Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

U napadu na crkvu u Nigeriji ubijeno 19 osoba

Al Jazeera pre 14 sati
Sedamnaest vjernika i dva svećenika ubijena su u napadu na crkvu u nigerijskoj saveznoj državi Benue. Naoružani napadači ubili su 17 vjernika i dva svećenika u napadu na crkvu u nigerijskoj saveznoj državi Benue, javila je Afrička novinska agencija. Lokalni mediji navode da su napadači... »

Izetbegović: Pelješki most ne može se graditi prije definiranja granice

Al Jazeera pre 1 dan
BiH traži zaustavljanje gradnje mosta dok se ne riješi otvoreno pitanje morske granične linije i pristupa otvorenom moru. Vlasti države Bosne i Hercegovine protive se gradnji Pelješkog mosta prije rješevanja graničnog pitanja s Hrvatskom i to je nepromijenjeno stajalište već više od deset... »

Izrael odustao od deportacije afričkih migranata

Al Jazeera pre 12 sati
Vlada Izraela u pisanom odgovoru Ustavnom sudu objavila je da više ne teži toj opciji. Vlada Izraela saopćila je da je odustala od plana nasilne deportacije afričkih migranata koji su u tu zemlju ušli nelegalno, prenosi Reuters. Navodi se da je vlada premijera Benjamina Netanyahua, koja je... »

Uganda uvodi porez na društvene mreže

Al Jazeera pre 1 dan
Vlada Ugande ovaj korak opravdava brigom za nacionalnu sigurnost zemlje. Vlasti Ugande uskoro planiraju uvesti porez na društvene mreže. Državni vrh ove afričke zemlje najavljene korake opravdavaju brigom za nacionalnu sigurnost zemlje i potrebom daljeg širenja elektroenergetske mreže.... »

Šefovi diplomatija G7 zauzeli jedinstven stav protiv Rusije

Al Jazeera pre 1 dan
Zemlje G7 će braniti 'svoje demokratije' protiv miješanja u izborne procese za šta optužuju Moskvu. Šefovi diplomatija zemalja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7 zauzeli su na sastanku u Torontu jedinstven stav protiv Rusije navodeći da će braniti "svoje demokratije" protiv... »

Vulin: Želimo dobre odnose sa Hrvatskom radi zaštite Srba

Al Jazeera pre 23 sata
Ministar odbrane Srbije kaže da nije prvi put da ga proglašavaju nepoželjnim i podsjeća da je to radila i Priština. Želimo dobre odnose sa Hrvatskom da bismo mogli da štitimo položaj srpske zajednice u toj zemlji, kaže srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin za koga je ranije iz... »

Povećan broj rasističkih napada na muslimane u Austriji

Al Jazeera pre 12 sati
Muslimani u ovoj zemlji lani su bili meta najmanje 309 rasističkih napada; u odnosu na 2016. više za 21 posto. Muslimani u Austriji u 2017. godini bili su na meti najmanje 309 rasističkih napada, a broj tih napada u odnosu na 2016. povećan je za 21 posto, javlja Anadolija. Dokumentacijski i... »

Facebook uklanja naloge koje oglašavaju ukradene identitete

Al Jazeera pre 12 sati
Hakeri oglašavali privatne podatke na Facebooku, a ta platforma je godinama držala te ukradene identitete. Facebook je, nakon izvještaja internetskog portala Motherboard, uklonio veliki broj računa i stranica koje su oglašavale i prodavale brojeve socijalnog osiguranja, adrese, brojeve telefona... »

Hrvatska stranka osudila istupe Valentine Matvijenko

Al Jazeera pre 14 sati
'Ne slažemo se s prijedlogom ukidanja Ureda visokog predstavnika, odlaska stranih sudija iz Ustavnoga suda i jačanja bh. entiteta na račun državnih institucija', kažu u Hrvatskoj stranci. Istupe predsjednice Vijeća Federacije ruskog Parlamenta Valentine Matvijenko, koja se založila za... »

Turska pretvara sudanski otok u turističko odredište

Al Jazeera pre 14 sati
Otok koji je nekad bio u sastavu Osmanlijskog Carstva odlikuje se posebnim stilom gradnje i strateškim položajem. Na sudanski otok Sawakin (Suakin) sve više počinju dolaziti turisti iz raznih dijelova svijeta. Sve to se odvija naporedo s radovima na obnovi otoka. Plan je vratiti otok u stanje... »

©2018 Netmark d.o.o.