Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

KCNA: Pjongjang bi mogao izvesti nezamisliv napad na SAD

Al Jazeera pre 7 sati
U vrijeme vježbi mornarica Južne Koreje i SAD-a, saopćeno je da je SAD Pjongjangu 'pred nos postavio mete koje su određene kao primarne'. Južnokorejska agencija Yonhap, prenoseći priopćenje sjevernokorejske novinske agencije, javila je u četvrtak kako bi Pjongjang mogao izvesti "nezamisliv... »

Revolucionarna garda: Balistički raketni program biće ubrzan

Al Jazeera pre 5 sati
Ajatolah Khamnei odbacio je Trumpove kritike nazvavši ih "bulažnjenjem i lažima" a samog Trumpa je nazvao "divljakom". Iranska elitna Revolucionarna garda saopštila je danas da će iranski balistički raketni program biti ubrzan uprkos pritiscima iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske... »

EU nameće Balkanu novo pravilo za putovanje u šengenskoj zoni

Al Jazeera pre 33 minuta
Za putovanje u EU građanima Zapadnog Balkana neće trebati vize, ali će morati ispunjavati detaljne formulare prije puta. Građani država Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u "šengenski prostor" morati prethodno zatražiti odobrenje od nadležnih službi Europske unije, iako će i dalje... »

Saradnici Ivice Todorića izašli iz Remetinca

Al Jazeera pre 10 sati
Uhapšeni su nešto prije ponoći pušteni na slobodu, nakon što je sudija istrage odbio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Iz pritvora u Remetincu u Zagrebu u srijedu kasno navečer izašlo je 12 Agrokorovih menadžera i revizora protiv kojih je pokrenuta istraga jer su Ivici... »

Deseci ubijenih vojnika u napadu talibana

Al Jazeera pre 7 sati
U napadu na vojnu bazu u pokrajini Kandahar poginula su najmanje 43 vojnika, devet ih je ranjeno, a šest nestalo. Najmanje 43 afganistanska vojnika poginula su u napadu talibana na vojnu bazu koja se nalazi u južnoj provinciji Kandahar. Napad u četvrtak počeo je udarima dva automobila bombe koje... »

Nobilo: Ministar Marić važan je svjedok u slučaju Agrokor

Al Jazeera pre 1 sat
'Ministar Marić pokazuje se kao vrlo važna osoba koja će objasniti način funkcioniranja službi u Agrokoru', kaže Anto Nobilo. Odvjetnik Anto Nobilo, koji u slučaju "Agrokor" brani osumnjičenu Pirušku Canjugu, najavio je da će kao svjedoka u postupku pozvati hrvatskog ministra financija... »

Izetbegović i Zvizdić: Entitet ne može odlučivati o vojnoj neutralnosti

Al Jazeera pre 1 sat
Vanjska politika je, prema Ustavu, u nadležnosti BiH, tvrde najviši državni zvaničnici. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ocijenili su da Skupština entiteta... »

Rosnjeft će eksploatirati naftu iz Kurdistana

Al Jazeera pre 11 sati
Početak eksploatacije predviđa se sljedeće godine, a proizvodnja 2021. godine. Ruska poludržavna naftna kompanija Rosnjeft dogovorila je s vlastima Iračkog Kurdistana istraživanje ugljikovodika te objavila da će platiti do 400 milijuna dolara za eksploataciju tih velikih izvora, o kojima se... »

Merkel kritikuje, ali i hvali Tursku

Al Jazeera pre 20 minuta
Njemačka kancelarka Merkel iznijela je pohvale, ali i kritike na račun Turske uoči početka samita EU-a u Briselu. Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je danas Tursku za način na koji je postupala u vezi s izbjeglicama, ali je istakla da je jako zabrinuta zbog sloma vladavine prava i... »

FBiH: Vanredni nadzor u velikim kompanijama

Al Jazeera pre 21 minut
Odluka Vlade važna je u kontekstu poslovanja Agrokora u Bosni i Hercegovini, a njen je cilj zaštititi zaposlene i dobavljače. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je Uredbu o postupku vanrednog nadzora u privrednim društvima od sistemskog značaja za FBiH koja je posebno važna u... »

©2017 Netmark d.o.o.