Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Ministar energetike: Iran je u proizvodnji benzina dovoljan sam sebi

Al Jazeera pre 1 dan
Iran se godinama borio s domaćom potražnjom za gorivom zbog nedostatka rafinerija i međunarodnih sankcija. Iran je u proizvodnji benzina dovoljan sam sebi, rekao je iranski ministar energetike Bijan Zanganeh u ponedjeljak nakon otvaranja trećeg dijela rafinerije Persian Gulf Star na jugu zemlje,... »

Levy poziva na sankcije Austriji

Al Jazeera pre 1 dan
Francuski filozof uoči posjete Beču kritički je govorio o politici kancelara Sebastiana Kurza. Francuski filozof Bernard-Henry Lévy ne podržava politiku austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i traži sankcije protiv Austrije. Lévy, koji u martu gostuje u Beču, ocijenio je da je Kurz... »

Islamski učenjaci osudili susret arapskih zvaničnika s Netanyahuom

Al Jazeera pre 1 dan
U saopćenju Unije navodi se da su zvaničnici arapskih zemalja zaboravili šta Izrael radi u Jerusalemu i na Zapadnoj obali. Svjetska unija islamskih učenjaka osudila je susret brojnih zvaničnika iz arapskih zemalja s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom na konferenciji u Varšavi, javlja... »

Muzičar koji je vozio Šabana Šaulića se bori za život

Al Jazeera pre 1 dan
Sin muzičara povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći, demantirao navode o smrti Mirsada Kerića. Srbijanski mediji jutros su prenijeli da je nakon Šabana Šaulića povredama podlegao i muzičar koji je upravljao automobilom u kom se nalazio poznati pjevač. Sin muzičara Mirsada Kerića demantirao... »

Hemijsko oružje u Siriji upotrijebljeno 336 puta

Al Jazeera pre 1 dan
Za 98 posto hemijskih napada odgovorni su pripadnici režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, navodi se u izvještaju. Tokom rata u Siriji, koji traje osam godina, izvedeno je najmanje 336 napada hemijskim oružjem, a za 98 posto njih odgovorni su pripadnici režima sirijskog predsjednika... »

Senator Graham obećao istragu pokušaja udara na Trumpa

Al Jazeera pre 1 dan
Navodno je zamjenik ministra pravosuđa razgovarao o uklanjanju Trumpa s dužnosti 2017. godine. Istaknuti republikanski senator obećao je istragu navoda bivšeg vršioca dužnosti direktora FBI-a da je zamjenik ministra pravosuđa Rod Rosenstein razgovarao o uklanjanju predsjednika Donalda Trumpa... »

Rouhani: Iran spreman popraviti odnose s rivalima u Zaljevu

Al Jazeera pre 1 dan
Rouhanijeva prethodna otvaranja prema Saudijskoj Arabiji nisu imala uspjeha pa su analitičari skeptični prema posljednjem pokušaju. Iran je spreman sarađivati sa svim svojim susjedima kako bi osigurali mir na Bliskom istoku pred američkom i izraelskom agresijom, izjavio je u nedjelju... »

Saudijski ministar: Bin Salman nema namjeru kupiti Manchester United

Al Jazeera pre 1 dan
Turki al-Shabanah potvrdio je da je s engleskim klubom održan sastanak na temu sponzorstva. Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman nema namjeru kupiti engleski fudbalski klub Manchester United, objavila je vlada, ali je i potvrdila da su s tim kolektivom obavljeni razgovori o... »

Budimo ljudi, a ne samo Srbi

Al Jazeera pre 3 dana
Kako vrh Srpske pravoslavne crkve danas gleda na antivladine proteste, da li baš svi crkveni oci stoje iza izjave patrijarha Irineja 'da neće biti koristi za narod od podsticanja na proteste'. Zašto među desetinama hiljada građana koji protestuju u Beogradu i drugim gradovima Srbije nema... »

Njemačka može prihvatiti samo borce ISIL-a s konzularnim pristupom

Al Jazeera pre 2 dana
Berlin umanjio vjerovatnost ispunjavanja zahtjeva predsjhednika SAD-a Donalda Trumpa Evropi da primi nazad više od 800 boraca zarobljenih u Siriji. Ministarstvo unutarnjih poslova u Berlinu priopćilo je u nedjelju kako Njemačka može prihvatiti borce skupine Islamska država Irak i Levant - ISIL... »

©2019 Netmark d.o.o.