Al Jazeera

Rusija protjerala 20 čeških diplomata

Al Jazeera pre 18 sati
Moskva je odgovorila na odluku Praga da izbaci deset ruskih diplomata. Rusija je odlučila izbaciti 20 čeških diplomata, kojima je dala 24 sata da napuste zemlju, ciritala je agencija RIA ruskog minisrra vanjskih poslova. Češka je u subotu protjerala… »

Velikani osnovali Superligu, UEFA oštro zaprijetila

Al Jazeera pre 13 sati
UEFA je u saradnji s engleskim, španskim i italijanskim savezom uputila oštro saopštenje u kojem je zaprijetila drastičnim kaznama. Evropska nogometna federacija (UEFA) oštro je reagirala na vijest o pokretanju Superlige koju osniva 12 evropskih… »

Slovenija i Kosovo ublažavaju mjere

Al Jazeera pre 15 sati
Prvi put nakon šest meseci bit će moguće u većem dijelu zemlje sjediti u baštama kafića i restorana. Slovenija polako popušta mjere, pa je od danas na snazi odluka vlade da se na otvorenom može okupiti do 100 ljudi, a također će prvi put nakon… »

Borrell tvrdi da je 150.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom

Al Jazeera pre 9 sati
Šef diplomatije Evropske unije je pohvalio Ukrajinu za suzdržanost i zatražio od Moskve hitno krene s popuštanjem napetosti. Rusija gomila više od 150.000 vojnika, što je najveći broj zabilježen na ukrajinskim granicama i postoji mogućnost da se… »

Zatvorska služba: Navaljni prebačen u bolnicu

Al Jazeera pre 9 sati
Ruski opozicionar treću sedmicu štrajkuje glađu, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni ljekar, zbog bolova u leđima i gubitka osjećaja u nogama. Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji treću sedmicu… »

COVID-19: Više od 170 preminulih u regiji

Al Jazeera pre 9 sati
U posljednja 24 sata u BiH je registrirano 387, Hrvatskoj 410, Srbiji 2.604, Sloveniji 324, Crnoj Gori 144 te na Kosovu 277 novih slučajeva zaraze korona virusom. U danu nakon vikenda, u državama regije uobičajeno je registrirano manje novozaraženih… »

EU dobija novih 100 miliona doza Pfizer vakcine

Al Jazeera pre 14 sati
Njemačka farmaceutska kompanija BioNTech i njen američki partner Pfizer saopštili su da će Evropskoj uniji dostaviti još 100 miliona doza svojih vakcina protiv novog korona virusa. Njemačka farmaceutska kompanija BioNTech i njen američki partner… »

Studija u Britaniji: Namjerno izlaganje oporavljenih korona virusu

Al Jazeera pre 18 sati
Informacije koje dobijemo pomoći će nam da napravimo bolje vakcine i uvedemo nove vrste liječenja, kaže Helen McShane, vakcinolog Univerziteta Oxford. Britanski naučnici pokrenuli su ispitivanje u kojem će osobe koje su preboljele COVID-19 namjerno… »

Pola odrasle populacije SAD-a dobilo barem jednu dozu vakcine

Al Jazeera pre 18 sati
SAD je počeo vakcinisati stanovništvo prije četiri mjeseca, a do nedjelje prvu je dozu dobilo 50,4 posto odrasle populacije. Nešto više od pola odrasle populacije SAD-a dobilo je do nedjelje barem jednu dozu vakcine protiv COVID-a 19, pokazuju podaci… »

Evropa živi na kredit, o cehu će razmišljati kasnije

Al Jazeera pre 15 sati
Javni dug Njemačke premašio je 2.000 milijardi eura, ali stručnjake iz zemalja eurozone najviše zabrinjava Italija. Javni dug Njemačke prevalio je 2.000 milijarde eura, ali stručnjake iz zemalja eurozone najviše zabrinjava Italija. Namjera Evropske… »

Al Jazeera, najnovije vesti »