Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Prijetnje i lutka bez glave pred džamijom u Amsterdamu

Al Jazeera pre 23 sata
Odgovornost za napad preuzeo je ultradesničarski pokret, čiji su članovi ostavili antiislamske transparente i lutku bez glave. Džamija u Amsterdamu bila je meta napada ultradesničarskog pokreta. Predstavnik džamije Kamber Sener je izjavio da je odgovornost za napad preuzeo pokret "Rechts in... »

Parlament potvrdio nastavak vanrednog stanja u Turskoj

Al Jazeera pre 23 sata
Odluka o produženju vanrednog stanja, koje je do sada produžavano ukupno šest puta, na snagu stupa već od petka. Parlament Turske potvrdio je u četvrtak odluku Vlade i odobrio produženje vanrednog stanja u državi za još tri mjeseca, javlja agencija Anadolija. Vladajuća Partija pravde i... »

Pjongjang traži od Seula trajni prekid vojnih vježbi sa SAD-om

Al Jazeera pre 1 dan
Zajednički vojni manevri su opasna proba nuklearnog rata i potpune invazije na Sjevernu Koreju, pišu dnevne novine u toj zemlji. Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK) u četvrtak je zatražila od Sjedinjenih Država i Južne Koreje da trajno prekinu svoje zajedničke vojne vežbe. Zvanične... »

Govedarica: 'Srbska čast' nema veze s humanitarizmom

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednik Srpske demokratske stranke tvrdi da su članovi ove grupe kriminalci, koji se terete za različita krivična djela, kao što je trgovina drogom i prostitucija. Organizacija koja se naziva "Srbska čast" nema nikakve veze s humanitarizmom, izjavio je u četvrtak predsjednik Srpske... »

Mediji i opozicija kritiziraju Strachea zbog izjava o RS-u

Al Jazeera pre 1 dan
Austrijski vicekancelar govorio je kako Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini treba omogući da sami odlučuju o svojoj sudbini. Austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache izjavio je da poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali i pravo na samoopredjeljenje naroda. "Poštujemo suverenitet... »

Tri saudijska vojnika poginula na granici s Jemenom

Al Jazeera pre 1 dan
Do oružanog sukoba vojske i pobunjeničkog pokreta Husi došlo je u saudijskoj južnoj pograničnoj regiji Jazan. Najmanje tri saudijska vojnika poginula su u sukobu sa šiitskim pobunjeničkim pokretom Husi u blizini granice između Saudijske Arabije i Jemena, prenosi agencija Anadolija. Do... »

Video: Vjetrovi u Holandiji nose ljude, kamione...

Al Jazeera pre 1 dan
Najmanje tri osobe su poginule u ovoj evropskoj državi, u oluji koja se kreće ka Njemačkoj. At least 3 people have been killed by a powerful storm in the Netherlands. It’s now headed towards Germany. pic.twitter.com/WOddrdEbus — Al Jazeera English (@AJEnglish) January 18, 2018 Najmanje tri... »

Grabar-Kitarović: Uz socijalne i ekonomske, BiH treba i političke reforme

Al Jazeera pre 1 dan
Hrvatski narod mora biti konstitutivan, a ne biti sveden na razinu manjine, te nastaviti graditi zajedničku budućnost s ostalim narodima u Bosni i Hercegovini, rekla je hrvatska predsjednica u Vitezu. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak Vitezu kako je u Bosni i... »

Tillerson: SAD ne pravi pogranične jedinice u Siriji

Al Jazeera pre 1 dan
Američki državni sekretar istakao je da su informacije o tome pogrešno tumačene i da razumije turski stav prema tome. Američki državni sekretar Rex Tillerson kazao je da Washington duguje Turskoj objašnjenje o navodu da SAD formira pogranične jedinice od 30.000 boraca, te dodao da je taj... »

Indija testirala najjaču interkontinentalnu balističku raketu

Al Jazeera pre 1 dan
Lansiran je interkontinentalni projekti Agni-V, koji se smatra njihovim najubojitijim oružjem. Indija je uspješno testirala svoj nuklearni balistički projektil s najvećim dometom, saopćilo je Ministarstvo odbrane, prenosi CNN. Lansiran je interkontinentalni projekti Agni-V, koji se smatra... »

Dveri i DJB zajedno na beogradskim izborima

Danas  pre 5 sati  još 16 povezanih

Sprečen šverc marihuane

RTV  pre 6 sati  još 16 povezanih

Agencija: Sikimić nije bio član stranke u trenutku izbora

Danas  pre 4 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.