Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Moskva: Kijev priprema novi rat

Al Jazeera pre 24 sata
Rusija je reagirala na odluku ukrajinskog Parlamenta kojom se sukob na istoku države naziva 'ruskom okupacijom'. Rusija je u četvrtak optužila ukrajinske vlasti da pripremaju novi rat, nakon što je Ukrajina izglasala zakon kojim oružani sukob koji četiri godine traje na istoku zemlje naziva... »

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije donator SNS-a

Al Jazeera pre 24 sata
Osim donacija Srpskoj naprednoj stranci, Dragan Sikimić je 2016. godine bio i na listi naprednjaka na lokalnim izborima, piše BIRN. Dragan Sikimić, koji je 17. januara izabran za novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije Srbije, bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat... »

Kolinda Grabar-Kitarović poklonila se žrtvama Ahmića

Al Jazeera pre 1 dan
Skraćeni boravak hrvatske predsjednice u Bosni i Hercegovini danas se nastavlja posjetom općinama u srednjoj Bosni gdje su Hrvati većina. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Ahmiće iako to protokolom nije bilo najavljeno, piše agencija Patria. Grabar Kitarović... »

Meksiko: Otkrivene tri grobnice s 33 tijela

Al Jazeera pre 1 dan
Pretpostavlja se da otkrivena tijela pripadaju ljudima uključenim u trgovinu drogom. Meksičke vlasti otkrile su tri grobnice s najmanje 33 tijela u državi Nayarit, saopćili su danas zvaničnici. Vjeruju da su žrtve najvjerovatnije bile umiješane u trgovinu drogom, prenosi AP. Grobnice su... »

Video: Boeing izvučen iz provalije kraj aerodroma u Trabzonu

Al Jazeera pre 1 dan
Tokom slijetanja na trabzonski aerodrom putnički avion skrenuo s piste i završio na litici na obali Crnog mora. Izvor: Anadolija Nakon višednevnih priprema nadležne turske službe uspjele su kranovima podići i izvući putnički avion iz provalije pored aerodroma u Trabzonu, u kojoj je završio... »

Moskva: U decembru sunce sjalo samo šest minuta

Al Jazeera pre 1 dan
Uprkos tome što je decembar u Moskvi bio topliji od prosjeka, stanovnici grada sunce su vidjeli samo šest minuta. Uprkos tome što je decembar u Moskvi bio topliji od prosjeka, stanovnici ruskog glavnog grada sunce su vidjeli samo šest minuta, prenosi New York Times. Bio je to najmračniji... »

Najvažniji događaji u prvoj godini Trumpovog mandata

Al Jazeera pre 1 dan
Mandat je počeo odlukom o zabrani ulaska u SAD državljanima nekoliko muslimanskih zemalja, a prvu godinu na vlasti završava skandalom s knjigom 'Vatra i bijes'. Povodom godišnjice polaganja zakletve američkog predsjednika Donalda Trumpa, 20. januara, objavljujemo pregled najvažnijih događaja... »

Sljedeće sedmice u Beču poseban sastanak o Siriji

Al Jazeera pre 1 dan
Iz Ujedinjenih nacija saopćili su da će tema razgovora tog sastanka biti ustavna pitanja Sirije. Poseban sastanak o ratu u Siriji, na kojem će učestvovati predstavnici sirijskog režima i opozicije, bit će održan sljedeće sedmice u glavnom gradu Austrije, Beču. Iz Ujedinjenih nacija... »

Rohinje i dalje bježe u Bangladeš

Al Jazeera pre 1 dan
Nove informacije dovode u pitanje planove za repatrijaciju 655.000 izbjeglica u Mijanmar. Više od 100 muslimana Rohinja prešlo je od srijede iz Mijanmara u Bangladeš, tvrdeći da vojska i dalje hara u nemirnoj državi Rakhine, što dovodi u pitanje planove za repatrijaciju 655.000 izbjeglica,... »

U ruskim napadima na Idlib poginulo pet civila

Al Jazeera pre 22 sata
Načelnik Civilne zaštite tvrdi da je u napadima ruskih snaga na civilna područja korištena i napalm bomba. U zračnim napadima na Idlib u Siriji, koji je proglašen zonom deeskalacije sukoba, poginulo je pet civila, dok je najmanje 30 ranjeno. Mustafa Haj Yusuf, načelnik Civilne zaštite... »

DJB i Dveri zajedno na izborima u Beogradu i Boru

Novi magazin  pre 5 sati  još 16 povezanih

Tahiri: Spremni smo na saradnju sa Beogradom u istrazi ubistva Ivanovića

Večernje novosti  pre 4 sata  još 16 povezanih

Pronađen oteti mladić sa Palilule, uhapšena trojica

Radio 021  pre 8 sati  još 16 povezanih

PSG: Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije

Novi magazin  pre 5 sati  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.