Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

U Iranu smaknut trgovac zlatom jer se okoristio o krizu riala

Al Jazeera pre 20 sati
Iran je pogubio dvojicu ljudi, od kojih jednog trgovca nazvanog 'Sultan kovanog novca', zbog učešća u masovnoj trgovini zlatom vrijednosti stotina miliona dolara. Iran je pogubio dvojicu ljudi, od kojih jednog trgovca nazvanog "Sultan kovanog novca", zbog učešća u masovnoj trgovini zlatom... »

Slučaj Khashoggi: Saudijski tužilac traži smrtnu kaznu za pet optuženih

Al Jazeera pre 16 sati
Saud al-Mojeb je rekao da je ubistvo naredio šef pregovaračkog tima, te da je njegovo tijelo raskomadano i iznijeto iz zgrade. Državni tužilac Saudijske Arabije Saud al-Mojeb izjavio je da traži smrtnu kaznu za pet od 11 osoba optuženih za ubistvo novinara Jamala Khashoggija, javio je Reuters,... »

Zaharova: Sporazum Beograda i Prištine u interesu Srba

Al Jazeera pre 10 sati
Moskva će se nastaviti pridržavati relevantnih rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu, poručuju iz Kremlja. Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je da bi eventualni mirovni sporazum između Srbije i Kosova morao biti u interesu srpskog... »

Slovenija podržala globalni dogovor o migracijama

Al Jazeera pre 12 sati
Odbačene kritike opozicije o ukidanju razlike zakonitih i nezakonitih migracija, te između izbjeglica i ekonomskih migranata. Slovenija će, unatoč rezervama koje je prije tjedan dana javno izrazila u vezi s globalnim dogovorom UN-a o regularnim migracijama, sudjelovati na konferenciji u... »

Crna Gora: Norveški brod počinje istraživanje nafte

Al Jazeera pre 16 sati
Brod će provesti ispitivanje blizu 1.200 kvadratnih kilometara morskog dna koju je pod koncesiju dobio Eni-Novatek. Norveški brod "Polar Empress", dug 117 metara, specijaliziran za istraživanje nafte i ugljikovodika u moru, uplovio je tokom noći sa srijede na četvrtak u crnogorsku luku Bar,... »

SAD uvrstio kubanske turističke atrakcije na listu zabranjenih

Al Jazeera pre 20 sati
Zabranjena je posjeta hotelima u starom dijelu Havane i skromnim tržnim centrima u odmaralištima daleko od glavnog grada. Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa dodala je nove odrednice na listu turističkih atrakcija na Kubi koje Amerikanci ne smiju posjećivati. Među 26 dodatih... »

Vanredni samit EU-a o Brexitu sazvan za 25. novembar

Al Jazeera pre 8 sati
Scenario bez Brexita još uvijek je na stolu i EU će biti spreman za njega, rekao je Donald Tusk, predsjednik Evropskog vijeća. Europska unija je spremna i ako Velika Britanija odustane od Brexita, izjavio je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk. "Scenarij bez Brexita još uvijek je na stolu... »

Konzervativci prikupljaju glasove za smjenu premijerke May

Al Jazeera pre 12 sati
Ministar za Brexit Dominic Raab podnio je ostavku, nakon što je prije njega to učinio i ministar za Sjevernu Irsku Shailsh Vara. Dok zastupnici britanske konzervativne stranke podnose zahtjeve za glasanje o povjerenju britanskoj premijerki Theresi May, a ona brani sporazum o Brexitu i zaštitnom... »

VW: U tri fabrike samo električni automobili

Al Jazeera pre 21 sat
Kompanija je objavila da će početi proizvodnju u pogonima u Emdenu i Hannoveru, dok je ranije tome namijenjena i fabrika u Zwickauu. Njemački proizvođač automobila Volkswagen prilagodit će svoje tri fabrike u Njemačkoj za proizvodnju električnih automobila, čime će povećati proizvodnja... »

Liga nacija: BiH izborila elitu, Hrvatska odlučuje s Engleskom

Al Jazeera pre 5 sati
'Zmajevi' osvojili bod protiv Austrije i plasman u Ligu A, dok 'Vatrenima' treba pobjeda u Londonu. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u elitnu Ligu A Lige nacija Evropske nogometne asocijacije - UEFA, izborivši u četvrtak navečer bod na gostovanju u Austriji. Istovremeno,... »

Kosovskoj policiji produženo radno vreme za četiri sata

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Mondoloni: Poslovne zajednice su motor naših odnosa

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

U Kongu ubijeno sedam mirovnjaka

B92  pre 4 sata  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.