Al Jazeera

Potpisan sporazum o obnovi aviolinije Beograd - Priština

Al Jazeera pre 29 minuta
Pismo namjere potpisano je u Berlinu u prisustvu ambasadora i specijalnog izaslanika američkog predsjednika Richarda Grenella. Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su sa zrakoplovnom kompanijom Lufthansa sporazum koji bi trebao omogućiti obnovu… »

Saša Ilić dobitnik NIN-ove nagrade

Al Jazeera pre 4 sata
Ilić je 66. dobitnik nagrade, a dobio ju je za knjigu 'Pas i kontrabas'; u konkurenciji su bila još četiri djela. Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu Pas i kontrabas, saopćeno je u ponedjeljak u Beogradu. Ilić je 66. dobitnik NIN-ove… »

Kina: Sve više slučajeva upale pluća povezanih s korona virusom

Al Jazeera pre 6 sati
Peking je izvijesto da je proteklog vikenda zabilježio 139 novih slučajeva upale pluća povezane s novim virusom; troje ljudi do sada podleglo bolesti. Kina je izvijestila da je proteklog vikenda zabilježila 139 novih slučajeva upale pluća povezane s… »

Klimatske promjene i svjetske krize teme foruma u Davosu

Al Jazeera pre 10 sati
Svjetski ekonomski forum, koji ove godine slavi 50. rođendan, počinje u ponedjeljak i trajat će do 24. januara. Svjetski ekonomski forum, koji se jednom godišnje održava u Davosu, u Švicarskoj, počinje u ponedjeljak i trajat će do 24. januara… »

Bogatstvo 2.153 milijardera premašuje imovinu 4,6 milijardi ljudi

Al Jazeera pre 10 sati
Ekonomski sistem baziran na nejednakosti na svojim leđima nose žene, upozorava britansko udruženje Oxfam. Broj milijardera udvostručen je u proteklih deset godina, zahvaljujući ekonomskom sistemu baziranom na nejednakosti, koji na svojim leđima nose… »

Libija najavila drastično smanjenje proizvodnje nafte

Al Jazeera pre 8 sati
Ako se nastave blokade postrojenja, proizvodnja će za nekoliko dana biti smanjena na 72.000 barela dnevno. Libija će za nekoliko dana smanjiti proizvodnju nafte na 72.000 barela dnevno, ukoliko se nastave blokade njenih naftnih postrojenja, saopćila je… »

Medvedev: Razlozi za ostavku reforme i faktor vremena

Al Jazeera pre 10 sati
Predsjednik mora biti apsolutno slobodan da diskutira i preduzima mjere bez obzira na bilo koji drugi faktor, uključujući vladu, kaže donedavni ruski premijer. Donedavni ruski premijer Dmitrij Medvedev je izjavio keko je podnio ostavku zbog potrebe… »

EU izdvaja 900 miliona eura za humanitarnu pomoć u svijetu

Al Jazeera pre 2 sata
Od ukupnog humanitarnog budžeta za ovu godinu Evropska unija izdvojit će 400 miliona eura za programe u Africi. Evropska komisija usvojila je inicijalni budžet za humanitarnu pomoć u 2020. u iznosu 900 miliona eura. Evropska unija vodeći je svjetski… »

Plenković: Nije fer da je S. Makedonija ostavljena u čekaonici

Al Jazeera pre 2 sata
Hrvatska će posebnu pažnju posvetiti deblokiranju početka pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije, kaže hrvatski premijer. Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će Hrvatska na zagrebačkom samitu u maju posebnu… »

Trump o opozivu: Besramni napad na izbornu volju naroda

Al Jazeera pre 10 sati
Lider republikanaca u Senatu Mitch McConnell je najavio da će suđenje predsjedniku SAD-a početi 21. januara. Uoči početka suđenja američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u Senatu, iz njegovog pravnog tima ocjenjuju da je rezolucija Zastupničkog doma… »

Al Jazeera, najnovije vesti »