Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Video: Objavljen snimak ubistva Afroamerikanca u Chicagu

Al Jazeera pre 1 dan
Protesti koji su izbili, primorali su čikašku policiju da objavi snimak ubistva. Video of confrontation between police and Mr. Augustus at 71st and Jeffery. pic.twitter.com/Qd9q9IXNdS — Anthony Guglielmi (@AJGuglielmi) July 15, 2018 Policija je ubila još jednog Afroamerikanca na ulicama... »

EU uprkos SAD-u uvela mehanizam za daljnju trgovinu s Iranom

Al Jazeera pre 1 dan
Sankcije SAD-a protiv Irana počet će se primjenjivati od 6. augusta, tada će na snagu stupiti i evropski zakon o blokadi sankcija. Europska unija usvojila je u ponedjeljak pravni mehanizam kako bi zaštitila europske tvrtke koje će nastaviti trgovati s Iranom, odbacivši zahtjeve SAD-a da se... »

Salvini ne isključuje veto na produženje sankcija Rusiji

Al Jazeera pre 1 dan
Ministar unutrašnjih poslova kaže da Italija planira upotrijebiti dobre manire, umijeće diplomatije, brojke i dokaze. Italijanska Vlada nada se da će ubijediti članice Evropske unije da ukinu sankcije Rusiji, ali ne isključuje mogućnost upotrebe veta ako diplomatija ne uspije, prenosi AP.... »

Francuska zatvorila trgovačko predstavništvo u Rusiji

Al Jazeera pre 1 dan
Uvjeti rada predstavništva znatno su se pogoršali posljednjih nekoliko mjeseci, saopćila je francuska ambasada u Moskvi. Francuska je u odlučila zatvoriti svoje trgovačko predstavništvo u Rusiji nakon, dugih pregovora s tamošnjim vlastima pokrenutim poslije protjerivanja voditelja... »

Trump: Odnosi s Rusijom nikad nisu bili lošiji

Al Jazeera pre 2 dana
Govoreći o razlozima za loše odnose s Rusijom, Trump je naveo kako je to zasluga godina američke ludosti i gluposti. Američki predsjednik Donald Trump priznao je na Twitteru, uoči sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da američko-ruski odnosi nikad nisu bili lošiji. "Naši... »

Kongresmeni: Trump Moskvi poslao poruku o slabosti SAD-a

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednika SAD-a kritiziraju jer nije uputio snažno upozorenje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu o miješanju u američke izbore. Neki istaknuti republikanski i demokratski članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država oštro su kritizirali predsjednika Donalda Trumpa jer, kako navode, nije... »

Samit EU - Kina: Trgovinski ratovi vode u nove sukobe

Al Jazeera pre 2 dana
Kina ne želi trgovinski rat sa SAD-om, jer iz takvog rata niko ne izađe kao pobjednik, rekao je kineski premijer Li Keqiang. Predstavnici Europske unije naglasili su u ponedjeljak kako je zajednička odgovornost Europe, Kine, Sjedinjenih Američkih Država i Rusije prekinuti trgovinske ratove, te... »

Britanska Vlada: Neće biti drugog referenduma o Brexitu

Al Jazeera pre 2 dana
Glasnogovornik britanske Vlade izjavio je kako ni po kojim okolnostima neće biti drugog referenduam o izlasku iz EU. Glasnogovornik britanske premijerke Therese May izjavio je u ponedjeljak da drugog referenduma o Brexitu neće biti, ponovivši premijerkino uvjerenje da njezin plan o napuštanju... »

Iran: Ako Trump hoće pregovore, morat će nas pozvati

Al Jazeera pre 2 dana
Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Bahram Ghassemi reagirao je na izjavu predsjednika SAD-a. Iran je poručio da će američki predsjednik Donald Trump, ako želi pregovarati poslije povlačenja SAD-a iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Islamskom Republikom, morati pozvati... »

Mediji: Otkriveno kako je Mosad ukrao pola tone iranskih dokumenata

Al Jazeera pre 2 dana
Agenti Mosada godinu dana su nadgledali skladište, a zatim su izvršili provalu i pobjegli prije dolaska čuvara. Agenti izraelskog Mosada koji su 31. januara ove godine ušli u skladište u trgovačkom delu Teherana znali su tačno koliko vremena imaju na raspolaganju da onesposobe alarme, probiju... »

©2018 Netmark d.o.o.