Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Vučić se sastao sa kineskim premijerom Li Keqiangom

Al Jazeera pre 18 sati
Dva državnika razgovorali su o Željezari u Smederevu i drugim projektima, među kojima je i industrijska zona u Beogradu koju bi gradile kompanije iz Hebeija. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, posljednjeg dana posjete Kini, sa premijerom te zemlje Li Keqiangom, koji ga je u... »

Trump pohvalio napredak na samitu dviju Koreja

Al Jazeera pre 11 sati
Američki predsjednik naveo je da su sporazumi sa sastanka sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina jako dobra vijest. Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je u srijedu samit između sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i južnokorejskog... »

Ubistvo generacije: Pet miliona djece u Jemenu umire od gladi

Al Jazeera pre 15 sati
'U jednoj bolnici u sjevernom Jemenu koju sam posjetila bebe su bile toliko slabe da nisu mogle ni plakati', kaže Helle Thorning-Schmidt, izvršna direktorica organizacije Save the Children. Više od pet miliona djece u Jemenu u ozbiljnoj su opasnosti da umru od gladi, jer je rat u zemlji uzrokovao... »

Na zapadu Ukrajine zabrana knjiga, filmova i pjesama na ruskom

Al Jazeera pre 12 sati
Moratorij na objavljivanje i korištenje sadržaja na ruskom jeziku trajat će dok Rusija ne povuče svoje trupe iz Ukrajine. Regionalni savet na zapadu Ukrajine usvojio je predlog za zabranu svih knjiga, filmova i pesama na ruskom jeziku u tom regionu. Poslanici u regionu Lavova glasali su za... »

Pao ruski vojni avion MiG-31

Al Jazeera pre 12 sati
Letjelica se srušila ubrzo nakon polijetanja; vjeruje se da su se piloti sigurno katapultirali. Vojni avion MiG-31 srušio se u srijedu u centralnoj Rusiji, u regiji Nižnji Novgorod, prenose agencije. Vjeruje se da su se piloti sigurno katapultirali. Letjelica se srušila ubrzo nakon polijetanja,... »

Brnabić: FIAT ostaje u Srbiji

Al Jazeera pre 15 sati
Nastavljaju se razgovori o tome kako da FIAT ima još veću proizvodnju u Srbiji, rekla je premijerka te zemlje. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da kompanija FIAT ostaje u Srbiji, prenosi Tanjug. "FIAT ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u",... »

Pentagon: Rusija i Kina najveće prijetnje po informatičku sigurnost

Al Jazeera pre 12 sati
Predstavljena je zvanična američka strategija za informatičku sigurnost, čiji je cilj da osujeti ili prekine maliciozne informatičke aktivnosti koje se događaju u mirnodopsko vrijeme. Pentagon je predstavio prvu zvaničnu strategiju za sajber-bezbednost administracije američkog predsednika... »

Putin i Merkel razgovarali o Siriji, Ukrajini i finansijama

Al Jazeera pre 11 sati
Ruski predsjednik obavijestio je njemačku kancelarku o sporazumu između Rusije i Turske o zoni deeskalacije u Idlibu. Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u srijedu telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rješavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim... »

Litvanija: Walmart uklanja proizvode sa simbolima SSSR-a

Al Jazeera pre 22 sata
Američka kompanija uklonit će naziv i simbole Sovjetskog Saveza sa majica i drugih proizvoda koji se prodaju preko interneta. Američka kompanija Walmart pristala je da ukloni naziv i simbole Sovjetskog Saveza sa majica i drugih proizvoda koji se prodaju preko interneta, izjavila je u utorak... »

Ministar: Mađarska nikada neće biti zemlja migranata

Al Jazeera pre 9 sati
Nikad nećemo dopustiti nijednom ilegalnom migrantu da stupi na teritoriju naše zemlje, kaže mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto. Mađarski ministar vanjskih poslova optužio je Ujedinjene narode da iznose laži o migracijskoj politici njegove zemlje i istakao da ona "nikad neće... »

©2018 Netmark d.o.o.