Al Jazeera

Crna Gora: Usvojene izmjene Zakona o Državnom tužilaštvu

Al Jazeera pre 1 sat
Skupština Crne Gore usvojila je glasovima parlamentarne većine izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Skupština Crne Gore usvojila je u srijedu, glasovima parlamentarne većine, izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Prijedlog… »

Vijeće Evrope poziva Grčku da prekine praksu vraćanja migranata

Al Jazeera pre 2 sata
Povjerenica Vijeća Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović pozvala je Grčku da prekine sa praksom potiskivanja migranata sa kopnenih i pomorskih granica prema Turskoj. Povjerenica Vijeća Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović pozvala je Grčku da… »

SAD uklanja Xiaomi sa crne liste

Al Jazeera pre 8 sati
Dvije strane dogovorit će se da razriješe postojeću parnicu bez daljnjih sporova, zbog čega je okončan kratki i kontroverzni sukob kineske kompanije i Washingtona. Američko Ministarstvo odbrane uklonit će sa vladine crne liste kineski Xiaomi… »

Austrija zabranila simbole Hezbollaha

Al Jazeera pre 58 minuta
Šef austrijske diplomatije Alexander Salenberg pozdravio je odluku o zabrani simbola Hezbollaha, što je učinjeno u okviru paketa za borbu protiv terorizma. Austrijska vlada donijela je u srijedu odluku o zabrani simbola libanske organizacije Hezbollah… »

Japan, SAD i Francuska organiziraju vojnu vježbu

Al Jazeera pre 8 sati
Vježba se organizira zbog povećanih prijetnji Kine na Tihom okeanu; ministar odbrane Japana kaže da je važno razvijati saradnju sa saveznicima. Japan, Sjedinjene Američke Države i Francuska, zbog povećanih prijetnji Kine na Tihom okeanu, pokrenuli… »

Rast EU ekonomije u 2021. veći od očekivanog

Al Jazeera pre 7 sati
Iz Evropske komisije naglašvaju da je pandemija COVID-19 izazvala ‘šok historijskih razmjera’ za evropske ekonomije. Evropska komisija predviđa da će, nakon “šoka historijskih razmjera” izazvanog pandemijom COVID-19, ekonomija Evropske unije… »

Hamasov komandant Gaze ubijen u izraelskim zračnim napadima

Al Jazeera pre 22 minuta
Prema posljednjim podacima, poginulo je najmanje 56 Palestinaca, od čega 14 djece, a potvrđena je i smrt vojnog komandanta Gaze. (19:24) Predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan, razgovarali su telefonom o napetostima u Pojasu… »

Černobil: Zabilježena nuklearna aktivnost u uništenom reaktoru

Al Jazeera pre 52 minuta
Naučnici su u uništenom nuklearnom reaktoru u ukrajinskoj atomskoj centrali u Černobilu, nakon što je 2017. postavljen betonsko-čelični pokrov, zabilježili nuklearnu aktivnost. Naučnici su u uništenom nuklearnom reaktoru u ukrajinskoj atomskoj… »

U Sloveniji otkriven indijski soj korona virusa

Al Jazeera pre 16 minuta
WHO tvrdi da je indijski soj zarazniji i predstavlja dodatnu opasnost. Prvi slučaj indijske varijante korona virusa u Sloveniji otkriven je u uzorku uzetom 20. aprila, objavili su u srijedu popodne slovenski mediji. Kako prenosi Slovenska agencija STA… »

Macronova stranka zabranila učešće na izborima članici koja je hosila hidžab

Al Jazeera pre 58 minuta
Sara Zemmahi se za izborni plakat fotografisala sa hidžabom, što će je koštati učešća na lokalnim izborima. Vladajuća partija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zabranila je muslimanskoj kandidatkinji učešće na lokalnim izborima nakon… »

Al Jazeera, najnovije vesti »