Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Skupština Kosova usvojila zakone o osnivanju vojske

Al Jazeera pre 1 dan
Kosovska skupština je izglasala sva tri predložena zakona o transformaciji Kosovskih snaga sigurnosti u vojsku. Skupština Kosova u prvom čitanju usvojila je tri Vladina prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih snaga sigurnosti u Kosovske sigurnosne snage, odnosno vojsku. Zakoni su usvojeni... »

Rama: Blagoslovljena vojska Republike Kosovo

Al Jazeera pre 1 dan
Nakon usvajanja prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku, predsjednik Albanije je pozdravio odluku na Twitteru. Albanski premijer Edi Rama izrazio je u četvrtak, putem Twittera, podršku odluci Skupštine Kosova o usvajanju Vladinih prijedloga zakona o transformaciji... »

U napadu ubijen načelnik policije Kandahara

Al Jazeera pre 1 dan
Odgovornost za napad u Afganistanu, u kojem je poginuo novinar i ranjena dvojica američkih vojnika, preuzeli su talibani. U napadu na sastanku o sigurnosti na visokom nivou, koji je održan u afganistanskom Kandaharu, poginuo je načelnik policije Abdul Razzak Kadiri, javlja Anadolija. Sastanku je... »

Biden: Trump ima čudnu vezu s autokratama

Al Jazeera pre 1 dan
Aktuelni američki predsjednik pretjerano štiti diktatore, stav je bivšeg potpredsjednika SAD-a. Bivši američki potpredsjednik Joe Biden izjavio je u četvrtak da američki predsjednik Donald Trump nije adekvatno reagirao na nestanak saudijskog novinara Jamala Khashoggija te da pretjerano štiti... »

Globalne emisije ugljika doseći će novi rekord 2018.

Al Jazeera pre 2 dana
Podaci za prvih devet mjeseci ove godine već ukazuju na rekordno povećanje emisija ugljika. Globalne emisije ugljika porast će tokom 2018. do rekordne razine, čime će se otežati mogućnost ciljanog zadržavanja porasta temperature na 1.5 do 2 stupnja Celzijusa, poručio je šef Međunarodne... »

EU spreman Velikoj Britaniji produžiti prelazni period

Al Jazeera pre 1 dan
Jean-Claude Juncker kaže da je produženje vjerovatno te da će to, iako nije najbolja ideja, dati prostor za pripremu budućih odnosa na najbolji mogući način. Europska unija spremna je Velikoj Britaniji produljiti prijelazni period nakon prosinca 2020., kako bi London i Bruxelles imali više... »

Mediji: Osumnjičeni u slučaju Khashoggi 'poginuo u saobraćajnoj nesreći'

Al Jazeera pre 1 dan
Turski mediji pišu da je Mashal Saad al-Bostani, 31-godišnji poručnik u zračnim snagama S. Arabije, 'poginuo' u Rijadu. Turske novine objavile su da je jedan od osumnjičenih u slučaju nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija poginuo u "sumnjivoj saobraćajnoj nesreći" u Rijadu. Mashal... »

Boris Tadić saslušan u slučaju ubijenih gardista

Al Jazeera pre 2 dana
Ubistvo Jakovljevića i Milovanovića u kasarni 2004. još nije rasvijetljeno, a bivši predsjednik Srbije svjedočio je kao građanin. Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić saslušan je u svojstvu građanina u sjedištu Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pred tužiocem u... »

Premijera 'Teslinog naroda' 27. oktobra u Beogradu

Al Jazeera pre 2 dana
Film otkriva do sada malo poznate ili potpuno nepoznate priče o poznatim Srbima u historiji Sjedinjenih Američkih Država. Premijera dugometražnog dokumentarnog filma „Teslin narod“, režisera Željka Mitrovića, bit će održana 27. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.... »

Piroman koji je zapalio džamiju u Texasu osuđen na 24 godine zatvora

Al Jazeera pre 1 dan
Sudija John Rainey izjavio je da su zločini iz mržnje rak američkog društva i da takvi akti ne smiju niti tolerisani. Piroman koji je prošle godine zapalio džamiju u Sjedinjenim Američkim Državama, osuđen je na više od 24 godine zatvora, za zločin za koji su tužitelji rekli da je... »

©2018 Netmark d.o.o.