Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Audi povlači gotovo 1,2 miliona vozila

Al Jazeera pre 7 sati
Audi povlači vozila na besplatan popravak jer se pumpe za hlađenje mogu pregrijati i eventualno izazvati požar. Audi povlači blizu 1,2 miliona automobila i terenaca diljem svijeta zbog toga što se električne pumpe za hlađenje mogu pregrijati i eventualno izazvati požar, prenosi AP.... »

Omerović: Vojna akademija ne smije se zvati po Draži Mihailoviću

Al Jazeera pre 11 minuta
Zastupnik i predsjednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković uputit će taj prijedlog Skupštini Srbije. Zastupnik i predsjednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković uputit će Skupštini Srbije amandmane na Prijedlog zakona o vojnom obrazovanju, među kojima je i onaj... »

Donald Tusk u posjeti Srbiji

Al Jazeera pre 6 sati
Posjeta predsjednika Evropskog vijeća Srbiji organizirana je u okviru njegove balkanske turneje. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u srijedu boravi u Beogradu, gdje se sastaje s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u fokusu njihovih razgovora, prema očekivanjima, bitće prije... »

Kurz: Ne možemo zabraniti komemoraciju u Bleiburgu

Al Jazeera pre 7 sati
Kancelar Austrije kazao kako kršenje zakona mora biti dosljedno kažnjavano. Austrijski kancelar Sebastian Kurz ocijenio je kako nije u mogućnosti, kao što nije ni predsjednik pokrajine Koruška, zabraniti održavanje komemoracije u Bleiburgu. „Najprije se treba jasno reći kako je skup koji se... »

Požar usmrtio 10 ljudi na naftnoj bušotini u Indoneziji

Al Jazeera pre 7 sati
Vatra je izbila nagon što je naftna bušotina dubine 250 metara preplavila, a stanovnici pohrlili da pokupe naftu. Vatrogasci u Indoneziji bore se kako bi obuzdali požar, na naftnim poljima u sjeverozapadnoj provinciji Aceh, koji je do sada usmrtio 10 ljudi, a najmanje 40 je povrijeđeno. „Još... »

Političke stranke Kosova danas o krizi vlasti

Al Jazeera pre 7 sati
Trenutna politička situacija i mogućnost postizanja dogovora o vanrednim parlamentarnim izborima su u fokusu rasprave. Demokratski savez Kosova inicirao je okrugli stol, koji treba biti održan u srijedu, na koji je pozvao političke predstavnike svih političkih subjekata vlasti i opozicije sa... »

Izraelskom oficiru devet mjeseci zatvora za ubistvo maloljetnog Palestinca

Al Jazeera pre 12 minuta
Ben Dery osuđen je za ubistvo palestinskog mladića Nadima Naware u Ramallahu prije četiri godine. Izraelski sud izrekao je devetomjesečnu zatvorsku kaznu oficiru izraelske granične policije Benu Deryju zbog ubistva nenaoružanog i maloljetnog Palestinca u incidentu koji se dogodio 2014, prenosi... »

Talić-Gabriel: Maćehinski odnos BiH prema dijaspori

Al Jazeera pre 1 sat
'Problematična administracija u Bosni i Hercegovini odbija investitore', kaže Đemila Talić-Gabriel, počasna konzulica u Australiji. Od završetka rata u Bosni i Hercegovini sve do danas bosanskohercegovačka dijaspora učestvuje u ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Veliki je broj onih Bosanaca i... »

Alžirski sud: Smrtna kazna agentu Mossada

Al Jazeera pre 2 sata
Alžirski sud je osudio sedam afričkih državljana zbog špijuniranja za Izrael i formiranja kriminalne grupe s ciljem podrivanja sigurnosti u Alžiru. Alžirski sud je osudio sedam afričkih državljana zbog špijuniranja za izraelski Mossad i formiranja kriminalne grupe s ciljem podrivanja... »

Britanija razmatra uspostavu satelitskog sistema

Al Jazeera pre 3 sata
Europska komisija počela je isključivati Britaniju iz rada na Galileu koji bi trebao biti europska konkurencija GPS-u. Velika Britanija razmatra uspostavu satelitskog sustava koji bi konkurirao projektu Galileo Europske unije u vrijeme spora zbog pokušaja ograničavanja britanskog pristupa... »

Vlada sutra o recipročnim merama prema Hrvatskoj

RTV  pre 47 minuta  još 14 povezanih

Dačić: EU boluje od teške bolesti, možda je izlečiva....

Vesti online  pre 3 sata  još 14 povezanih

Navijači Rome uhapšeni zbog pokušaja ubistva

Sportske.net  pre 3 sata  još 13 povezanih

Đoković vraća pobednički tim, Grič uz Vajdu

Dnevnik  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.