Al Jazeera

Trump od Erdogana zatražio trenutno primirje u Siriji

Al Jazeera pre 31 minuta
Trump je potpisao izvršnu naredbu da se izvrši pritisak na Tursku kako bi zaustavila vojnu ofanzivu u Siriji i prihvatila trenutno primirje, potvrdio je Mike Pompeo. Američki potpredsjednik Mike Pence potvrdio je da je predsjednik Donald Trump… »

Hrvatska nabavlja nove bespilotne letjelice

Al Jazeera pre 49 minuta
Vrijednost nabavke letjelica kompanija King ICT i Alfatec Group je oko 2,69 miliona eura, a koristit će ih MUP Hrvatske. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske nabavit će bespilotne letjelice kompanije King ICT i Alfatec Group za oko 20 miliona kuna… »

Video: Tajfun Hagibis odnio najmanje 70 života

Al Jazeera pre 13 minuta
Više od 200.000 spasilaca učestvuje u potrazi za preživjelima u ugroženom području. U naletu tajfuna Hagibis, koji je pogodio Japan, poginulo je najmanje 70 osoba, a 15 se vodi kao nestalo, objavila je televizija NHK, a prenosi agencija Beta. Više… »

Rouhani: Postoji snimak napada raketama na iranski tanker

Al Jazeera pre 7 minuta
Iranski predsjednik govorio je o napadu na tanker, nuklearnom sporazumu, ratu u Jemenu i turskoj ofanzivi u Siriji. Iranski predsjednik Hassan Rouhani rekao je da postoji snimak kako dvije rakete pogađaju iranski tanker u Crvenom moru, pored obala… »

Picula: Crna Gora će biti sljedeća članica EU-a

Al Jazeera pre 49 minuta
Ukoliko nastavi posao kakav radi deset godina, onda sljedeće proširenje neće biti moguće bez Crne Gore, kaže izvjestilac EU-a. Crna Gora je ostvarila ozbiljan napredak na putu ka Evropskoj uniji i bit će njena sljedeća članica, ocijenio je novi… »

Evropska komisija: Katalonsko pitanje je unutrašnja stvar Španije

Al Jazeera pre 49 minuta
Vrhovni sud u Madridu osudio je devet katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne, što je Evropska komisija odbila komentirati. Evropska komisija odbila je komentirati presudu katalonskim zagovornicima nezavisnosti, naglasivši da se radi o unutrašnjoj… »

Ljubav i želja u Iranu kao prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti

Al Jazeera pre 49 minuta
Mi volimo i želimo. Oni mrze i gnušaju se. Svijet je na našoj strani. Historija je na našoj strani. Američko Ministarstvo obrazovanja nedavno je zapalio bliskoistočni studijski program koji vode dva vodeća američka univerziteta. Zašto? Hajdemo… »

Razgovori u Kongresu kako bi se poništila Trumpova odluka o Siriji

Al Jazeera pre 37 minuta
Washington je 6. oktobra najavio povlačenje američkih vojnika sa sjevera Sirije, blizu granice s Turskom. Demokratska predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi izjavila je u ponedjeljak da je razgovarala s utjecajnim republikanskim senatorom… »

Dvije žene osuđene za pokušaj napada na Notre-Dame

Al Jazeera pre 25 minuta
Jedna je osuđenica poticala drugu da joj se pridruži, predstavljajući se na internetu kao borac koji se vratio iz Sirije. Francuski sud osudio je na zatvorsku kaznu od najmanje 25 godina dvije žene, povezane s grupom koja je prije tri godine izvela… »

Američki kanal izrazio žaljenje zbog lažnog snimka bombardiranja

Al Jazeera pre 19 minuta
ABC je snimak na kojem se vidi eksplozija, nastao tokom predstavljanja oružja, predstavio kao da je načinjen u Siriji. Nakon što je 9. oktobra pokrenuta operacija "Izvor mira" na sjeveru Sirije, na internetu i u nekim medijima su se pojavile… »

Al Jazeera, najnovije vesti »