Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Mađarska otvara trgovinsko predstavništvo u Jerusalemu

Al Jazeera pre 9 sati
Viktor Orban je rekao da je otvaranje predstavništva još jedan korak napred u izgradnji bližih odnosa Mađarske i Izraela. Mađarski premijer Viktor Orban najavio je otvaranje trgovinskog predstavništva te zemlje u Jerusalimu, naglasivši da je to još jedan korak napred u izgradnji bližih... »

Kanabis – droga ili lijek?

Al Jazeera pre 11 sati
Na nivou Evropske unije ni do danas ne postoji usklađenost ni za medicinsku ni za rekreacijsku upotrebu kanabisa. Sredinom ovog mjeseca zastupnici u Evropskom parlamentu (EP) podržali su rezoluciju o upotrebi kanabisa (indijska konoplja) u medicinske svrhe i pozvali Evropsku komisiju i nacionalne... »

Sirija: Assad žestoko verbalno napao Erdogana

Al Jazeera pre 17 sati
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad nazvao je turskog predsjednika 'malim najamnikom' Amerikanaca. Tokom govora pred čelnicima lokalnih vijeća sirijski predsjednik Bashar al-Assad oštro je napao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, čija zemlja pruža podršku sirijskoj opoziciji. Iako... »

Biskupi iz cijelog svijeta u Vatikanu na skupu o seksualnom zlostavljanju

Al Jazeera pre 23 sata
Cilj konferencije je podizanje svijesti o globalnom fenomenu seksualnog zlostavljanja maloljetnika unutar Crkve. Papa Franjo ove će sedmice okupiti biskupe iz cijelog svijeta na dugo očekivanom skupu o borbi protiv svećeničkog seksualnog zlostavljanja djece. Čelnici oko stotinu biskupskih... »

Trump: Odbrojani dani komunizmu u Venezueli, Kubi i Nikaragvi

Al Jazeera pre 23 sata
U oštrom govoru protiv socijalizma Trumpm rekao da su odbrojani dani komunizmu u Venezueli, ali i u Nikaragvi i na Kubi. Američki predsjednik Donald Trump upozorio je u ponedjeljak venecuelanske vojne zapovjednike da izlažu opasnosti svoju budućnost i živote ako se ne priključe opozicionom... »

Haradinaj: Takse ostaju, nisam spreman za izbore

Al Jazeera pre 11 sati
Priznanje Srbije trebalo bi biti u 'formi izvinjenja za sve zločine počinjenje na Kosovu', tvrdi premijer Kosova. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da takse na uvoz robe iz Srbije neće biti ukinute sve dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, ali je priznao da nije spreman da... »

Juncker: Niko se ne bi protivio odgađanju Brexita

Al Jazeera pre 23 sata
Odluka o odgađanju leži na Londonu i ako se podnese takav zahtjev, niko se tome neće suprotstaviti, tvrdi Juncker. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker smatra da se nitko ne bi usprotivio kad bi Velika Britanija zatražila odgodu izlaska iz bloka, čime je EU poslala jedan od... »

Na udaru zimske oluje 200 miliona Amerikanaca

Al Jazeera pre 1 dan
Zimska oluja Petra pogodit će 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Mississippi. Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom doneti obilne snežne i kišne padavine, ali i led, koji bi mogao da izazove velike probleme,... »

Povlačenje iz luka prilika za mir u Jemenu

Al Jazeera pre 1 dan
Dvadeset i osam miliona ljudi u ovoj zaljevskoj zemljii bori se s ekstremnim siromaštvom, glađu i migracijama. Izaslanik Ujedinjenih naroda za Jemen Martin Griffiths izjavio je da je početak povlačenja snaga iz tri ključne jemenske luke prilika za prelazak na glavni cilj, odnosno okončanje... »

Liga prvaka: 'Nule' u Liverpoolu i Lyonu

Al Jazeera pre 8 sati
Prvi mečevi osmine finala: Liverpool - Bayern Minhen 0:0, Lyon - Barcelona 0:0. U utorak navečer su odigrana još dva prva susreta osmine finala nogometne Lige prvaka, u kojima nije viđen nijedan pogodak. Bayern Minhen je uspio izvući neriješen rezulalt u Liverpolu (0:0), dok je meč bez golova... »

©2019 Netmark d.o.o.