Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Mediji: Abe nominirao Trumpa za Nobela za mir na zahtjev SAD-a

Al Jazeera pre 2 dana
Predsjednik SAD-a je ranije objavio da ga je japanski premijer predložio zbog pokretanja pregovora i smirivanja napetosti sa Sjevernom Korejom. Japanski premijer Shinzo Abe je prošle jeseni nominirao američkog predsednika Donalda Trumpa za Nobelovu nagradu za mir, nakon što je američka vlada od... »

Video: Iran predstavio novu podmornicu 'Fateh'

Al Jazeera pre 2 dana
Podmornica 'Osvajač' teška je 600 tona i ima vrhunsko naoružanje poput krstarećih raketa. YouTube/PressTV Iranski predsjednik Hassan Rouhani predstavio je u nedjelju novu podmornicu iranske proizvodnje naoružanu krstarećim projektilima, javljaju agencije. "Od ovog trenutka podmornica 'Fateh'... »

Francuski oficir o udarima na ISIL: Uništimo sve, stvorimo novu pobunu

Al Jazeera pre 2 dana
Pukovnik Francois-Regis Legrier je izrekao žestoke optužbe na račun metoda koje je koalicija na čelu sa SAD-om koristila da bi porazila borce Islamske države Irak i Levant u Hajinu. Pukovnik Francois-Regis Legrier, visoki francuski časnik uključen u borbu protiv skupine Islamska država Irak... »

Rouhani: Iran želi bliske odnose s cijelim Bliskim istokom

Al Jazeera pre 2 dana
Iranski predsjednik je naglasio kako je odnos SAD-a prema Islamskoj Republici osuđen na propast. Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u nedjelju kako Iran želi uspostaviti bliske odnose sa svim državama na Bliskom istoku, regiji u kojoj se već desetljećima nadmeće u prvenstvu sa... »

Larijani: Napad na iranske gardiste planiran u Pakistanu

Al Jazeera pre 2 dana
Izjava predsjednika Parlamenta došla je nakon što su neki iranski dužnosnici za napad optužili Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate. Predsjednik iranskog Parlamenta Ali Larijani izjavio je u nedjelju da je napad u kojem je poginulo 27 pripadnika elitne Revolucionarne garde "planiran u... »

Zarif: Izrael želi rat, a Amerika da Iran baci na koljena

Al Jazeera pre 2 dana
Iranski šef diplomatije proziva SAD da je patološki opsjednut i tvrdi kako njegova zemlja ima pravo razvijati raketni program. Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif obrušio se u nedjelju na SAD, optuživši ga da je "patološki opsjednut" Iranom i da ga želi "baciti na koljena".... »

Saudijski prijestolonasljednik nudi milijarde za Manchester United

Al Jazeera pre 2 dana
Trofejni klub iz Manchestera je trenutno u vlasništvu američke porodice Glazer, koja ga godinama odbija prodati. Saudijski princ prijestolonasljednik Mohammed bin Salman spreman je platiti skoro četiri milijarde funti, ili 4,6 milijardi eura, kako bi kupio engleski nogometni klub Manchester... »

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Al Jazeera pre 2 dana
Popularni pjevač i kompozitor u Njemačkoj je doživio tešku saobraćajnu nesreću, da bi u bolnici preminuo. Pjevač narodne muzike iz Srbije Šaban Šaulić (67) poginuo je u nedjelju u teškoj saobraćajnoj nesreći u njemačkom gradu Bilefeldu, javljaju srbijanski mediji. Šaulić je nakon... »

Rusija počela s razvojem raketa srednjeg dometa

Al Jazeera pre 2 dana
Zamjenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov kaže da je Moskva počela s naučnim istraživanjem i razvojem na tom polju, kao i SAD. Rusija je započela rad na istraživanju i razvoju raketa srednjeg dometa, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov. "Rusija je... »

'Streljački vod' za javno vrijeđanje nezavisnih medija u Srbiji

Al Jazeera pre 2 dana
Situacija je tmurna, mrači je to što se političari, a dobrim dijelom i mediji iz Evropske unije, 'prave mrtvi' i ne žele vidjeti da država klizi u diktaturu. Da bi shvatili medijsku sliku u Srbiji, najbolje bi bilo da bar jedan dan provedete u nekom mjestu u unutrašnjosti i pokušate se... »

©2019 Netmark d.o.o.