Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Turska traži međunarodnu istragu o ubistvu Khashoggija

Al Jazeera pre 1 dan
Turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu je ponovio kako je Ankara obavila transparentan proces istrage ubistva saudijskog novinara. Turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu je izjavio u srijedu kako je u ovoj fazi presudna međunarodna istraga o slučaju ubijenog saudijskog novinara Jamala... »

Uzajamne optužbe Srbije i Kosova na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a

Al Jazeera pre 1 dan
Šef Unmika Zahir Tanin upozorio je na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da jednostrani postupci nose stalni potencijal da zapale stanje na terenu. Šef Unmika Zahir Tanin izjavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u New Yorku u sredu da su odluka vlasti Kosova da uvede... »

Rohinje u izbjeglištu boje se nasilnog povratka u Mijanmar

Al Jazeera pre 1 dan
Muslimanske izbjeglice se ne žele vraćati u Mijanmar sve dok im se tamo u potpunosti ne bude garantirala sigurnost. Prve grupe mijanmarskih izbjeglica, koje su u posljednje dvije godine zbog nasilja u Mijanmaru izbjegli u Bangladeš, prema planu povratka koji su utvrdile ove dvije države, već u... »

FPO rasističkim videom napao muslimane i Turke u Austriji

Al Jazeera pre 1 dan
Ekstremno desničarska partija objavila je reklamu za osiguranje u kojoj se Turci i muslimani pokazuju kao prevaranti. Welcome to Austria's coalition partner far-right FPÖ's world, where only Turks and Muslims - still wearing fez and have mustaches - commit social security fraud. And their bright... »

Diplomate: Evropski plan za trgovinu s Iranom se raspada

Al Jazeera pre 1 dan
Nijedna država članica Evropske unije ne želi biti domaćin mehanizma posebne namjene koji bi trebao štititi trgovinu s Iranom, strahujući od američke odmazde. Posebna evropska inicijativa kojom se želi zaštititi trgovinu s Iranom od ponovo nametnutih američkih sankcija mogla bi propasti,... »

Austrija neće protjerivati ruske diplomate

Al Jazeera pre 1 dan
Austrijski kancelar Sebastian Kurz je naveo neutralnost svoje zemlje kao razlog za neprotjerivanja ruskih zvaničnika. Austrija neće jednostrano protjerati nijednog ruskog diplomatu u odgovoru na slučaj austrijskog vojnog pukovnika za koga se sumnja da je špijunirao za Rusiju 26 godina, izjavio... »

Američki senator: Bin Salman je nestabilan i nepouzdan

Al Jazeera pre 1 dan
Lindsey Graham rekao da, nakon ubistva Khashoggija, ne vidi da će se situacija popraviti sve dok je saudijski princ prijestolonasljednik na vlasti. Američki republikanski senator Lindsey Graham pojačao je svoju retoriku protiv saudijskog princa prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana (MBS),... »

SAD proglasio sina lidera Hezbollaha teroristom

Al Jazeera pre 1 dan
State Department je, također, na crnu listu stavio Brigadu Al-Mujahidin (AMB). Američki State Department proglasio je Jawada Nasrallaha, sina lidera Hezbollaha Sayyeda Hassana Nasrallaha, teroristom i optužio ga da izvodi napade na Izrael iz okupirane Zapadne Obale. State Department je, također,... »

Moskva: Američka nepredvidivost uoči susreta Putina i Trumpa

Al Jazeera pre 1 dan
Nepredvidivost najmoćnije ekonomije svijeta stvara najdublju zabrinutost u cijelom svijetu, ocijenio je glasnogovornnik Kremlja Dmitrij Peskov. Kremlj je kritizirao "nepredvidivost" Washingtona, koja, navodi službena Moskva, izaziva "duboku zabrinutost u cijelom svijetu" dva tjedna prije novog... »

Andrej Plenković uporedio Brunu Esih s Josephom Goebbelsom

Al Jazeera pre 1 dan
Hrvatski premijer je kazao da bi se saborska zastupnica 'u nekim drugim vremenima mogla kandidirati za ministricu narodnog prosvjetiteljstva i propagande'. Premijer Hrvatske Andrej Plenković se osvrnuo na istup zastupnice Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih, koja ga je oštro kritizirala zbog... »

Kosovskoj policiji produženo radno vreme za četiri sata

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Mondoloni: Poslovne zajednice su motor naših odnosa

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Poginulo sedam mirovnjaka u Kongu

Danas  pre 8 sati  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.