Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Kocijančič: Radi se na primjenjivom i održivom sporazumu

Al Jazeera pre 10 sati
Obavezujući sporazum o normalizaciji treba se odnositi na sva otvorena pitanja, kaže glasnogovornica komesarke Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost. Maja Kocijančič, portparolka komesarke Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, kaže da je u fokusu EU-a rad... »

Novi udarac britanskoj ekonomiji: Honda zatvara fabriku u Swindonu

Al Jazeera pre 18 sati
Nakon planirane obustave proizvodnje 2021. godine, 3.500 ljudi ostat će bez posla. Honda je objavila da će 2021. godine zatvoriti fabriku u zapadnoj Engleskoj, u kojoj radi 3.500 ljudi, što će biti još jedan udarac ekonomiji Velike Britanije, koju 29. marta čeka razlaz s Evropskom unijom.... »

Prosinečki više neće zvati Vranješa u reprezentaciju BiH

Al Jazeera pre 9 sati
'Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega', kaže bh. selektor. "Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je za Anadoliju Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.... »

Maduro najavio dolazak 300 tona pomoći iz Rusije

Al Jazeera pre 22 sata
Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro rekao da roba dolazi iz Rusije, Kine, Turske i drugih zemalja te UN-a. Venecuelski predsjednik Nicolas Maduro najavio je dolazak 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije, ponovo istaknuvši da se protivi ulasku u zemlju američke hrane i lijekova, što traži... »

Brisel osuđuje mađarsku kampanju protiv Junckera i Sorosa

Al Jazeera pre 9 sati
Kampanju kojom Budimpešta optužuje Evropsku komisiju da promovira migracijski plan koji predstavlja prijetnju toj zemlji evropski glasnogovornik nazvao je suludom teorijom zavjere. Evropski portparol Margaritis Shinas u utorak je osudio medijsku kampanju mađarske vlade prema predsedniku Evropske... »

Ministar odbrane: Vojska Venecuele ostaje na granici

Al Jazeera pre 8 sati
Oni koji žele nametnuti novu vladu morat će preći preko naših mrtvih tijela, poručio je ministar Vladimir Padrino. Venecuelski vojnici ostat će raspoređeni uz granicu kako bi spriječili kršenje teritorijalnog suvereniteta, izjavio je ministar obrane Vladimir Padrino uoči dopremanja... »

Twitter uvodi nova pravila političkog oglašavanja i u Evropi

Al Jazeera pre 9 sati
Od 11. marta važe nova pravila za političko oglašavanje, uvedena tokom unutarstranačkih izbora u SAD-u. Twitter je najavio da će i u Evropi od 11. marta važiti njihova nova pravila za političko oglašavanje, koja je uveo tokom unutarstranačkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama. To... »

Dačić o pregovorima s Prištinom: Službena pozicija Beograda je razgraničenje

Al Jazeera pre 16 sati
Prema riječima šefa diplomatije Srbije, eventualna linija razgraničenja još nije napisana ni utvrđena. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je službeni prijedlog Beograda u pregovorima s Prištinom "ideja o razgraničenju". Na pitanje novinara je li službena pozicija... »

Na karti svemira 300.000 novih galaksija

Al Jazeera pre 10 sati
Međunarodna grupa astronoma kaže da njihovo otkriće baca novo svjetlo na najdublje tajne svemira, uključujući fiziku crnih rupa i razvoj galaksija. Poznati svemir upravo je postao mnogo veći. Nova karta noćnog neba, objavljena u utorak, ocrtala je stotine hiljada prethodno nepoznatih... »

Rusija zabranila vojnicima korištenje pametnih telefona

Al Jazeera pre 12 sati
Parlament je odlučio vojnicima, zbog bojazni od špijunaže, zabraniti korištenje pametnih telefona. Ruski parlament u utorak je izglasao zakonski amandman koji vojnicima, zbog bojazni od špijunaže, brani korištenje pametnih telefona. Ruskom vojnom osoblju također je zabranjeno stavljanje svih... »

©2019 Netmark d.o.o.