Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Makedonija napravila presudan korak prema EU

Al Jazeera pre 1 dan
Evropska unija je najavila da će pristupne pregovore s Albanijom i Makedonijom otvoriti za godinu dana, nakon evropskih izbora. Posjetom europskog povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna Skoplju i službeno je obilježen početak pripremnih aktivnosti za proces screeninga,... »

Tokom Mundijala stranci u Rusiji potrošili 1,5 milijardi dolara

Al Jazeera pre 1 dan
Prošle godine, tokom Kupa konfederacija, koji je također održan u Rusiji, stranci su potrošili blizu 700 miliona dolara. Strani državljani su tokom Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji potrošili blizu 1,5 milijardi dolara. Prema podacima ruske Sberbanke, stranci koji su posjetili Rusiju... »

Brexit: Vlada pobijedila pristalice carinske unije s EU-om

Al Jazeera pre 22 sata
Proevropski zastupnici su tražili da Velika Britanija ostane u carinskoj uniji ako se ne postigne trgovinski sporazum s Evropskom unijom. Vlada premijerke Therese May preživjela je pokušaj konzervativnih zastupnika naklonjenih Evropskie unije da promijene njenu trgovinsku strategiju nakon... »

UN: Južna Koreja kršila sankcije Pyongyangu

Al Jazeera pre 22 sata
Odbor Ujedinjenih naroda za sankcije navodi kako je Seul prošle godine dva puta dozvolio uplovljavanje brodovima koji su prevozili ugalj iz Sjeverne Koreje, čime su prekršene međunarodne sankcije. Južna Koreja se nije pridržavala međunarodnih sankcija uvedenih Severnoj Koreji, saopštile su... »

U Jordanu pronađeni ostaci najstarijeg hljeba na svijetu

Al Jazeera pre 23 sata
Vjeruje se da je ovaj hljeb bio napravljen od pšenice, zobi i ječma, a u to su još dodavali i korijenje biljaka. Arheolozi su pronašli spaljene ostatke hljeba koji datiraju iz perioda od prije više od 12.000 godina, sjeveroistočno od Jordana, rekavši kako se radi o najstarijem hljebu na... »

Netanyahu: Izrael spreman za 'bilo koji scenario' u Gazi

Al Jazeera pre 23 sata
Nalazimo se usred bitke, koja uključuje razmjenu vatre, izraelska vojska je spremna za bilo koji scenario, kaže izraelski premijer. Na pitanje da li se trenutna napetost oko granične ograde između Gaze i Izraela može riješiti nevojnim sredstvima, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je izjavio... »

Kineski 'autoput za nigdje' proganja Crnu Goru

Al Jazeera pre 24 sata
Zajam kojim se finansira gradnja autoputa može ugroziti finansijsku stabilnost zemlje, pa je nastavak gradnje upitan. Doseći do vrha masivnih betonskih stupova koji se nadvijaju iznad crnogorskog kanjona rijeke Morače uspjeh je kineskih radnika, koji grade državni autoput kroz jedan od... »

Mijenja li pobjeda 'šeste afričke ekipe' lice Francuske

Al Jazeera pre 24 sata
Afrički igrači su primijećeni i slavljeni samo kada postignu velike uspjehe, a čim bi se nešto pobunili, njihovi uspjesi bi padali u zaborav. Korisnici Twittera se ismijavaju međusobno razmjenjujući anegdotu o tome kako je Marine Le Pen čestitala reprezentaciji svoje zemlje pobjedu na... »

Kritičarima izraelske vojske zabranjen razgovor s učenicima

Al Jazeera pre 1 dan
Kneset je odobrio zakon koji zabranjuje ljevičarskim grupama koje kritiziraju izraelsku vojsku da ulaze u škole i razgovaraju s učenicima. Knesset, izraelski parlament, odobrio je zakon koji zabranjuje ljevičarskim grupama koje kritiziraju izraelsku vojsku da ulaze u škole i razgovaraju s... »

Meronovo Žalbeno vijeće odlučuje o radikalima

Al Jazeera pre 1 dan
Vijeće će donijeti konačnu odluku da li će se proces, zbog nepoštovanja suda, protiv Petra Jojića i Vjerice Radete prebaciti u Srbiju, ili će ostati u nadležnosti Mehanizma u Hagu. Predsednik sudskog Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu Theodor Meron imenovao je tročlano... »

Zvezda pomerila utakmicu sa Dinamom iz Vranja

Mozzart sport  pre 9 sati  još 22 povezane

Prvi čovek Radničkog ne želi opuštanje

Sportske.net  pre 7 sati  još 22 povezane

Raspisan tender za RTB Bor

Danas  pre 11 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.