Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Francuska: Donji dom odobrio novi zakon o azilu

Al Jazeera pre 2 dana
Po novom zakonu se povećava vrijeme zadržavanja ilegalnih imigranata, a skraćuje se rok za traženje azila... Donji dom francuskog Parlamenta odobrio je velikom većinom glasova kontroverzni zakon koji pooštrava pravila o azilu. U korist zakona glasalo je 228 članova Parlamenta, 139 je bilo... »

Nagrada za slobodu medija uhapšenom egipatskom fotografu

Al Jazeera pre 1 dan
UNESCO je dodijelio nagradu Mahmoudu Abu Zeidu, poznatom kao Shawkan, unatoč upozorenjima egipatskih vlasti. UNESCO je u ponedjeljak dodijelio nagradu za slobodu medija egipatskom fotografu koji se nalazi u zatvoru, a organizacija UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu donijela je tu odluku... »

Rusija i Kina spriječit će sabotažu sporazuma s Iranom

Al Jazeera pre 1 dan
'Opstruirat ćemo pokušaje sabotaže tog sporazuma, koji je dio rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a', kaže ruski šef diplomatije. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je da se s kineskim kolegom dogovorio da će Moskva i Peking pokušati spriječiti bilo kakav američki pokušaj... »

HRW upozorio na humanitarnu krizu na Sinaju

Al Jazeera pre 1 dan
Egipatska vojska u februaru je počela vojno-policijsku operaciju na sjeveru nestabilnog Sinajskog poluotoka. Organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW) danas je upozorila na humanitarnu krizu na sjevernom dijelu egipatskog Sinajskog poluotoka uslijed ograničenja kretanja... »

Merkel: Njemačka neće preseliti ambasadu u Jerusalem

Al Jazeera pre 2 dana
Želimo jevrejski i demokratski Izrael, ali i održivu državu za Palestince, rekla je njemačka kancelarka. Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je "nesavršen sporazum sa Iranom" bolji od nikakvog sporazuma kao i da će njena zemlja pažljivo pratiti da li se ispunjava. Ona je to... »

Ruska parlamentarka za odlazak visokog predstavnika iz Bosne i Hercegovine

Al Jazeera pre 1 dan
Valentina Matvijenko u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine podržala je dosljednu provedbu Dejtonskog sporazuma i široku autonomiju bh. entiteta. Predsjednica Vijeća Federacije ruskog Parlamenta Valentina Matvijenko u službenom je posjetu Bosni i Hercegovini te je za vrijeme boravka u... »

Porast broja zločina iz mržnje prema američkim muslimanima

Al Jazeera pre 1 dan
Za porast broja zločina iz mržnje Vijeće za američko-islamske odnose optužuje američkog predsjednika Donalda Trumpa. Broj zločina iz mržnje protiv muslimana u Sjedinjenim Američkim Državama porastao je prošle godine za 15 posto u odnosu na 2016. godinu. Prema podacima Vijeća za... »

Hrvati počeli kažnjavati ribare iz Slovenije

Al Jazeera pre 2 dana
Osim pomorske policije, Hrvatska koristi inspekciju za ribarstvo kako bi izdavala kazne ribarima iz Slovenije. Hrvatski inspektori kaznili su šestoricu ribara iz Kopra i Izole u Piranskom zaljevu / Savudrijskoj vali, a jednom od njih kazna u iznosu 28.000 eura poslana je poštom, javila je danas TV... »

Tusk u utorak počinje turneju po zapadnom Balkanu

Al Jazeera pre 1 dan
Svrha zvanične posjete predsjednika Evropskog vijeća regiji, koja će trajati do 27. aprila, priprema je za samit Evropska unija – Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji. Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk u utorak počinje turneju po zapadnom Balkanu, tokom koje će obići Tiranu, Podgoricu,... »

Vlasti Koruške protiv komemoracije u Bleiburgu

Al Jazeera pre 1 dan
Guverner Koruške traži od Vlade da zabrani skup ili osigura poštivanje zakona u vezi isticanja neprihvatljivih ideoloških stavova. Poslanici više austrijskih partija u Evropskom parlamentu apelirali su da se obustave fašističke i desničarsko-ekstremističke provokacije u okviru hrvatske... »

Šalja: ZSO tek posle sporazuma Kosova i Srbije

Danas  pre 12 sati  još 10 povezanih

Vučić: Poseta Tuska dobra vest za Srbiju

Dnevnik  pre 1 sat  još 9 povezanih

"Poklonili smo Romi dva gola"

Mondo  pre 1 sat  još 9 povezanih

Golden Stejt i Filadelfija prošli, Boston vodi 3:2

Dnevnik  pre 51 minuta  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.