Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Pentagon povlači vojnike iz Afrike, fokus na Kinu i Rusiju

Al Jazeera pre 6 sati
SAD će idućih godina povući stotine vojnika iz protivterorističkih operacija u Africi da bi se fokusirao na prijetnje iz Kine i Rusije. Američka vojska povući će u idućih nekoliko godina stotine svojih pripadnika iz protivterorističkih operacija u Africi kako bi se fokusirala na prijetnje... »

Facebook pravi pomake u borbi protiv govora mržnje

Al Jazeera pre 6 sati
Društvena mreža želi otkriti govor mržnje, grafičko nasilje i druge oblike kršenja pravila, čak i prije nego što korisnici to prijave. Kompanija Facebook je saopćila da čini pomake na otkrivanju govora mržnje, grafičkog nasilja i drugih oblika kršenja njenih pravila, čak i prije nego... »

Netanyahu otkazao posjetu Austriji usred krize Vlade

Al Jazeera pre 7 sati
U Izraelu se nazire mogućnost ranih izbora nakon ostavke Liebermana i izlaska njegove stranke iz koalicije na vlasti. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otkazao je posjetu Austriji najavljenu za iduću sedmicu, rekao je u četvrtak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, u trenutku kada se... »

Mediji: Trump nastavlja s bliskoistočnim planom uprkos Izraelu

Al Jazeera pre 7 sati
Mogući izbori u Izraelu neće poremetiti Bijelu kuću da objavi bliskoistočni mirovni plan narednih mjeseci. Uprkos sve većim šansama za održavanje novih izbora u Izraelu, administracija predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa ostaje posvećena objavi svog bliskoistočnog... »

Referendum o pristupanju Uniji bio je i referendum o euru

Al Jazeera pre 8 sati
U Ugovoru o pristupanju Evropskoj uniji piše da će Hrvatska pristupiti eurozoni i, prema tome, referendum je održan, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je referendum o uvođenju eura održan kada je održan i referendum o pristupanju... »

Njemačka izdvaja tri milijarde eura za vještačku inteligenciju

Al Jazeera pre 8 sati
Njemačka kancelarka kaže da ta zemlja planira angažirati gotovo 100 profesora u toj oblasti. Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da će njena zemlja do 2025. godine izdvojiti više od tri milijarde eura za istraživanja u oblasti vještačke inteligencije. Istakla je da planiraju... »

Njemačka nije protiv razgovora o razmjeni teritorija Srbije i Kosova

Al Jazeera pre 9 sati
Postoji strah da se takvo rješenje može negativno odraziti na druge regione, rekao je šef Odbora za evropske poslove Bundestaga Gunther Krichbaum. Nemačka je uzdržana po pitanju inicijative za razmenu teritorija kao rešenja za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ali ako bi to bio deo paketa... »

Video: Lansiranje raketnih torpeda u Barentsovom moru

Al Jazeera pre 10 sati
Posada kruzera 'Petar Veliki' izvela je i paljbu raketnim torpedima po podvodnim ciljevima. Izvor: [Ministarstvo odbrane Rusije/YouTube] Nuklearni raketni kruzer Sjeverne ruske flote "Petar Veliki" učestvovao je u improviziranim vježbama na moru s nuklearnim podmornicama. Tokom vježbe posade sa... »

Haradinaj uvjeren u članstvo Kosova u Interpolu

Al Jazeera pre 11 sati
Premijer Kosova je izjavio da se osjeća odgovornim što još nije dobijena vizna liberalizacija za građane Kosova. Premijer Kosova Ramush Haradinaj je izjavio u četvrtak kako je uveren da će Kosovo postati članica Interpola na narednoj sednici Generalne skupštine ove organizacije, koja će... »

Cavusoglu: Izjava Rijada o ubistvu Khashoggija nezadovoljavajuća

Al Jazeera pre 12 sati
Glavno pitanje istrage i dalje je pronalaženje tijela ubijenog novinara, a ono je i dalje bez odgovora, poručio je šef turske diplomatije. Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu nezadovoljavajućim je ocijenio saopćenje Ureda državnog tužiteljstva Saudijske Arabije o ubistvu... »

Kosovskoj policiji produženo radno vreme za četiri sata

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Mondoloni: Poslovne zajednice su motor naših odnosa

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana

Poginulo sedam mirovnjaka u Kongu

Danas  pre 9 sati  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.