Al Jazeera

NATO vježba u RS-u, ima da može!

Al Jazeera pre 2 dana
Nema Dodik više snage da mobiliše ni stanovništvo mjesne zajednice u rodnim Bakincima, a kamo li da u ratni stroj nagura osiromašeni narod. Prije više od tri godine, Milorad Dodik je sav zajapuren na pitanje o mogućnosti održavanja velike NATO… »

Njemački ministar zdravstva: Narednih šest sedmica ključni za dalju situaciju

Al Jazeera pre 2 dana
Nekoliko njemačkih država, uključujući glavni grad Berlin, najavilo je ublažavanje ograničenja tokom narednih dana. Sedmodnevna stopa obolijevanja od COVID-19 u Njemačkoj pala je ispod ključnog praga, što otvara prostor za popuštanje mjera, a… »

Pokret “Životi crnaca su važni” iskoristio svoju simboliku za podršku palestinskoj borbi

Al Jazeera pre 2 dana
Zastave i parole pokreta “Životi crnaca su važni” pojavljivale su se tokom demonstracija organiziranih u znak protivljenja onome što Izrael čini protiv palestinskog naroda u Jerusalemu i Pojasu Gaze. Demonstracije podrške pravima palestinskog… »

Johnson: Indijska varijanta mogla bi ugroziti popuštanje mjera u junu

Al Jazeera pre 2 dana
Ako se utvrdi da je ta varijanta “značajno” zaraznija, “vjerojatno ćemo se suočiti s nekim teškim odlukama”, rekao je britanski premijer. Britanski premijer Boris Johnson rekao je da bi indijska varijanta korona virusa mogla “ozbiljno… »

Za Rusiju SAD i Češka službeno ‘neprijateljske’ države

Al Jazeera pre 2 dana
Dvije se zemlje proglašavaju “neprijateljskima”, a kao posljedica zabranjuje se američkoj ambasadi da zapošljava lokalne ruske djelatnike. Rusija je u petak objavila da je Češku i SAD stavila na popis “neprijateljskih” država, u razdoblju… »

Armenija traži vojnu pomoć Rusije

Al Jazeera pre 2 dana
Poziv je uslijedio nakon novog rasta tenzija između Armenije i Azerbejdžana. Armenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da je zatražio vojnu pomoć od ruskog predsjednika Vladimira Putina usljed tenzija sa Azerbejdžanom poslije oružanog sukoba u… »

Italija ukida karantin za putnike iz EU-a, Velike Britanije i Izraela

Al Jazeera pre 2 dana
Putnici iz tih zemalja više neće biti u obavezi da po dolasku provedu pet dana u izolaciji, ali će i dalje morati da imaju negativan test na korona virus. Italija od nedjelje 16. maja ukida karantin za sve putnike iz zemalja članica Evropske unije… »

Direktor Shin Beta: Nećemo tolerisati nasilje ni od Arapa ni od Jevreja

Al Jazeera pre 2 dana
Šef izraelske sigurnosne agencije Shin Bet Nadav Argaman rekao da Shin Bet neće dozvoliti kršenje zakona i terorizam na ulicama Izraela. Šef izraelske sigurnosne agencije Shin Bet Nadav Argaman poručio je danas da ta služba neće tolerisati etničko… »

Kabul: Dvanaest poginulih u eksploziji bombe

Al Jazeera pre 2 dana
Bomba je eksplodirala tokom molitve, a među mrtvima je i imam džamije u sjevernom delu prijestolnice Afganistana. U bombaškom napadu na džamiju u Kabulu danas je poginulo 12 vjernika, saopćila je afganistanska policija, prenosi agencija Beta… »

U Indiji više od 24 miliona zaraženih, mutirani virus širi se svijetom

Al Jazeera pre 3 dana
Indijska varijanta ima veću sposobnost prijenosa, ali do sada nismo pronašli druge popratne posljedice, rekao je stručnjak WHO-a. Broj zabilježenih slučajeva COVID-a 19 u Indiji popeo se u petak na više od 24 miliona, u jeku izvještaja da se… »

Al Jazeera, najnovije vesti »