Al Jazeera

Ukrajina: Hiljade učenika kraj školske godine neće završiti u svojim klupama

Al Jazeera pre 4 sati
Kraj školske godine u Ukrajini hiljade učenika neće završiti u svojim klupama. U toj zemlji od početka rata uništene su 173 škole, a veliki broj učenika je školske klupe zamijenio izbjegličkim kampovima. Najviše ih je stiglo u Lavov na zapadu… »

Umro glumac Ray Liotta poznat po filmu ‘Dobri momci’

Al Jazeera pre 4 sati
Njegov predstavnik potvrdio je vijest nekoliko medija o smrti Liotte te rekao da je glumac umro u snu. Glumac iz filma Dobri momci Ray Liotta umro je u dobi od 67 godina, prenose američki mediji, prenosi Hina. Njegov predstavnik potvrdio je vijest… »

Američki general: Posvećeni smo sigurnosti na Balkanu

Al Jazeera pre 4 sati
Glavni izazovi na Zapadnom Balkanu su kontinuirane etničke napetosti, slabe institucije i maligni vanjski utjecaji, rekao je Christopher Cavoli. Pred senatskim Odborom za oružane snage svjedočio je general Christopher Cavoli, koji je nominiran za novog… »

Recite Al Jazeeri: Haroon Moghul

Al Jazeera pre 4 sati
Višestruko nagrađivani američki pisac, aktivista i autor knjige Dvije milijarde halifa: vizija za muslimansku budućnost, poznati je komentator na brojnim američkim medijima. O položaju muslimana u Americi, islamofobiji i medijima, za Al Jazeeru… »

Poljud slavi: Hajduk sedmi put osvojio Kup Hrvatske

Al Jazeera pre 5 sati
Nogometaši Hajduka pobjednici su 31. izdanja hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom susretu na Poljudu pobijedili Rijeku sa 3-1. Utakmicu u Splitu pratio je Tomislav Cvitković.… »

Ukrajinci o hororu invazije: Nigdje nije sigurno, Rusi gađaju sve

Al Jazeera pre 7 sati
Grad Sjeverodonjeck je meta kolosalnog granatiranja ruskih trupa koje ga pokušavaju prisiliti na predaju. Ukrajinci u istočnoj regiji Donbas, opkoljenoj ruskim snagama, javljaju o neselektivnim napadima na civilnu infrastrukturu, dok invazija dostiže… »

Velike štete nakon nevremena u Hrvatskoj

Al Jazeera pre 8 sati
Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom pogodilo je šest hrvatskih županija. Olujno nevrijeme pogodilo je Varaždinsku županiju s tučom, a zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, posebno na plastenicima i poljoprivrednim… »

Nestašica šećera u Srbiji: Vlasti donose mjere i provode istragu

Al Jazeera pre 8 sati
Vlada Srbije ograničila je cijenu šećera u svim komercijalnim pakiranjima kako bi se zaustavila nestašica te namirnice u prodavnicama, kao i panika kod građana. Dok vlada i resorno ministarstvo tržište štite mjerama, predsjednik države upozorava… »

‘Rusi gađaju sve, nije ih briga’: Pojačani napadi na istoku Ukrajine

Al Jazeera pre 8 sati
Ukrajinski ministar odbrane kaže kako je ruska ofanziva „ušla u najaktivniju fazu“. Iz Kramatorska u Donbasu javlja se Assed Baig.… »

Pod ruševinama u Mosulu pronađena stara džamija

Al Jazeera pre 9 sati
U iračkom gradu Mosulu arheolozi su, čisteći ruševine u Starom gradu, pronašli ostatke nekadašnje džamije. Većina Mosula razorena je tokom borbe protiv grupe ISIL. Nakon gotovo pet godina, većina javne infrastrukture je obnovljena, dok mnogi… »

Al Jazeera, najnovije vesti »