u oblikovan po uzoru na represivno rusko zakonodavstvo

Al Jazeera pre 2 sata
‘Zakon o NVO’ ima jasnu namjeru ograničiti prostor za djelovanje civilnog društva i suzbiti kritike Dodikove vladajuće koalicije, poručili su iz Ambasade SAD-a u BiH. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se na… »

Al Jazeera, najnovije vesti »