Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Sarkozy priveden zbog neregularnosti tokom kampanje

Al Jazeera pre 19 sati
Bivši predsjednik Francuske optužen je za finansijske neregularnosti tokom izborne kampanje 2007. godine. Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy jutros je priveden na razgovor u policiji, zbog istrage u vezi finansijskih neregularnosti tokom njegove izborne kampanje 2007. godine. Istraga se... »

Ðukanović vjeruje u pobjedu u prvom krugu

Al Jazeera pre 17 sati
Predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista kandidat je te stranke na predsjedničkim izborima 15. aprila. Milo Ðukanović, aktuelni predsjednik najutjecajnije vladajuće Demokratske partije socijalista, kandidat je te stranke na predsjedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti... »

Očekuje se daljnji rast Save i vodeni val u Gradišci i Srpcu

Al Jazeera pre 17 sati
Iako Sava kod Jasenovca stagnira, očekuje se daljnji rast vodostaja, a vodeni val očekuju i u bh. opštinama Gradiška i Srbac. Rijeke i dalje prijete u dijelovima Hrvatske i BiH. Na području Jasenovca očekuje se daljnji rast vodostaja Save, iako je rijeka u utorak ujutro stagnirala, nakon što... »

Sovjetski naučnik: Stvorio sam otrov korišten u napadu u Britaniji

Al Jazeera pre 11 sati
Svi učesnici incidenta s trovanjem živi su, pa je teško pretpostaviti da su u to upleteni Rusi, tvrdi Leonid Rink. Znanstvenik iz doba Hladnoga rata Leonid Rink priznao je da je pomogao u stvaranju nervnog otrova za koji Velika Britanija kaže da je korišten za trovanje bivšeg špijuna i... »

Grčki prijedlog: 'Gornja Makedonija' ili 'Nova Makedonija'

Al Jazeera pre 15 sati
Uoči posjete grčkog ministra vanjskih poslova Makedoniji, Atina poslala tekst s prijedlozima novog imena te države i agende narednih koraka u procesu razgovora. Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas, čiji dolazak u Skoplje je najavljen za četvrtak, izjavio je uoči te posete da je... »

Napad na pijaci u Damasku: Najmanje 35 mrtvih

Al Jazeera pre 1 dan
Ovo je jedan od najsmrtonosnijih napada koje su izveli opozicijski borci na prijestonicu, navodi AP. U napadu na pijaci u sirijskoj prijestonici Damasku poginulo je 35 osoba, izvjestila je sirijska televizija, navodeći da je riječ o "terorističkom" napadu. Kako prenosi AP, državna televizija... »

Kanađanin porijeklom iz BiH ostavio milion maraka javnim kuhinjama

Al Jazeera pre 11 sati
Kanađanim porijeklom iz okoline Rogatice testamentom je ostavio milion KM za tri javne kuhinje u Bosni i Hercegovini. Neimenovani Kanađanin porijeklom iz Bosne i Hercegovine testamentom je ostavio milion konvertibilnih maraka (pola miliona eura) za tri javne kuhinje u svojoj domovini nakon smrti.... »

Mogherini: Do juna početi pristupne pregovore EU-a s Albanijom

Al Jazeera pre 8 sati
Mogherini je rekla da bi pristupanje bilo korisno ne samo iz ekonomskih razloga već i zbog 'pomirenja balkanske regije'. Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini izjavila je da očekuje da Evropska komisija dadne bezuvjetnu preporuku za početak pristupnih... »

Beč najbolji grad po kvalitetu življenja

Al Jazeera pre 13 sati
Prema studiji globalne konsultantsko-preduzetničke grupe Mercer, drugo mjesto pripalo je švicarskom Zuerichu, a treće najvećem gradu Novog Zelanda Aucklandu. U konkurenciji 231 svjetskog grada glavni grad Austrije Beč i ove je godine, deveti put zaredom, proglašen najboljim gradom na svijetu... »

Nova NATO-ova logistička komanda u Ulmu

Al Jazeera pre 11 sati
NATO razmišlja o novoj logističkoj komandi kako bi bio sposoban brže razmještati jedinice po Evropi u slučaju sukoba. Nova logistička komanda NATO saveza, kojoj je cilj odvraćanje Rusije, trebala bi biti smještena u njemačkom Ulmu, poručilo je Ministarstvo odbrane te zemlje. Ministarstvo... »

Mali: Nema opasnosti od poplava

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Gojković primio kralj Gustav XVI

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Rođen Bah

RTV  pre 3 sata  još 1 povezana

"Zasad bez posebnih planova o susretu Trampa i Putina"

B92  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.