Al Jazeera

EU: Imenovanje Rašića nije u saglasnosti s Ustavom Kosova

Al Jazeera pre 12 sati
Evropska unija i 27 država članica pozivaju Kosovo da poštuje sve proceduralne korake kada se imenuje ministar koji dolazi iz nevećinske zajednice. Evropska unija i 27 država članica pozivaju Kosovo da poštuje sve proceduralne korake kada se… »

Ustavni sud BiH odložio donošenje odluke o meritumu odredbi koje je nametnuo Schmidt

Al Jazeera pre 13 sati
Ustavni sud BiH odbio je zahtjeve za donošenje privremene mjere u slučaju donošenja odredbi izmjena Izbornog zakona BiH i izmjena Ustava Federacije BiH koje se odnose na Dom naroda federalnog Parlamenta. Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je… »

Unija ograničila cijenu ruske nafte na 60 dolara

Al Jazeera pre 9 sati
Članice Evropske unije dogovorile su ograničavanje cijene ruske nafte na 60 dolara po barelu, u skladu s prijedlogom G7. Članice Evropske unije dogovorile su ograničavanje cijene ruske nafte na 60 dolara po barelu, u skladu s prijedlogom G7, rekli su… »

Vikić i drugi pravomoćno oslobođeni optužbi

Al Jazeera pre 15 sati
Dragan Vikić, Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić oslobođeni su optužbi za ubistva osam pripadnika bivše JNA u sarajevskom Velikom parku. Drugostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine potvrđena je oslobađajuća presuda Draganu… »

Vučić Varhelyiju: Nema zaobilaženja sankcija Rusiji preko teritorije Srbije

Al Jazeera pre 15 sati
Predsjednik Srbije je nakon sastanka sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje u Beogradu rekao da je spreman razmotriti svoju odluke o tome da ne putuje u Tiranu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je evropskog komesara za susjedstvo i… »

Orban optužuje EU da blokira novac iz političkih razloga

Al Jazeera pre 9 sati
Premijer Mađarske optužio je Brisel da želi zamrznuti novac namijenjen njegovoj zemlji zbog politike Budimpešte prema migrantima i protivljenja sankcijama Rusiji. Mađarski premijer Viktor Orban optužio je u petak Evropsku uniju da želi zamrznuti… »

NSRS bira delegate za Vijeće naroda RS-a

Al Jazeera pre 15 sati
U Banjoj Luci je u toku druga posebna sjednica Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska. Zastupnici biraju predstavnike u Vijeću naroda RS-a. Ta institucija sastoji se od četiri kluba, a svaki od njih ima po osam predstavnika iz reda… »

Potvrđena optužnica za raketiranje Banskih dvora

Al Jazeera pre 14 sati
Optužnica tereti šestoricu pripadnika ratnog zrakoplovstva bivše JNA za raketiranje Banskih dvora u centru Zagreba 7. oktorba 1991. godine. Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je u petak optužnicu protiv šestorice pripadnika… »

Sirijski Kurdi obustavljaju sve operacije sa koalicijom predvođenom SAD-om

Al Jazeera pre 18 sati
SDF saopćio da obustavlja sve zajedničke operacije snaga sirijskih Kurda i SAD-a protiv ISIL-a zbog turskog bombardovanja na sjeveru Sirije. Glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga (SDF) Aram Hanna rekao je da će sve zajedničke operacije snaga… »

Američki sud odobrio istragu Trumpovih zaplijenjenih dokumenata

Al Jazeera pre 20 sati
Agenti FBI-a su tokom pretresa zaplijenili oko 11.000 dokumenata, uključujući i oko 100 označenih ‘povjerljivo’. Američki apelacioni sud u Atlanti poništio je sudijsko imenovanje nezavisnog arbitra za provjeru dokumenata koje je FBI zaplijenio… »

Al Jazeera, najnovije vesti »