Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Predsjednik Austrije kritizirao premijera i Vladu zbog Junckera

Al Jazeera pre 1 sat
Alexander van der Bellen je kritizirao Vladu kancelara Sebastiana Kurza što nije kritizirala generalnog sekretara Slobodarske partije Haralda Vilimskog zbog napada na predsjednika Evropske komisije. Predsjednik Austrije Alexander van der Bellen oštro je kritizirao Vladu kancelara Sebastiana Kurza... »

Jedna osoba u Srbiji preminula od groznice Zapadnog Nila

Al Jazeera pre 2 sata
Do sada je registrirano 29 oboljeliih od ove bolesti, saopćio je Institut za javno zdravlje Srbije. U Srbiji je jedna osoba preminula od posledica groznice Zapadnog Nila, a registrovano je još 28 obolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Kako se navodi na... »

Nastavak dijaloga Srbije i Kosova bez rezultata

Al Jazeera pre 8 sati
Aleksandar Vučić ocijenio je sastanak veoma složenim, a Hashim Thaci ga je proglasio najtežim u posljednjih šest godina. Sastanak izaslanstava Srbije i Kosova, posvećen normalizaciji odnosa uz posredovanje Europske unije, završen je u Bruxellesu. Prema riječima šefice europske diplomacije... »

Sigurnosni problem u Krajini: Čiji su migranti?

Al Jazeera pre 8 sati
U Unsko-sanskom kantonu smatraju da je država ležerno prepustila ogroman problem lokalnim administracijama Bihaća i Velike Kladuše. U Unsko-sanskom kantonu sintagma "migrantska kriza" čuje se svakodnevno od novinara, građana, predstavnika institucija, političara... Svi se boje "onog što... »

Zuroff: Thompson na dočeku je legitimitet fašističkim pogledima

Al Jazeera pre 30 minuta
Marko Petrović je poznat po pjesmama koje su povezane sa zloglasnim koncentracionim logorima Jasenovcem i Stara Gradiška. Centar za lov na naciste "Simon Wiesenthal" oštro je kritizirao učesće "zloglasnog simpatizera ustaša" Marka Perkovića Thompsona u slavlju u Zagrebu povodom dočeka... »

Ugljanin pozvao šefa diplomatije Kosova da posjeti Sandžak

Al Jazeera pre 1 sat
Bošnjačko nacionalno vijeće je pozvalo Behgjeta Pacollija da 21. i 22. jula posjeti ovo vijeće, Novi Pazar i druge sandžačke opštine. Bošnjacko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina pozvalo je ministra vanjskih poslova Kosov Behgjeta Pacollija da posjeti Novi Pazar. Pacolli je ranije... »

EK kažnjava Google s 4,3 milijarde eura

Al Jazeera pre 2 sata
Google nametnuo ograničenja proizvođačima uređaja s operativnim sistemom Android da osigura promet na svoju tražilicu. Europska komisija odlučila je u srijedu novčano kazniti Google s 4,34 milijarde eura zbog nezakonitih ograničenja na mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android te mu... »

Ford povlači 550.000 vozila zbog problema s mjenjačem

Al Jazeera pre 2 sata
Opoziv u Sjevernoj Americi pokriva modele Fusion od 2013. do 2016. godine i mala SUV vozila Escape iz 2013. i 2014. godine. Proizvođač automobila Ford povlači preko 550.000 vozila u Sjevernoj Americi, kako bi popravio problem s mjenjačem, koji može dovesti do iznenadnog kretanja vozila. Opoziv... »

Izraelski manevri simuliraju rat u Gazi

Al Jazeera pre 2 sata
Izraelska vojska je saopćila kako su vježbe planirane unaprijed i da postoji godišnji plan manevara koji je pripremila vojska. Izraelska vojska nastavlja provoditi vježbe velikih razmjera koje simuliraju rat u Gazi. Premijer Benjamin Netanyahu je rekao kako je Izrael spreman odgovoriti na svaku... »

Dječaci iz pećine: Odjednom smo čuli ljude koji razgovaraju

Al Jazeera pre 3 sata
Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener, spašeni iz tajlandske pećine, opisali su kako su 'čudesno' pronađeni nakon devet dana. Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener spašeni tokom opasne međunarodne operacije iz tajlandske pećine su na konferenciji za novinare u srijedu opisali kako... »

U Bečićima poginuo mladić iz Srbije

Politika  pre 11 sati  još 28 povezanih

Nenad Lalatović: Posao još nije završen

Hot sport  pre 8 sati  još 22 povezane

Strateški partner za RTB Bor bira se u septembru

Nova ekonomija  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.