Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Sud zahtijeva psihijatrijsko vještačenje Marine Le Pen

Al Jazeera pre 1 dan
Sutkinja traži da se psihijatrijsko vještačenje francuske političarke i predsjednice Nacionalnog okupljanja provede čim prije. Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen protestirala je u četvrtak protiv odluke suda kojom se traži njeno psihijatrijsko vještačenje, jer je u decembru... »

Javna tajna: Kako je Dubai postao globalna mašina za prljavi novac

Al Jazeera pre 1 dan
Grad koji je postao simbol globalizacije uspio je vrlo vješto privući prljavi novac koristeći svoj imidž arhitektonskog simbola pretjerane modernosti, koji privlači turiste iz cijelog svijeta, tvrdi William Bourdon. U okviru istrage poznate kao "Dubai Papers", francuski magazin Le Nouvel... »

Svjetska antidoping agencija ukinula suspenziju Rusiji

Al Jazeera pre 1 dan
Za ponovno uspostavljanje Ruske antidoping agencije pod strogim uslovima glasalo je 12 članova Izvršnog odbora Svjetske antidoping agencije. Svjetska antidoping agencija - WADA obnovila je članstvo Rusije, čime je završena skoro trogodišnja suspenzija ove zemlje zbog dopinga pod okriljem... »

Malezija: Novih 25 optužnica protiv Najiba Razaka

Al Jazeera pre 1 dan
Bivši državni premijer suočava se sa novim optužbama za zloupotrebu moći i pranje novca. Protiv bivšeg premijera Malezije Najiba Razaka podignute je 25 novih optužnica za korupciju u vezi skandala sa državnim investicionim fondom 1MDB (1Malaysia Development Berhad), javile su agencije. Od... »

Šarec: Sastanak s Plenkovićem nije u planu, nemam što novo reći

Al Jazeera pre 1 dan
Slovenski premijer kaže da u Salzburgu nije u planu sastanak s Plenkovićem i da su stajališta u vezi arbitraže ista. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je tijekom radne večere čelnika EU-a u srijedu navečer u Salzburgu imao prigodu upoznati i kratko razgovarati s... »

Druga srednja škola Cazin: Nastava u 'bunkerima' kraj kanalizacije

Al Jazeera pre 1 dan
Ko je kriv i hoće li uopšte odgovarati što je turskim novcem izgrađena nova škola, ali nije kako treba, pa nema upotrebnu dozvolu? Iako su zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i kordinaciju (TIKA) dobili novi školski objekat, učenici Druge srednje škole Cazin... »

Videopriča: Maduro jede skupi odrezak, Venecuelanci gladuju

Al Jazeera pre 2 dana
Snimak Madura u luksuznom istanbulskom restoranu razbijesnio je stanovnike Venecuele. Snimak venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura kako jede u čuvenom istanbulskom mesnom restoranu „Nusr-Et“, kojeg vodi turski šef Nusret Gokce, poznatiji kao 'Salt Bae' izazvao je bijes među građanima... »

Biskupi najavili telefonsku liniju za žrtve seksualnog zlostavljanja svećenika

Al Jazeera pre 2 dana
Linija bi trebala omogućiti prijavu zlostavljanja počinjenog od svećenika i uputiti na odgovarajuće civilne i crkvene vlasti. Katolički biskupi u SAD-u namjeravaju pokrenuti telefonsku liniju za iznošenje pritužbi na ponašanje biskupa i svećenika koji su seksualno uznemiravali ili... »

Brod kapetana Cooka pronađen u SAD-u?

Al Jazeera pre 2 dana
Na Endeavouru je James Cook oplovio Tihi ocean, otkrio i Britaniji pripojio Australiju i Novi Zeland. Potraga za posljednjim počivalištem Endeavoura, broda kapetana Jamesa Cooka mogla bi uskoro doći svome kraju, na 250. obljetnicu njegova puta u Australiju, piše BBC. Endeavour, koji se tada zvao... »

UN: Obnova Sirije bi mogla trajati pola stoljeća

Al Jazeera pre 2 dana
Obnova Libana trajala je više od 25 godina, stoga bi obnova Sirije mogla potrajati oko pola stoljeća, tvrdi savjetnik Guterresa. Adama Dieng, specijalni savjetnik generalnog sekretara Ujedinjenih naroda (UN) Antonia Guterresa, izjavio je da bi obnova Sirije mogla potrajati čak pola stoljeća. Rat... »

©2018 Netmark d.o.o.