Al Jazeera

WHO: Nema dokaza da se snaga korona virusa promijenila

Al Jazeera pre 9 sati
Neki vodeći italijanski ljekari ocijenili su ranije da je virus znatno oslabio, pa i da više 'klinički ne postoji' u toj zemlji. Nema dokaza da je novi korona virus promijenio oblik transmisije ili da se promijenila težina bolesti koju izaziva… »

Policajac koji je davio Floyda prebačen u maksimalno osiguran zatvor

Al Jazeera pre 11 sati
To je već treći zatvor u koji je Dereck Chauvin prebačen otkad je uhapšen prošlog petka. Policajac iz Minneapolisa Derek Chauvin, koji je, kako se vidi na snimku, koljenom davio Afroamerikanca George Floyda, nakon čega je Floyd umro, prebačen je u… »

Zabranjen predizborni spot SNS-a u kojem se pojavljuje dijete

Al Jazeera pre 13 sati
Regulatorno tijelo za elektronske medije Srbije zabranilo je predizborni spot u kojem se pojavljuju predsjednik Aleksandar Vučić i šestogodišnja djevojčica. Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) Srbije zabranilo je predizborni spot Srpske… »

Video: Pretučen čovjek koji je cisternom uletio u demonstrante

Al Jazeera pre 19 sati
Mirni protesti desetina hiljada ljudi tokom vikenda ustupili su mjesto neredima, pljački, nasilju pa i ubistvima. [NBC via Reuters] Vozač koji je cisternom uletio u grupu demonstranata u Minneapolisu uhapšen je te prebačen u bolnicu sa lakšim… »

Trump će pokret 'Antifa' proglasiti terorističkom organizacijom

Al Jazeera pre 21 sat
Američki predsjednik je čestitao policijskim snagama jer su u Minneapolisu uspjeli uspostaviti kontrolu na ulicama grada. Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret "Antifa" (Antifašisti)… »

Video: Georgea Floyda policija tukla na zadnjem sjedištu

Al Jazeera pre 13 sati
Na novim snimcima nadzornih kamera vidi se kako Afroamerikanca tuče nekoliko policajaca dok jedan čuva stražu. Jedan korisnik Instagrama postavio je snimak na kojem se vidi kako je policija tukla Afroamerikanca Georgea Floyda na zadnjem sjedištu… »

Crna Gora dočekala prve turiste od početka epidemije

Al Jazeera pre 15 sati
U Crnoj Gori od danas dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, te sportska takmičenja. Turistički radnici dočekivali su u ponedjeljak prve evropske turiste nakon što je Crna Gora u ponoć otvorila granične prijelaze za… »

Opozicija proziva Dodika: Važniji mu je HDZ od fašističkih žrtava

Al Jazeera pre 17 sati
Rezoluciju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali se vladajuća većina u bh. entitetu Republika Srpska protivi dokumentu. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik tvrdi da Rezolucija o… »

Trump guvernerima: Vi ste slabići, trebate hapsiti ljude

Al Jazeera pre 10 sati
Američki predsjednik je djelovao bijesno tokom sastaka i kritizirao je blag odgovor na masovne proteste širom SAD-a. Američki predsjednik Donald Trump zatražio je agresivniju reakciju od guvernera saveznih američkih država, čiji građani… »

U Srbiji još jedna osoba umrla od korona virusa

Al Jazeera pre 14 sati
Potvrđeno je novih 18 slučajeva zaraze, dok je broj preminulih porastao na 244. U posljednja 24 sata u Srbiji je još jedna osoba umrla od posljedica zaraze korona virusom, čime je broj umrlih tokom epidemije u toj zemlji porastao na 244. Ministarstvo… »

Al Jazeera, najnovije vesti »