Al Jazeera

Bloombergova prva debata za predsjedničku nominaciju demokrata

Al Jazeera pre 1 dan
Bivši gradonačelnik New Yorka i medijski mogul do sada je potrošio više od 300 miliona dolara na reklamiranje. Pošto je preskočio prve unutarpartijske izbore, milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg prvi put će u četvrtak… »

MMF: Korona virus donosi ekonomsku neizvjesnost

Al Jazeera pre 1 dan
Epidemija novog virusa u Kini predstavlja najveću neizvjesnost s kojom se suočava globalna ekonomija u svijetu, navodi direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva. Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva… »

Počelo rušenje naselja u Napulju povezanog s mafijom

Al Jazeera pre 1 dan
Kvart Scampia bio je centar trgovine drogom i nadahnuo je hit-seriju 'Gomora'. Buldožeri su u četvrtak počeli rušiti stambeno naselje na periferiji Napulja, poznato po vezama s lokalnom mafijom, javlja Reuters. Mehanički kopači uronili su u fasadu… »

Nelson: Ugrožavanje Daytona rezultirat će novim sankcijama

Al Jazeera pre 1 dan
Američki ambasador u Bosni i Hercegovini rekao je da je upozorenje sankcijama prenio i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku. Američki ambasador u Bosni i Hercegovini potvrdio je u intervjuu za bosanskohercegovački javni servis… »

Liga Evrope: Golovi Višće, Kostića i Brekala

Al Jazeera pre 1 dan
Manchester United u gostima kod Club Bruggea odigrao 1:1, dok su Arsenal i Roma upisali pobjede. Prvim mečevima šesnaestine finala u četvrtak je počela završnica najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, a u utrci za trofej Evropa lige… »

Palestinci osudili Netanyahuov plan za gradnju novih naselja

Al Jazeera pre 1 dan
Netanyahuovo insistiranje na gradnji domova doseljenika sistematska je destrukcija dvodržavnog rješenja, rekao je glasnogovornik Mahmouda Abbasa. Palestinske vlasti osudile su plan izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da izgradi hiljade… »

Desničarska čudovišta haraju Evropom

Al Jazeera pre 1 dan
Posljednji napadi, onaj u Njemačkoj i onaj u Londonu, nedvosmisleno govore da migranti i muslimani nisu sigurni u evropskim gradovima. Posljednji napad u kojem je bjelački supremacistički terorista ubio devetoro ljudi u dva nargila bara u njemačkom… »

Jubilarno Berlinale: Regija uz malu pomoć BiH

Al Jazeera pre 1 dan
Iako neće biti prisutna sa svojim filmovima, Bosna i Hercegovina će biti zastupljena kroz četiri svojevrsne koprodukcije u tri programa. Ovogodišnji jubilarni 70. Berlin Film Festival, popularno Berlinale održava se od 20. februara do 1. marta, a… »

Netanyahu najavio nove stanove za Jevreje u Istočnom Jerusalemu

Al Jazeera pre 1 dan
Izraelski čelnik u jeku je kampanje za parlamentarne izbore u kojima se bori za političko preživljavanje. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je u četvrtak izgradnju hiljada novih stambenih jedinica u Istočnom Jerusalemu, manje od dvije… »

SAD upozorava: Turska i Rusija vrlo blizu velikom sukobu

Al Jazeera pre 1 dan
Glasnogovornik Pentagona izrazio je nadu da će dvije strane naći rješenje koje će im omogućiti da izbjegnu sukob. Rusija i Turska na rubu su oružanog sukoba u Siriji, upozorava Pentagon, dok je izaslanik Ujedinjenih naroda za Siriju govorio o novoj… »

Al Jazeera, najnovije vesti »