Al Jazeera

Hrvatska opozicija ponovo nije uspjela smijeniti ministra zdravstva

Al Jazeera pre 1 dan
Od 127 zastupnika za opoziv je bilo njih 48, a protiv 79; Kujundžićev opoziv tražila su 32 zastupnika na inicijativu Mosta. Drugi put u godinu dana hrvatska saborska oporba nije uspjela smijeniti ministra zdravstva Milana Kujundžića – od 76 glasova… »

Brexit, konačni dogovor ili nova neizvjesnost?

Al Jazeera pre 1 dan
Brak iz računa EU i Britanije, kao i većina drugih, u poznim godinama je zapao u krizu i stigao do konačnog raspada. Brak iz računa je zajednica u kojoj nikada ni jedna strana ne može računati jedna na drugu, stara je narodna izreka koja bi se u… »

Zaev obavlja konsultacije, nije podnio ostavku

Al Jazeera pre 1 dan
Italijanska agencija Ansa objavila je da je premijer S. Makedonije podnio ostavku, glasnogovornik Vlade to demantira. Talijanska novinska agencija Ansa objavila je, pozivajući se na diplomatske izvore Europske unije u Bruxellesu, da je premijer Sjeverne… »

Tajfun Hagibis u Japanu napravio štetu od 339 miliona dolara

Al Jazeera pre 1 dan
Tajfun Hagibis pogodio je sjeverni i centralni Japan prošlog vikenda donijevši snažne nalete vjetra i obilne kiše. Tajfun Hagibis pogodio je prošlog vikenda sjeverni i centralni Japan i u sektoru poljoprivrede napravio štetu od približno 339… »

Puigdemont odbio izručenje iz Belgije u Španiju

Al Jazeera pre 1 dan
Bivši katalonski čelnik optužen je za poticanje stanovnika na ustanak i korištenje javnog novca za organiziranje referenduma o nezavisnosti Katalonije. Bivši predsjednik katalonske vlade Carles Puigdemont, za kojim je španjolski sud u ponedjeljak… »

Nafta stigla do 'brazilskih Kariba', zagađeno 150 plaža

Al Jazeera pre 1 dan
Na sjeveroistočnoj obali Brazila u septembru je iscurilo više od 100 tona nafte, koja prijeti ekosistemu na plažama u 42 grada. Nafta, koja je iscurila početkom septembra, stigla je do plaža poznatih kao "brazilski Karibi". Na sjeveroistočnoj obali… »

U požaru na Filipinima uništeno 200 kuća

Al Jazeera pre 1 dan
Lokalni mediji navode da je izgorjelo oko 200 kuća, a oko 700 porodica evakuirano je u privremene smještaje. U požaru koji je zahvatio Navotas na Filipinima uništeno je oko 200 kuća. Požar je izbio na naseljenom području i brzo se proširio, javlja… »

I sjevernoirski unionisti protiv novog dogovora o Brexitu

Al Jazeera pre 1 dan
Iz Demokratske unionističke stranke najavljuju da će njihovih 10 zastupnika glasati u Parlamentu protiv sporazuma Borisa Johnsona. Rušenje dogovora o Brexitu britanskog premijera Borisa Johnsona otvorit će bolje mogućnosti za britansku vladu i… »

Kurdi prihvatili sporazum o primirju s Turskom

Al Jazeera pre 1 dan
Američki potpredsjednik Mike Pence i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan postigli su sporazum o zaustavljanju turske ofanzive na sjeveroistoku Sirije. Sirijske demokratske snage - SDF, u kojima glavnu ulogu imaju kurdske Jedinice narodne zaštite -… »

Volkswagen razmatra prodaju Lamborghinija

Al Jazeera pre 1 dan
Neki članovi uprave njemačkog koncerna se pitaju da li u sistemu kompanije treba ostati italijanski brend supersportskih automobila. Volkswagen, njemački proizvođač automobila, razmatra prodaju Lamborghinija, tvrde italijanski mediji. Prema… »

Al Jazeera, najnovije vesti »