Al Jazeera

Washington i Teheran i prethodni dogovori!

Al Jazeera pre 14 sati
Nakon informacija o trosatnom intervjuu, koji je vodio ekonomski iranski novinar za historijski arhiv, uslijedile su brojne reakcije. Procurjeli intervju s iranskim ministrom vanjskih poslova Mohammedom Javadom Zarifom otkrio je razmjere velikog rascjepa… »

BioNTech kaže da ne treba modificirati svoju vakcinu za varijante korona virusa

Al Jazeera pre 14 sati
“U ovom trenutku ništa ne ukazuje da je vakcinu BioNTecha protiv COVID-a 19 potrebno prilagoditi novim varijantama virusa”, saopćio je njemački laboratorij. Njemački laboratorij BioNTech u ponedjeljak je objavio da računa na učinkovitost svoje… »

Njemačka odobrila vakcinu J&J za sve građane

Al Jazeera pre 16 sati
Državna komisija za vakcine preporučuje vakcinu Johnson & Johnson samo starijima od 60 godina, ali je vakcinisanje moguće kod porodičnih ljekara uz prethodnu konsultaciju za mlađe od 60 godina. Njemačka je odobrila upotrebu vakcina Johnson & Johnson… »

Film ‘Mare’ najbolji na američkom SEEFestu

Al Jazeera pre 17 sati
Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju. Film Mare Andree Štake osvojio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Evrope SEEfest, koji je, umjesto u… »

Američke vrijednosti ne trebaju biti privlačnije od kineskih

Al Jazeera pre 19 sati
Profesor Stephen Walt, u članku objavljenom na web stranici ‘Foregin Policy’, pozvao je Amerikance da prestanu pretpostavljati da je skup američkih vrijednosti bolji od kineskih. Stephen M. Walt, profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu… »

Aerodromi u Bihaću i Trebinju: Megalomanija bez ekonomske računice

Al Jazeera pre 19 sati
Mali aerodromi mogu imati smisla, to pokazuju razvijene evropske ekonomije, ali za to je potrebno da na određenom području bude razvijen biznis te da bude normalna politička situacija. Ekonomska kriza kao posljedica zdravstvenih problema na globalnom… »

Macron: Podjele tokom pandemije naglasile potrebu da se ojača EU

Al Jazeera pre 22 sata
Moramo pronaći efikasan put naprijed sa ambicijom da prebrodimo krize i izbjegnemo nedonošenje odluka, rekao je francuski predsjednik. Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da su nacionalne podjele tokom pandemije COVID-19 naglasile potrebu… »

Antivirusna maska iz Hercegovine: U svijetu nagrade, u BiH bez interesa za proizvodnju

Al Jazeera pre 23 sata
Zasad u BiH nema interesa za proizvodnju svjetski nagrađivane inovativne maske ljubuškog inovatora Sašenka Sadikovića. Sigurnosni sistem za sprječavanje erupcije fosilnog goriva i plinova, vaser-vaga sa lampicom i patent za mašinu za farbanje… »

Netahyahu: Nastavit ćemo graditi u Jerusalemu

Al Jazeera pre 23 sata
Izraelski premijer odbija međunarodne osude planiranog izbacivanja Palestinaca iz domova u Istočnom Jerusalemu. Izrael “čvrsto odbija” pritisak da se ne gradi u Jerusalemu, izjavio je danas premijer Izraela Benjamin Netanyahu, nakon nekoliko dana… »

COVID-pasoš, jednačina s mnogo nepoznatih

Al Jazeera pre 23 sata
Od dva zla izabrati manje je plemenito, ali time se niste odrekli zla. Kao što je i put do pakla, kaže se, popločan dobrim namjerama! Kada je sredinom marta Evropska komisija predložila uvođenje kovid-pasoša kojeg je prvobitno administrativno… »

Al Jazeera, najnovije vesti »