Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Macron će pozvati Evropu na buđenje u velikom govoru uoči Brexita

Al Jazeera pre 2 dana
Evropa mora pokazati više samopouzdanja u odnosu na suparničke svjetske sile, poručit će francuski predsjednik Macron. Emmanuel Macron opisat će Brexit kao poziv na buđenje u govoru ovog mjeseca u kojemu će istaknuti da Evropa mora pokazati više samopouzdanja u odnosu na suparničke svjetske... »

Meksiko pretvara kažnjenički otok u obrazovni centar

Al Jazeera pre 2 dana
Savezni zatvor na najvećem od Marijinih otoka će osloboditi oko 200 od oko trenutnih 600 zatvorenika, a ostale premestiti u druge zatvore. Meksiko će zatvoriti poznatu ostrvsku kažnjeničku koloniju na obali Pacifika i pretvoriti je u centar za kulturno i ekološko obrazovanje, izjavio je... »

Albanska opozicija napušta parlament

Al Jazeera pre 1 dan
Demokratska partija, najveća opozicijska stranka u Albaniji, odlučila je vratiti mandate; traži prijelaznu vladu i prijevremene izbore. Albanska opoziciona Demokratska partija saopštila je da će njena 33 poslanika u parlamentu podneti ostavke zbog navoda o korupciji i neefikasnosti... »

Migranti pronađeni u brodiću na La Mancheu

Al Jazeera pre 1 dan
Britanska pogranična služba otkrila je 34 osobe koje su malim brodom pokušale da pređu Lamanš. Britanska pogranična služba otkrila je 34 osobe koje su malim brodom pokušale da pređu La Manche, a za koje nadležni pretpostavljaju da su migranti. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo... »

Erdogan: NATO daje oružje 'teroristima', ali ne i Turskoj

Al Jazeera pre 1 dan
Turski predsjednik optužuje članice NATO-a da podržavaju terorizam hiljadama kamiona oružja. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je saveznike iz NATO-a da podržavaju "teroriste" hiljadama kamiona oružja, dok ignoriraju zahtjeve Turske da kupe njihovo oružje. "Kakvo je ovo NATO... »

Mogherini: Dijalog Beograda i Prištine jutro nakon ukidanja taksi

Al Jazeera pre 1 dan
'Dok ne budu ukinute takse, nema uvjeta za uspješan nastavak dijaloga', poručuje šefica diplomatije EU-a. Dok ne budu ukinute takse, nema uslova za uspešan nastavak dijaloga, poručuje šefica diplomatije EU-a Federika Mogerini. Ona precizira da je spremna da organizuje nastavak dijaloga... »

Antisemitizam – optužba koja prijeti budućnosti pokrivene kongresmenke

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednik Donald Trump predvodi pozive na ostavku pokrivene zastupnice Ilhan Omar u Kongresu. Ne smiruju se političke i medijske rasprave vezano za optužbe za antisemitizam koje su iznesene na račun američke zastupnice Ilhan Omar, s obzirom na to da je ona i dalje pod snažnim pritiskom... »

Hirscher najavio kraj karijere

Al Jazeera pre 1 dan
Austrijanac je najavio da će odvoziti preostalih deset utrka Svjetskog kupa ove sezone, nakon čega će razmotriti i mogućnost okončanja karijere. Austrijski skijaš Marcel Hirscher, jedan od najboljih slalomaša svih vremena, izjavio je kako mu je Svjetsko prvenstvo u Åreu bilo gotovo sigurno i... »

Khamenei Irancima: Ne dozvolite da vas EU namagarči

Al Jazeera pre 1 dan
Iran je pozvao Evropsku uniju da učini više kako bi pokazala predanost nuklearnom sporazumu iz kojeg je izašao SAD. Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Khamenei, poručio je vladi svoje zemlje da ne dopusti da je izigraju europske potpisnice nuklearnog sporazuma koji je Iran 2015. sklopio s... »

London: Sedam zastupnika napustilo laburiste

Al Jazeera pre 1 dan
Parlamentarci kritiziraju stranački stav prema Brexitu i načinu na koji se rješava pojava antisemitizma u stranci. Sedam istaknutih članova glavne britanske opozicijske Laburističke stranke podnijelo je ostavku kako bi protestiralo zbog načina na koji Jeremy Corbyn vodi stranku. Parlamentarci... »

©2019 Netmark d.o.o.