Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

INA prekida rad u Rafineriji Sisak, 40 radnika višak

Al Jazeera pre 9 sati
Prekida se rad FCC postrojenja, u Industriji nafte kažu da je konverzija Rafinerije u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje. Industrija nafte (INA) je pripremila prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumijeva prijevoz naftnih poluproizvoda između... »

Kina i Rusija u središtu nove američke odbrambene strategije

Al Jazeera pre 10 sati
Strateški dokument, prvi takav od 2014. godine, postavlja prioritete za američko Ministarstvo odbrane, koji bi se trebali odraziti u budućim izdvajanjima za odbranu. Američka vojska stavila je u središte svoje nove nacionalne obrambene strategije, objavljene u petak, suprotstavljanje Kini i... »

Donator stranke (ne) može biti nepristasan u istrazi stranačkih finansija

Al Jazeera pre 10 sati
Transparentnost Srbija upozorava na mogući sukob interesa u slučaju da direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić odlučuje o pitanjima koja se tiču političke stranke u kojoj je bio angažovan. Može li direktor Agencije za borbu protiv korupcije biti nepristrasan u... »

Šeik Abdullah: Zaljevska kriza zbog pohlepe za katarskim bogatstvom

Al Jazeera pre 11 sati
Šeik Abdullah u zvučnom zapisu rekao je da je htio izvršiti samoubistvo tokom zatočeništva u Emiratima. Član katarske vladarske porodice, šeik Abdullah bin Ali Al Thani, izjavio je da je htio izvršiti samoubistvo tokom zatočeništva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi se u zvučnom... »

Google i Tencent će surađivati na razvoju novih tehnologija

Al Jazeera pre 12 sati
Internetski divovi najavili su sporazum o dijeljenju patenata te istaknuli da su otvoreni za dublju saradnju na razvoju novih tehnologija. Internetski divovi Google i Tencent najavili su u petak dugoročni sporazum o dijeljenju patenata, signalizirajući ujedno moguću suradnju u budućnosti na... »

Sedam godina zatvora za prodaju oružja napadaču u Minhenu

Al Jazeera pre 13 sati
Trgovac oružjem je priznao da je prodao oružje Davidu Aliju Sonbolyju te da mu je dostavio i municiju. Nijemac koji je prodao oružje tinejdžeru koji je ubio devet osoba 2016. godine osuđen je na sedam godina zatvora, javlja Reuters. David Ali Sonboly (18) je ubio devet osoba u Minhenu prije... »

EU: Sve uspješnije uklanjanje govora mržnje sa interneta

Al Jazeera pre 13 sati
U prosjeku su društvene mreže uklonile 70 posto prijavljenog govora mržnje, a prema izvještaju iz maja 2017. godine bilo je uklonjeno u prosjeku 59,2 posto. Europska komisija objavila je u petak da društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Youtubea sve uspješnije uklanjaju govor mržnje koji... »

Knjiga o Trumpu postat će TV-serija

Al Jazeera pre 15 sati
Autor knjige Michael Wolff bit će izvršni producent serije, koja će biti ponuđena različitim televizijskim mrežama. Knjiga Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće (Fire and Fury: Inside the Trump White House) autora Michaela Wolffa postat će televizijska serija, objavili su holivudski... »

Vučić: Svi imaju pravo pisati, ali i na odgovor

Al Jazeera pre 15 sati
Međunarodne organizacije navode da je u posljednjih godinu dana došlo do smanjenja medijskih sloboda u Srbiji. U posljednjih godinu dana u Srbiji je došlo do smanjenja medijskih sloboda, pokazalo je istraživanje nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Udruženje se poziva i na izvještaje... »

Američki policajac ubio tinejdžera u sudnici

Al Jazeera pre 15 sati
Tinejdžer je ubijen u svađi koja je izbila između policajca i porodice uhapšenog nakon saslušanja. Policija je iz vatrenog oružja ubila maloljetnika tokom prepirke na saslušanju u američkoj državi Ohio, saopćili su lokalni zvanični. Šesnaestogodišnji Joseph Haynes saslušavan je u... »

Vučić sa Srbima na Kosovu i Metohiji

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane

Alen Omić novi centar Crvene zvezde: Šta je to neprijateljski komšiluk?

Sportski žurnal  pre 5 sati  još 5 povezanih

Oblačno i hladnije, kiša i sneg, do sedam stepeni

B92  pre 5 sati  još 1 povezana

Upozorenje Stejt departmenta zbog boginja u Srbiji

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Vremepov: Umro vojvoda Živojin Mišić

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.