Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

HRW: Kolektivna kazna Egiptu zbog 420.000 ugroženih na Sinaju

Al Jazeera pre 1 dan
Egipatske vlasti nametnule su ograničenja za kretanje ljudi na Sinaju, kao i isporuku robe. Organizacija Human Rights Watch optužila je egipatsku vladu, koja već dva mjeseca vodi vojnu operaciju na sjeveru Sinaja. Kako je navedeno u izvještaju koji je objavljen u ponedjeljak, ugroženo je... »

Shala: Bez sporazuma Kosova i Srbije nema ni ZSO-a

Al Jazeera pre 12 sati
Srpska lista i predstavnici Srba na Kosovu najavili su da će, ako Priština ne formira zajednicu srpskih općina, oni to učiniti sami. Blerim Shala, politički savjetnik predsjednika Kosova Hashima Thacija, izjavio je da zajednica srpskih općina neće biti formirana prije potpisivanja... »

Policija zabranila skupove u Hrtkovcima, Šešelj ne odustaje

Al Jazeera pre 17 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije navodi da će preduzeti sve mjere kako bi osiguralo provođenje rješenja, presuđeni ratni zločinac najavljuje skup u vojvođanskom naselju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u Hrtkovcima i... »

Vučić najavio odgovor na hrvatsku zabranu Vulinu

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednik Srbije kaže da će Vlada na zabranu dolaska ministra odbrane u Jasenovac Hrvatskoj odgovoriti recipročnim mjerama. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak kako će Srbija na zabranu dolaska srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu u Jasenovac odgovoriti... »

Macron doputovao u prvu zvaničnu posjetu SAD-u

Al Jazeera pre 1 dan
Očekuje se da će u fokusu razgovora francuskog i američkog predsjednika biti Iran, situacija u Siriji i trgovina. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte doputovali su večeras u Washington u prvu zvaničnu trodnevnu posjetu SAD-u na poziv predsjednika Donalda Trumpa.... »

Sud u Londonu odobrio izručenje Ivice Todorića

Al Jazeera pre 1 dan
Odbrana ima sedam dana za žalbu na odluku o izručenju, a Todorić ostaje na slobodi uz strože mjere opreza. Westminsterski sud u Londonu odobrio je izručenje osnivača Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj, no obrana ima sedam dana za žalbu na tu odluku, javio je iz Londona reporter Al Jazeere... »

Abdeslam i saučesnik osuđeni na 20 godina zatvora

Al Jazeera pre 1 dan
Abdeslam je jedini preživjeli član ćelije ISIL-a koja je u novembru 2015. izvršila napad u Parizu. Sud u Briselu osudio je na 20 godina zatvora i 12.000 eura novčane kazne osumnjičenog za napad u Parizu Salaha Abdeslama i njegovog saučesnika. Abdeslam je jedini preživjeli član ćelije grupe... »

Potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

Al Jazeera pre 1 dan
U Dubrovniku je održana svečanost potpisivanja ugovora o izgradnji između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija. Predstavnici Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation potpisali su u ponedjeljak u Dubrovniku ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim... »

Počeo žalbeni postupak na suđenju Karadžiću

Al Jazeera pre 1 dan
Karadžić traži ukidanje prvostepene presude iz 2016. godine, a tužitelji preinaku kazne od 40 godina u doživotni zatvor. Pred Rezidualnim mehanizmom za međunarodne kaznene sudove u Hagu počela je dvodnevna žalbena rasprava u slučaju Radovana Karadžića, nepravomoćno osuđenog na 40 godina... »

Video: Snažni tornado pogodio Floridu

Al Jazeera pre 1 dan
Nevrijeme koje je pogodilo američku saveznu državu rušilo je krovove na zgradama i oštetilo nekoliko parkiranih automobila. Just caught a tornado here in Florida pic.twitter.com/PBKBhRpwdW — D (@fwbabcom) April 22, 2018 Snažno nevrijeme pogodilo je Floridu, a tornado je prošao kroz neke... »

©2018 Netmark d.o.o.