Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Oluja u Njemačkoj napravila štetu od pola milijarde eura

Al Jazeera pre 2 sata
Žestoke oluje koje su prohujale kroz Holandiju izazvale su štete u visini 90 miliona eura. Posljednja oluja koja je zahvatila Njemačku izazvala je štete u vrijednosti od 500 milijuna eura, objavila je u petak udruga njemačkih osiguravajućih društava GDV. Oluja, nazvana Friederike u... »

Izvinjenje Izraela za ubistva u ambasadi u Ammanu

Al Jazeera pre 6 sati
Prošle godine u izraelskoj ambasadi čuvar je ubio dvojicu Jordanaca, u vrijeme napetosti zbog detektora metala u Al-Aqsi. Izrael se formalno izvinio za ubistvo dvoje državljana Jordana, u pucnjavi koju je izveo čuvar izraelske ambasade u Ammanu prošle godine, objavilo je Ministarstvo vanjskih... »

Sjeverna Koreja priprema paradu dan uoči ZOI-a

Al Jazeera pre 8 sati
Za 8. februar najavljeno je obilježavanje 70. godišnjice osnivanja Korejske narodne armije. Sjeverna Koreja priprema vojnu paradu koju će, po svemu sudeći, održati dan uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, priopćili su analitičari i neimenovani diplomati. Zapadni... »

Slovenija: Prva pravosnažna presuda u korist dužnika u 'švicarcima'

Al Jazeera pre 11 sati
Viši sud u Ljubljani u ovom slučaju, pokrenutom 2015, odlučivao je po drugi put. Viši sud u Ljubljani udovoljio je zahtjevu da se kreditni ugovori u švicarskim francima proglase ništavnima, rekao je advokat Robert Preninger, koji je pred sudom zastupao tužbu koju su protiv banaka koje su... »

EP: Njemačka pobijedila Češku

Al Jazeera pre 11 minuta
Branilac naslova u prvom susretu grupe II drugog kruga na Evropskom prvenstvu savladao Češku sa 22:19. U prvom susretu grupe II drugog kruga na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se održava u Hrvatskoj, branilac naslova Njemačka je u petak navečer u Varaždinu savladala Češku sa 22:19.... »

INA prekida rad u Rafineriji Sisak, 40 radnika višak

Al Jazeera pre 11 minuta
Prekida se rad FCC postrojenja, u Industriji nafte kažu da je konverzija Rafinerije u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje. Industrija nafte (INA) je pripremila prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumjeva prijevoz naftnih poluproizvoda između... »

Kina i Rusija u središtu nove američke odbrambene strategije

Al Jazeera pre 54 minuta
Strateški dokument, prvi takav od 2014. godine, postavlja prioritete za američko Ministarstvo odbrane, koji bi se trebali odraziti u budućim izdvajanjima za odbranu. Američka vojska stavila je u središte svoje nove nacionalne obrambene strategije, objavljene u petak, suprotstavljanje Kini i... »

Donator stranke (ne) može biti nepristasan u istrazi stranačkih finansija

Al Jazeera pre 54 minuta
Transparentnost Srbija upozorava na mogući sukob interesa u slučaju da direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić odlučuje o pitanjima koja se tiču političke stranke u kojoj je bio angažovan. Može li direktor Agencije za borbu protiv korupcije biti nepristrasan u... »

Šeik Abdullah: Zaljevska kriza zbog pohlepe za katarskim bogatstvom

Al Jazeera pre 1 sat
Šeik Abdullah u zvučnom zapisu rekao je da je htio izvršiti samoubistvo tokom zatočeništva u Emiratima. Član katarske vladarske porodice, šeik Abdullah bin Ali Al Thani, izjavio je da je htio izvršiti samoubistvo tokom zatočeništva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi se u zvučnom... »

Google i Tencent će surađivati na razvoju novih tehnologija

Al Jazeera pre 2 sata
Internetski divovi najavili su sporazum o dijeljenju patenata te istaknuli da su otvoreni za dublju saradnju na razvoju novih tehnologija. Internetski divovi Google i Tencent najavili su u petak dugoročni sporazum o dijeljenju patenata, signalizirajući ujedno moguću suradnju u budućnosti na... »

©2018 Netmark d.o.o.