Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Trump: Radikalni ljevičari napadaju imenovanje Kavanaugha

Al Jazeera pre 13 sati
Predsjednik SAD-a je izrazio sumnje u tvrdnje Blasey Ford da ju je sudija Brett Kavanaugh 1982. pokušao silovati. Američki predsjednik Donald Trump u petak je izjavio kako radikalno lijevi političari napadaju njegovu nominaciju Bretta Kavanaugha za Vrhovni sud SAD-a te je izrazio sumnje oko žene... »

Crna Gora isplatila 1,43 miliona eura bivšim logorašima

Al Jazeera pre 22 sata
Pravni zastupnik morinjskih logoraša kaže da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen svaki cent. Crna Gora podmirila je sve svoje obveze prema bivšim zatočenicima koji su bili zatvoreni i mučeni u logoru Morinj u Boki kotorskoj ranih devedesetih godina, isplativši... »

Brazil uhapsio bjegunca optuženog za veze s Hezbollahom

Al Jazeera pre 15 sati
Policija je u saopćenju navela kako je uhapsila Assada Ahmada Barakata u graničnom gradu Foz de Iguacu, prema granici s Paragvajem. Brazilska policija uhapsila je u petak bjegunca Assada Ahmada Barakata, optuženog za pripadnost libanskoj šiitskoj organizaciji Hezbollah i za finansiranje... »

Nijemac od 94 godine pred sudom zbog nacističkih zločina

Al Jazeera pre 13 sati
Bivši pripadnik Schutzstaffela, parlamentarnog krila Nacističke partije Adolfa Hitlera, optužen je da je znao za ubistva stotina ljudi. Zbog optužbe za saučesničtvo u ubistvu stotina ljudi u koncentracionim logorima nacističke Njemačke tokom Drugog svjetskog rata, bit će pokrenuto suđenje... »

Kremlj: Nema planova za novi susret Putina i Trumpa

Al Jazeera pre 15 sati
Lideri dvije zemlje prvi put su se sastali 16. jula u Helsinkiju, a razgovore su obilježili razgovori o navodnoj umiješanosti Rusije u izbore u SAD-u. Moskva i Washington nisu napravili nikakve planove za mogući novi sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog lidera Donalda... »

Dronovi, roboti i sateliti na prvoj digitalnoj farmi u Srbiji

Al Jazeera pre 18 sati
Na digitalnoj farmi u Krivaji, koja je realizirana sredstvima EIB-a, Evropske unije i Vlade Srbije, predstavljeni su i inteligentni roboti za poljoprivredu. Digitalna farma u Krivaji, na kojoj se može vidjeti upotreba dronova, robota i satelita u poljoprivrednoj proizvodnji, prva je ovog tipa u... »

Poljska pred evropskim sudom, upozorenje Velikoj Britaniji

Al Jazeera pre 18 sati
Evropska komisija odlučila je predati Varšavu Evropskom sudu pravde zbog pravosudnih reformi Vrhovnog suda; London mora nadoknadi 2,7 milijardi eura zbog uvozne prevare. Evropska komisija odlučila je predati Poljsku Evropskom sudu pravde zbog pravosudnih reformi Vrhovnog suda. Ova odluka EK-a je... »

Britanski mediji: May ponižena u Salzburgu, njezin Brexit je propao

Al Jazeera pre 23 sata
Britanske novine na svojim su naslovnicama objavile fotografiju koja prikazuje Theresu May u crvenom sakou kako stoji podalje od čelnika EU-a u odijelima. Britanski mediji proglasili su u petak prijedloge premijerke Therese May za Brexit mrtvima nakon što su, prema medijskim izvješćima,... »

Palestinac ubijen, deseci ranjenih u protestima u Gazi

Al Jazeera pre 14 sati
Izraelski mediji javljaju da je najmanje 41 osoba ranjena, dok je približno 10.000 Palestinaca protestiralo. Jedan Palestinac ubijen jeu petak u novim sukobima s izraelskom vojskom na granici Pojasa Gaze i Izraela, saopćilo je Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji. Glasnogovornik... »

Vojsci SAD-a nedostaje regruta

Al Jazeera pre 17 sati
Vojni komandanti su saopćili da ima 6.500 vojnika manje od planiranih 70.000 novih pripadnika kopnene vojske. Američka vojska, nakon više od deset godina, nije ispunila cilj u broju regruta. Vojni komandanti rekli su za agenciju AP da ima 6.500 vojnika manje od planiranih 70.000 novih pripadnika... »

©2018 Netmark d.o.o.