Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Turski mlazni avion 'Hurjet' predstavljen u Velikoj Britaniji

Al Jazeera pre 1 dan
Turska industrija za avijaciju i svemir osmislila je Hurjet u okviru projekta razvijanja mlaznog aviona za obuku i pružanje podrške. "Hurjet", mlazni avion turske proizvodnje namijenjen za obuku, predstavljen je na ovogodišnjem međunarodnom sajmu u Farnboroughu, u okolini Londona, i odmah... »

Izrael odbija prihvatiti desetke sirijskih izbjeglica

Al Jazeera pre 1 dan
Izbjeglice, od kojih su neke nosile bijelu odjeću, hodale su prema granici, gdje su zaustavljeni oko 200 metara od ograde. Izraelski granični službenici u utorak su zaustavili desetke sirijskih izbjeglica koji su došle do graničnog prelaza s Izraelom, prenosi Anadolija. "Oko 200 Sirijaca se... »

Turski sud osudio 31 vojnika na doživotni zatvor

Al Jazeera pre 1 dan
Vojnici su osuđeni zbog slučaja koji se dogodio u policijskoj akademiji u Ankari 15. jula 2016. godine, tokom pokušaja državnog udara. Turski je sud je osudio 31 bivšeg vojnika na doživotni zatvor, zbog pokušaja vojnog udara koji se dogodio u julu 2016. godine, čime je ukupan broj... »

EU: Raste potražnja za putničkim automobilima

Al Jazeera pre 1 dan
Broj registriranih novih automobila u Evropskoj uniji porastao je 2,9 posto, odnosno 8.449.247 u prvoj polovini 2018. godine. Potražnja Evropske unije za putničkim automobilima u prvoj polovini ove godine porasla je za 2,9 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Evropska... »

Civili ubijeni u udaru na sklonište u Siriji

Al Jazeera pre 1 dan
Najmanje deset civila ubijeno je u zračnom udaru sirijskih i ruskih snaga na školu, koja je služila kao sklonište, kažu spasioci. Najmanje 10 civila ubijeno je u zračnom udaru sirijskih i ruskih snaga na školu na jugozapadu Sirije, koja je služila kao sklonište, gotovo sedam kilometara od... »

Nakon Zagreba, 'Vatreni' na turneji diljem zemlje

Al Jazeera pre 1 dan
Hrvatska mjesta i gradovi u utorak i srijedu organiziraju dočeke svojih srebrnih sugrađana... Nakon spektakularnog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak u Zagrebu uz snimke slavlja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koje su oduševile svijet, spremaju se dočeci hrvatskih... »

Erdogan vs. Gulen: Bespoštedna bitka 'države' i 'organizacije'

Al Jazeera pre 1 dan
Turski zvaničnici su prije dvije godine u prvim satima neuspjelog pokušaja vojnog udara uperili prst u organizaciju Fethullaha Gulena. Piše: Emin Mohamed Habla Dok se građani Turske okupljaju po ulicama i putevima kako bi uz pjesme ispunjene emocijama i patriotizmom obilježili drugu godišnjicu... »

'UAE vodi kampanju za pripisivanje terorizma Kataru'

Al Jazeera pre 1 dan
U izvještaju britanske nevladine organyacije stoji da je UAE pokušao izvršiti pritisak na Britaniju kako bi pripisala optužbe za terorizam istaknutim Kataranima. Britanska nevladina organizacija koja istražuje odnose s javnošću i vladinu propagandu Spinwatch objavila je izvještaj u kojem se... »

A, šta kad splasne euforija u Hrvatskoj?

Al Jazeera pre 1 dan
Mnogi se u Hrvatskoj nakon povijesnog uspjeha svojim nogometaša pitaju mogu li društvo i država krenuti pobjedničkim putem. Šampanjac i voda točili su se s prozora stanova i spuštali špagama u središtu Zagreba u čaše žednih navijača koji su satima čekali da se pojavi autobus s novim... »

Mediji: Thompson umrljao spektakl u Zagrebu

Al Jazeera pre 1 dan
Regionalni i svjetski mediji pišu o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije, ali i nastupu Marka Perkovića Thompsona. Uz milijun ljudi na Elizejskim poljima na dočeku francuske nogometne reprezentacije, svjetskih prvaka na netom završenom prvenstvu u Rusiji, vijest koju prenose regionalni i... »

©2018 Netmark d.o.o.