Al Jazeera

Veliki broj žrtava meteža na istoku Afganistana

Al Jazeera pre 33 minuta
Poginulo najmanje 15 osoba dok su čekali vizu ispred pakistanskog konzulata u Jalalabadu. Najmanje 15 Afganistanaca je poginulo, a više ih je povrijeđeno u metežu koji se desio kod pakistanskog konzulata na istoku Afganistana, prenosi agencija… »

Još sedmero uhapšenih zbog ubistva francuskog nastavnika

Al Jazeera pre 32 minuta
Nastavik Samuel Paty bit će postumno odlikovan najvećim francuskim priznanjem Legijom časti. Još sedam ljudi, uključujući i dvoje maloljetnika, predano je sucu tokom noći na srijedu u istrazi prošlotjednog ubojstva francuskog nastavnika Samuela… »

NASA: Sonda Osiris-Rex uzela uzorke s asteroida

Al Jazeera pre 1 sat
NASA se nada da će misija vrijedna milijardu dolara otkriti tajnu porijekla našega Sunčevog sistema. Četiri godine nakon lansiranja, američka sonda OSIRIS-Rex uspjela je doći u kontakt s asteroidom Bennuom, u pokušaju da skupi nekoliko desetaka… »

WEF: Roboti će u pet godina ugasiti 85 miliona radnih mjesta

Al Jazeera pre 1 sat
Radnici da bi zadržali svoj posao morat će u narednih pet godina da uče nove vještine, jer će do 2025. godine rad biti podjednako podijeljen između ljudi i mašina. Roboti će dovesti do gašenje 85 miliona radnih mjesta u srednjim i velikim firmama… »

UN: Manje od polovine žena u svijetu na tržištu rada

Al Jazeera pre 2 sata
Spolne razlike veoma su se malo izmijenile u posljednjih 25 godina, objavili su Ujedinjeni narodi. Manje od polovine žena globalno se nalazi na tržištu rada, što pokazuje da su se spolne razlike vrlo malo izmijenile u posljednjih 25 godina, objavili… »

Ukrajina i Češka najavljuju strožije mjere u borbi protiv COVID-a 19

Al Jazeera pre 16 minuta
Ukrajina će uvesti strožije mjere karantina ako dnevno bude više od 11.000 novozaraženih. U Ukrajini je u utorak potvrđen 141 smrtni slučaj od posljedica korona virusa, što je najviše u jednom danu, registrovano je i 6.719 novih slučajeva zaraze… »

Restriktivne mjere diljem regije

Al Jazeera pre 4 minuta
Cijela regija posljednjih dana bilježi nagli porast novozaraženih, zbog čega vlade uvode nove restriktivne mjere. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je u srijedu Hini da je u Zagrebu… »

Biden u velikoj finansijskoj prednosti pred Trumpom

Al Jazeera pre 32 minuta
Kampanja bivšeg potpredsjednika prikupila je više i potrošila više od Trumpove kampanje u septembru. Kampanja američkog demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena ušla je u posljednju fazu izborne utrke s velikom novčanom prednošću pred… »

Washingtonski sporazum Srbije i Kosova ne zamjenjuje razgovore u Briselu

Al Jazeera pre 32 minuta
Američki zvaničnici koji su boravili na Kosovu izjavili su da je normalizacija ekonomskih odnosa Srbije i Kosova prioritet SAD-a. Američki zvaničnici koji su boravili u posjeti Kosovu izjavili su da je primjena Sporazuma o normalizaciji ekonomskih… »

Erdogan: Turska će nastaviti potragu za energetskim resursima

Al Jazeera pre 2 sata
Početak eksploatacije gasa iz Crnog mora očekuje se 2023. godine, rekao je predsjednik Turske. Turska bi trebala nastaviti potragu za energetskim resursima u regiji Crnog mora, rekao je predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan. Govoreći nakon… »

Al Jazeera, najnovije vesti »