Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Francuska: 'Žuti prsluci' protestuju desetu subotu zaredom

Al Jazeera pre 9 sati
U Parizu je raspoređeno 5.000 policajaca, a snage sigurnosti angažovane su i u ostalim gradovima u kojima su najavljeni protesti. Hiljade demonstranata u „žutim prslucima“ okupilo se u nekoliko francuskih gradova desetu uzastopnu subotu, uprkos nacionalnoj debati koju je tokom sedmice... »

SP u rukometu: Srbija igra za 17. mjesto, Francuska bolja od Španije

Al Jazeera pre 5 sati
Reprezentacija Srbije je u borbi za plasman od 17. do 20. mjesta savladala Bahrein 32:27. U borbi za plasman od 17. do 20. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, rukometna reprezentacija Srbije savladala je Bahrein sa 32:27 (15:17). Kako piše Tanjug, ekipa Nenada Peruničića ponovo... »

Meksiko: Lopovi izazvali eksploziju na naftovodu

Al Jazeera pre 9 sati
U nesreći u centralnom dijelu Meksika poginula je najmanje 21 osoba. U eksploziji naftovoda u centralnom dijelu Meksiku poginulo je 66 osoba, dok ih je povrijeđeno 76, izjavio je danas guverner meksičke države Hidalgo Omar Fayad. Vlasti smatraju da se nesreća dogodila kada su lopovi pokušali... »

Trump: Odabran domaćin samita sa Kimom

Al Jazeera pre 5 sati
Stvari sa Sjevernom Korejom teku dobro, rekao je američki predsjednik. Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da je određeno koja zemlja će biti domaćin njegovog drugog susreta sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom koji će se odigrati krajem februara i naveo da postoji „veliki... »

Libija: Na Mediteranu se prevrnuo čamac, nestalo 117 migranata

Al Jazeera pre 5 sati
Troje preživjelih u petak je helikopterom italijanske mornarice odvedeno na sigurno, te da su kazali da ih je u čamcu bilo 120. Služba spašavanja objavila je da su im svjedoci kazali da je do 117 migranata možda poginulo kada se prevrnuo i potonuo čamac u blizini libijske obale u Sredozemnom... »

'Pravda za Davida' se izvinila policiji, a od nje traži isto

Al Jazeera pre 11 sati
Dragan Dabić je poručio da je bilo mnogo neugodnih situacija za članove grupe, ali i da su i iz nje upućene riječi koje nije trebalo da odu u javnost. Grupa „Pravda za Davida“ danas se izvinila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su se, kako kažu, našli... »

Bugarska izručila SAD-u ruskog hakera

Al Jazeera pre 11 sati
Aleksander Žukov je jedna od osam osoba koje je SAD optužio da su oštetili kompanije za desetine miliona dolara. Bugarska je izručila SAD-u Rusa optuženog u Americi za organizovanje kompleksnog hakerskog napada, saopštila je danas ruska ambasada u Washingtonu. Prema saopštenju, Aleksander... »

Thaci: Haradinaj treba poslušati SAD i ukinuti takse

Al Jazeera pre 5 sati
Populističke akcije ne smiju ometati viziju i strateške odluke Kosova, poručio je kosovski predsjednik. Kosovski predsjednik Hashim Thaci zatražio je danas od kosovske vlade da poštuje savjet SAD-a u vezi sa nedavno uvedenim taksama na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine. On je... »

Rusija zna kako loviti miševe

Al Jazeera pre 5 sati
Rusija se drži historijskog fakta po kojem se nikada nikome nije posrećilo da ovlada cijelim Balkanskim poluotokom istovremeno. Nekoliko minuta nakon što je avion ruskog predsjednika Vladimira Putina aterirao na beogradski aerodrom 17. januara, Evropska unije je „još jednom upozorila Rusiju da... »

Hiljade osoba učestvovale u trećem 'Hodu žena'

Al Jazeera pre 5 sati
Kako bi obilježili 'drugu godišnjicu otpora Trumpovoj vlasti', organizatorice su pozvale na niz protesta. Hiljade osoba sudjelovale su u „Hodu žena” u subotu u Sjedinjenim Državama protiv administracije Donalda Trumpa, ali je ovaj hod, treći po redu, bio obilježen podjelama unutar pokreta... »

©2018 Netmark d.o.o.