Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Srbija u zapećku u Parizu: Odrekla se antifašizma i krila ratne zločince

Al Jazeera pre 2 dana
Srbija je pozvana na skup u Parizu, a mjesto joj je određeno u šaragama. Za to se borila, naročito, posljednjih nekoliko decenija. Slaba su mi iskustva sa fotografisanjem i rasporedom po značaju. Dok sam igrao fudbal, pred mečeve smo se postrojavali tako što su u prvom redu s leva stajali... »

Liga nacija: Invazija navijača BiH na Beč i osveta "vatrenih" nad Špancima

Al Jazeera pre 2 dana
U slučaju da izbjegne poraz od Austrije, selekcija BiH osigurat će prvo mjesto u grupi, dok Hrvatska još gaji šanse da osvoji svoju skupinu. Otkako je Robert Prosinečki u januaru ove godine preuzeo fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, bh. državni tim doživio je samo jedan poraz u 10... »

Macron: Francuska nije vazalska država, Trump se igra politike

Al Jazeera pre 2 dana
Američki predsjednik je ranije napao francuskog kolegu zbog njegove ideje o europskoj vojsci i drugim pitanjima. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu, nakon što ga je američki predsjednik Donald Trump napao na Twitteru, da se dva dugogodišnja saveznika poput Francuske i SAD-a... »

EU sprema odgovor na moguće carinske tarife SAD-a na automobile

Al Jazeera pre 2 dana
Donald Trump je najavio kako bi SAD mogao uvesti carinske tarife i do 25 posto na uvezene automobile. Evropska komesarka za trgovinu Cecilia Malmstrom izjavila je kako će zvanični Brisel adekvatno odgovoriti u slučaju da budu provedene carinske tarife Sjedinjenih Američkih Država na automobile... »

Kuba vraća 11.000 svojih doktora iz Brazila

Al Jazeera pre 2 dana
Ljekari će biti vraćeni nakon prijetećih i ponižavajućih izjava Jaira Bolsonara, novoizabranog predsjednika Brazila. Ministarstvo narodnog zdravstva Kube je saopćilo da će napustiti "Doktorski program" u Brazilu i u zemlju vratiti oko 11.000 kubanskih doktora koji se nalaze u toj zemlji. U... »

Meksiko: Tokom posljednjih 12 godina ubijeno 250.000 ljudi

Al Jazeera pre 2 dana
Gotovo 150.000 ljudi je ubijeno u sukobima između narko-bandi, više od 37.000 osoba se smtra nestalim. U Meksiku je tokom posljednjih 12 godina ubijeno oko 250.000 osoba, a više od 37.000 je nestalo. Prema navodima lista The Wall Street Journal, od 2006. godine do danas u toj zemlji je ubijeno... »

Takse smanjile plasman robe iz Srbije na Kosovo

Al Jazeera pre 2 dana
Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je uvođenje taksi suprotno svim sporazumima koje je Kosovo prihvatilo. Za sedam dana od kako je administracija Kosova povećala takse na uvoz robe iz Srbije smanjen je plasman robe kompanija iz te zemlje na Kosovu, izjavio je predsjednik... »

Ukrajina: Bivši njemački kancelar nazvan 'državnim neprijateljem'

Al Jazeera pre 1 dan
Gerhard Schroeder je uvršten na spisak kao antiukrajinac zbog toga što je rekao da razumije rusku aneksiju poluotoka Krim. Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder naveden je kao "državni neprijatelj" na ukrajinskoj internetskoj stranici Mirotvorac, koja je povezana s ukrajinskim Ministarstvom... »

Pusić: Dvije trećine Hrvata u BiH nije htjelo glasati za Čovića

Al Jazeera pre 1 dan
Zamislite da Srbija, Slovenija ili Mađarska u parlamentu donose deklaraciju u kojoj traže promjene hrvatskog Ustava, rekla je zastupnica Glasa u Hrvatskom saboru. Vesna Pusić, zastupnica Glasa, rekla je u srijedu u Hrvatskom saboru, tokom rasprave o izvještaju premijera Hrvatske Andreja... »

Mogherini očekuje da Kosovo ukine dodatne carine

Al Jazeera pre 1 dan
Šefica diplomatije Evropske unije očekuje da će doći do nastavka dijaloga između Srbije i Kosova. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini izjavila je u srijedu kako očekuje da će vlasti Kosova ukinuti dodatne carine od 10 posto na robu iz... »

Kosovskoj policiji produženo radno vreme za četiri sata

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Mondoloni: Poslovne zajednice su motor naših odnosa

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana

U Kongu ubijeno sedam mirovnjaka

Politika  pre 5 sati  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.