Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Hoćemo li pisati premijeru

Al Jazeera pre 1 dan
Biće dobro ako sve ostane samo na tekstualnim porukama bez slikovitih prikaza nezadovoljstva građana. Sudeći po vijestima koje dolaze iz Unsko-sanskog kantona, čini se kako su Krajišnici vjerovatno veći ljubitelji Vibera nego svi drugi Bosanaci i Hercegovci, ili su bar među onima koji tu... »

Kina tvrdi da nikad nije predstavljala prijetnju Evropi

Al Jazeera pre 1 dan
Peking je reagirao na istup francuskog predsjednika, koji traži uvođenje evropske vojske za odbranu od Kine, Rusije i SAD-a. Kina je saopćila u srijedu kako nikada nije predstavljala prijetnju Evropi, u reakciji na prijedlog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za uvođenjem evropske vojske... »

U borbama u Afganistanu poginulo više od 50 ljudi

Al Jazeera pre 1 dan
U borbama između afganistanskih snaga sigurnosti i talibana širom zemlje poginuli su deseci ljudi. U borbama između Vladinih snaga i antivladinih boraca ubijeno je više od 50 ljudi u Afganistanu u proteklih 24 sata, saopćili su zvaničnici. U posljednjem incidentu talibanski pobunjenici napali... »

Celik: Khashoggi nije mogao biti ubijen bez naredbe na visokom nivou

Al Jazeera pre 1 dan
Cijeli svijet zanima ko je izdao naređenje, rekao je glasnogovornik turske AK Partije. Glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik izjavio je kako saudijski novinar Jamal Khashoggi nije mogao biti ubijen bez naredbe na visokom nivou, te da cijeli svijet želi znati ko je... »

Rouhani: SAD izabrao pogrešan put uvođenjem sankcija

Al Jazeera pre 1 dan
Amerikanci će biti poraženi na pogrešnom putu ponovnog uvođenja sankcija Iranu, kaže Hassan Rouhani. Sjedinjene Američke Države su izabrale pogrešan put ponovnim uvođenje sankcija Iranu i biće poražene, izjavio je iranski predsjednik Hassan Rouhani, javlja Reuters pozivajući se na... »

Ruske oružane snage poduzimaju mjere protiv cyber napada

Al Jazeera pre 1 dan
Brojne zemlje razvijaju svoju informacijsku tehnologiju i Rusija mora učiniti isto kako bi spriječila cyber napade. Ruske oružane snage poduzimaju mjere na zaštiti svojih komunikacija, jer su brojne zemlje ojačale svoje kapacitete za izvođenje cyber napada, saopćio je u srijedu visoki ruski... »

Neuspjelo pomirenje: Kakva sudbina čeka Gazu?

Al Jazeera pre 1 dan
Palestinski narod ispašta zbog nepravedne opsade pod kojom se Gaza nalazi već 12 godina. Gaza se nalazi pred osjetljivim i rizičnim raskršćem na kojem se ukrštaju brojne varijable. Svaka od njih predstavlja opasno skretanje i zahtijeva mudro i odlučno upravljanje kako bi se riješilo pitanje... »

Pence poručio Suu Kyi: Nasilje nad Rohinjama je neoprostivo

Al Jazeera pre 1 dan
Pod prijetnjom vojske i budističke milicije, više od 720.000 Rohinja pobjeglo je iz Mijanmara od avgusta 2017. Nasilje koje je nagnalo stotine hiljada Rohinja da pobjegnu iz Mijanmara "neoprostivo" je, kazao je američki potpredsjednik Mike Pence mijanmarskoj čelnici Aung San Suu Kyi u okviru... »

Blažević za AJB: UEFA želi zaradu, ne brine o umoru igrača

Al Jazeera pre 1 dan
Ne vjerujem da će se Liga nacija održati, smatra proslavljeni fudbalski trener Ćiro Blažević. Reprezentacija Hrvatske će se zahvaljujući svojim talentima izvući iz krize i vratiti još jača, a reprezentacija Bosne i Hercegovine će s „velikim šmekerom“ Robertom Prosinečkim nastaviti... »

Građani Calgaryja protiv nove kandidature za ZOI

Al Jazeera pre 1 dan
Uz veliku izlaznost, 59 posto građana odbacilo je ideju o kandidaturi. Građani Calgaryja glasali su protiv kandidature za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, prenosi Anadolija. Uz visoku izlaznost na referendum o eventualnoj organizaciji Igara, građani su odbacili kandidaturu sa... »

Kosovskoj policiji produženo radno vreme za četiri sata

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Mondoloni: Poslovne zajednice su motor naših odnosa

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Poginulo sedam mirovnjaka u Kongu

Danas  pre 8 sati  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.