Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Svi smo mi Munira izgubljena u Ahmićima

Al Jazeera pre 1 dan
Vrijeme je da se okrenemo ljudima koji se bore bolje, razumnije i pametnije za istinu. Ako je ikada trebalo reći "Svi smo mi Munira Subašić", to je danas. Žena na čelu Udruženja majki enklave Srebrenica i Žepa rekla je ono što zna i što je interesuje. A zna da ne zna šta se desilo u... »

Hrvatska: U fondu za skupe lijekove 3.600 eura, a doza košta i do 85.000

Al Jazeera pre 1 dan
Ministar zdravstva Milan Kujundžić kaže da će, unatoč tome, svima kojima treba terapija Vlada omogućiti da dobiju lijekove. Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je u četvrtak kako će Vlada svim oboljelima koji imaju indikacije za terapiju inovativnim lijekovima omogućiti... »

'Američke snage' brkaju računice na sjeveru Sirije

Al Jazeera pre 1 dan
Analitičari smatraju da se SAD formiranjem snaga uz učešće Kurda želi suprotstaviti ruskom utjecaju u Siriji i iranskoj ekspanziji. Piše: Zuhair Hamdani Području sjeverne Sirije, naročito Idlibu, prijete sve veće eskalacije nakon što su Sjedinjene Američke Države iznijele svoj plan za... »

Belgija umjesto SAD-a daje 23 miliona dolara pomoći Palestincima

Al Jazeera pre 1 dan
Nakon što je SAD uskratio pomoć palestinskim izbjeglicama od 65 miliona dolara, Belgija se ponudila da donira sredstva UNRWA-i. Belgija je ponudila da odmah uplati 23 miliona dolara Agenciji UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) nakon što je SAD u utorak uskratio 65 miliona dolara... »

Izraelske snage ubile sina Hamasovog komandanta iz Druge Intifade

Al Jazeera pre 1 dan
Izraelske snage ubile su Ahmeda Jarrara, sina Hamasovog komandanta, ubijenog tokom Druge Intifade 2002. godine. Najmanje jedan palestinski borac ubijen je u raciji izraelskih oružanih snaga u gradu Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali u srijedu kasno navečer, izvijestile su zdravstvene službe i... »

UNRWA: Smanjenje pomoći SAD-a ugrožava sigurnost

Al Jazeera pre 1 dan
Palestinci su osudili odluku o povlačenju sredstava, koja bi mogla pogoršati ionako tešku situaciju u Pojasu Gaze. Rezovi američkog finansiranja agencije Ujedinjenih nacija koja pomaže palestinskim izbjeglicama ugrozit će regionalnu sigurnost i mogli bi dovesti u rizik vitalne službe kao što... »

Peruanski šamani predskazuju uspješnu posjetu pape Franje

Al Jazeera pre 1 dan
Brižniji u odnosu prema domorocima od prethodnika, papa Franjo sastat će se s vođama amazonskih domorodačkih plemena. Peruanski šamani najavili su dobre vijesti tokom posjete pape Franje te su na plaži blizu Lime održali ritual koji bi papi trebao dati snagu u borbi protiv optužbi o... »

Džemal Bijedić odigrao presudnu ulogu u afirmaciji Muslimana kao nacije

Al Jazeera pre 1 dan
Bijedić se zalagao za ravnopravnost republika u jugoslavenskoj federaciji, te ravnopravnost naroda unutar Bosne i Hercegovine, kaže historičar Husnija Kamberović. Markantan, sposoban i od Titovog ličnog povjerenja, Džemal Bijedić bio je jedna od najznačajnijih političkih figura... »

Pariz i London potpisuju 'novi' sporazum o migrantima

Al Jazeera pre 1 dan
Emmanuel Macron i Theresa May govorit će i o jačanju vojne saradnje i mogućoj francuskoj posudbi Tapiserije iz Bayeuxa Velikoj Britaniji. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i britanska premijerka Theresa May u četvrtak će tokom bilateralnog samita blizu Londona potpisati novi sporazum kako... »

Više od pola stoljeća mukotrpne borbe Fataha

Al Jazeera pre 1 dan
Fatah je najdugovječniji među svim narodnooslobodilačkim pokretima koji su zabilježili uspon u 20. stoljeću. Piše: Majid Kayali, palestinski pisac Još od osnivanja 1. januara 1965. godine (odnosno prije 53 godine) pokret Fatah je uspio dati doprinos palestinskom nacionalnom pokretu te ga... »

DOSTA JE BILO i DVERI na izborima u Boru idu ZAJEDNO

Ist media  pre 5 sati  još 16 povezanih

Vulin: Samo Srbiji stalo da se nađu ubice, PR želi sever

B92  pre 9 sati  još 16 povezanih

Pronađen oteti mladić sa Palilule, uhapšena trojica

Radio 021  pre 8 sati  još 16 povezanih

"U Srbiji svi imaju pravo da govore, ali i da odgovore"

Vesti online  pre 7 sati  još 14 povezanih

"Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije"

B92  pre 1 sat  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.