Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Kina: Osamnaest poginulih u požaru u karaoke baru

Al Jazeera pre 1 dan
Policija traga za 32-godišnjakom za kojega se sumnja da je izazvao požar te zablokirao vrata, koja su bila jedini izlaz. Osamnaestero ljudi je poginulo u požaru koji je izbio u utorak u karaoke baru na jugu Kine, a policija traga za 32-godišnjakom za kojega se sumnja da je izazvao požar,... »

Grabar-Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mjere već dijalog

Al Jazeera pre 14 sati
Premijerka Srbije potvrdila je da će ta zemlja uvesti protivmjere Hrvatskoj zbog toga što je zabranila ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak da je ne zanima koje će recipročne mjere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane... »

Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Karadžića

Al Jazeera pre 18 sati
U prvostepenom postupku dokazani su navodi iz presude na 40 godina zatvora bivšem predsjedniku RS-a; Tužilaštvo traži oštriju kaznu. Haško tužiteljstvo zatražilo je u utorak, u nastavku rasprave o žalbi na presudu Radovanu Karadžiću, da Međunarodni rezidualni mehanizam za kaznene sudove... »

Tusk: Samit u Sofiji reafirmisat će evropsku perspektivu regije

Al Jazeera pre 12 sati
Predsjednik Evropskog vijeća rekao da će put ka članstvu u EU biti težak, ali 'vrijedan napora'. Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk je, posjetama Tirani i Podgorici, započeo višednevnu turneju po Zapadnom Balkanu, i poručio da će predstojeći samit u Sofiji reafirmisati "evropsku... »

Bivšem tjelohranitelju Bin Ladena više od 1.000 eura socijalne pomoći

Al Jazeera pre 12 sati
Tunižanin Sami A. u Njemačkoj mjesečno prima više od 1.000 eura državne pomoći te približno 150 eura po djetetu i druge oblike pomoći. Bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena, Sami A., već godinama s porodicom živi u Bochumu i prima socijalnu pomoć zato što je njemački sud odlučio da se... »

Počela obnova čuvene džamije u Mosulu

Al Jazeera pre 23 sata
Ujedinjeni Arapski Emirati financirat će radove na obnovi džamije srušene u borbama protiv ISIL-a sa 50,4 milliona dolara. Ujedinjeni Arapski Emirati i Irak krenuli su u ponedjeljak s rekonstrukcijom džamije al-Nuri u Mosulu i njezina kosog minareta, razorenog u srpnju u borbi za preuzimanje... »

Pakistan: U samoubilačkim napadima ubijeno šest policajaca

Al Jazeera pre 12 sati
Trojica bombaša samoubica napala su pakistansku policiju i paravojne snage, usmrtivši pritom šest policajaca. U tri samoubilačka napada na pakistansku policiju i vojne snage u Quetti, na jugozapadu zemlje, u utorak je ubijeno šest policajaca, a ranjeno 15, saopćili su zvaničnici. Bombaš je... »

Objavljena detaljna verzija pravila korištenja Facebooka

Al Jazeera pre 16 sati
Dosad je samo kratka i uopćena verzija o tome šta je dozvoljeno objavljivati bila javna, ne i detaljniji interni dokumenti. Facebook je objavio knjigu pravila o tome kakvi su sadržaji dozvoljeni na toj društvenoj mreži, s mnogo više detalja nego ikad, uključujući oblasti korištenja... »

Lavrov: SAD se nema namjeru povući iz Sirije

Al Jazeera pre 14 sati
Ruski ministar vanjskih poslova nada se da će biti jasnije kako da se sarađuje na rješenju sirijske krize nakon kontakata s kolegama iz Francuske. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u utorak da Sjedinjene Američke Države nemaju namjeru napustiti Siriju, uprkos tvrdnjama... »

Izetbegović: Čović se izvinio Matvijenko

Al Jazeera pre 18 sati
Ambasada SAD-a poručila je da je Valentina Matvijenko iznijela lažne i neutemeljene optužbe. Nakon susreta članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir... »

©2018 Netmark d.o.o.