Al Jazeera

Šarec: O spremnosti Hrvatske za Šengen da odluči nova EK

Al Jazeera pre 21 sat
Slovenski premijer kaže da je stajalište Ljubljane da Evropska komisija o tom pitanju ne smije odlučivati politički. Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u Bruxellesu da je Slovenija protiv toga da o ulasku Hrvatske u Schengen odlučuje… »

UEFA: Rusija i Kosovo ne mogu igrati međusobno

Al Jazeera pre 21 sat
Ubuduće se neće moći sastati niti reprezentacije, niti klubovi iz ovih država, saopštila je UEFA. Fudbalski klubovi i reprezentacije iz Rusije i s Kosova ubuduće neće moći da se sastaju na evropskoj sceni, saopštila je Evropska fudbalska unija… »

Počelo punjenje Turskog toka gasom

Al Jazeera pre 19 sati
Turski tok je gasovod koji vodi od Rusije ispod Crnog mora ka evropskom dijelu Turske i dalje do granice sa Grčkom. Počelo je punjenje prirodnim gasom prvog kraka gasovoda Turski tok, saopštila je danas kompanija Južni tok transport, podružnica… »

Protesti širom Hrvatske zbog silovanja u Zadru

Al Jazeera pre 15 sati
Poručeno je sa demonstracija kako žele poslati poruku da je nekažnjavanje ovakvih zločina – zločin. Više hiljada građana okupilo se u subotu na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava na protestu „Pravda za djevojčice“, organiziranom u znak… »

Hezbollah podržao Vladu Libana uprkos protestima

Al Jazeera pre 15 sati
Šiitski lider je dodao kako bi ga bilo koji novi porez nametnut siromašnima natjerao da pozove pristalice da izađu na ulice. Utjecajni lider libanskog Hezbollaha Hassan Nasrllah u subotu je objavio kako ovaj šiitski pokret ne želi ostavku državne… »

Skup Salvinijeve desnice u Rimu protiv nove Vlade

Al Jazeera pre 7 sati
Čelnik Lige naveo kako je na skupu u italijanskoj prijestolnici bilo 200.000 pristalica, policija kaže 50.000. Deseci hiljada pristalica italijanskih desnih opozicijskih stranaka, predvođenih Ligom bivšeg potpredsjednika Mattea Salvinija koja je prije… »

Privrednici: Vanredni izbori su pogubni za makedonsku privredu

Al Jazeera pre 9 sati
Oni navode kako ekonomija postaje talac politike u slučaju vanrednih izbora, te se ništa važno ne može realizirati. Makedonski Savez privrednih komora ocjenjuje kako bi održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora u toj balkanskoj državi bilo… »

Medvedev poručio Srbiji: Ne ili zapad ili istok, već pragmatična saradnja

Al Jazeera pre 11 sati
Poručio je to ruski premijer u Skupštini Srbije i dodao da je Rusija protiv konfliktnog pristupa. Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je nadu da Evropska unija neće zamjeriti Srbiji na potpisivanju trgovinskog sporazuma sa zemljama Evroazijske… »

Erdogan poručio Kurdima: Ako se ne povučete, 'smrskat ćemo vam glave'

Al Jazeera pre 10 sati
Ovo je drugo Erdoganovo upozorenje u manje od dva dana o tome da će nastaviti vojne operacije. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu je kurdskim borcima zaprijetio da će im "smrskati glave" ako se ne povuku iz sjeveroistočne Sirije prije… »

'Udarati' na Tita znači obračunati se sa Jugoslavijom

Al Jazeera pre 12 sati
Tito je najčešća meta revizionističkih napada a nerijetko su 'žrtve' i druge ikoničke ličnosti socijalizma, poput Ernesta Che Guevare i Fidela Castra. Kada je objavljena vijest da Hrvatska želi protjerati jednog državljanina Bosne i Hercegovine… »

Al Jazeera, najnovije vesti »