Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Emirati produciraju dokumentarac protiv Katara

Al Jazeera pre 20 sati
UAE je unajmio PR kompaniju da producira dokumentarni film od šest epizoda u kojem se Katar povezuje s globalnim terorizmom. Kompanija sa sjedištem u Dubaiju unajmila je osobu specijalizovanu za odnose sa javnošću da producira film u kojem će se klevetati Katar, izvještava Ured za... »

Jemen: Za četiri dana ubijeno najmanje 45 civila

Al Jazeera pre 20 sati
Od početka sukoba u Jemenu u martu 2015. poginulo je više od 6.300 civila. Najmanje 45 civila, među kojima djeca i žene, poginulo je u zračnim napadima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom u Jemenu u tri odvojena incidenta u protekla četiri dana, saopćeno je u utorak iz Ujedinjenih... »

Snažan zemljotres pogodio Tursku, 39 povrijeđenih

Al Jazeera pre 23 sata
Nakon jutrošnjeg potresa došlo je do još osam blažih, naknadnih podrhtavanja tla... Zemljotres jačine 5,1 stepen po Richteru pogodio je jutros distrikt Samsat u jugoistočnoj turskoj provinciji Adiyaman, javlja Anadolija. Ured turske vlade za vanredne situacije (AFAD) saopćio je kako je potres... »

'Opravdana sumnja' na korupciju u Vijeću Evrope

Al Jazeera pre 24 sata
Neki zastupnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope su primali mito iz Azerbejdžana, pokazuje izvještaj. U Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, koja bi se između ostalog trebala baviti i borbom protiv korupcije, po svoj je prilici više zastupnika primalo mito iz Azerbejdžana, prenosi... »

Merkel za jaču Svjetsku trgovinsku organizaciju

Al Jazeera pre 1 dan
Merkel je istakla kako je mnoštvo bilateralnih sporazuma razlog za to da od 1994. nije sklopljen niti jedan multilateralni trgovinski sporazum. Njemačka kancelarka Angela Merkel i meksički predsjednik Enrique Pena Nieto založili su se, prilikom otvaranja Sajma u Hanoveru u ponedjeljak, za... »

Identificiran napadač u Torontu, motiv napada nepoznat

Al Jazeera pre 1 dan
Prema riječima kanadskog ministra za javnu sigurnost napad u Torontu nema veze s pitanjem nacionalne sigurnosti. Osumnjičeni za napad kombijem na pješake u Torontu, u kojemu je, po najnovijim podacima, poginulo deset, a ranjeno 15 ljudi, je 25-ogodišnji Alek Minassian, javila je u ponedjeljak... »

Sirija poput Njemačke nakon Drugog svjetskog rata

Al Jazeera pre 1 dan
Rusija i Zapad prebacuju svoju, sve više nasilnu konfrontaciju, u Siriju. Zračni udari koalicije predvođene SAD-om u znak odgovora na navodni hemijski napad u Doumi, predgrađu Damaska, ponukali su zapadnjačke analitičare da se ponadaju početku tektonskih promjena vašingtonske politike o... »

Izrael arapskim jezikom falsifikuje svijest

Al Jazeera pre 1 dan
Uporedo s palestinskim obilježavanjem Nakbe, izraelske vlasti su pokrenule reklamnu kampanju na arapskom jeziku. Piše: Mohammed Mohsen Watad – Umm al-Fahm Uporedo s palestinskim aktivnostima vezanim za obilježavanje Nakbe i povratak korijenima i napuštenim naseljima, izraelske vlasti su... »

Danas donatorska konferencija za sirijski narod

Al Jazeera pre 1 dan
Prošle godine su međunarodni donatori obećali 5,6 milijardi eura pomoći te još 3,5 milijarde od 2018. do 2020. godine. Europska unija i Ujedinjeni narodi predsjedavat će dvodnevnom međunarodnom konferencijom koja počinje u utorak u Bruxellesu i ima za cilj prikupiti financijsku pomoć za... »

UNICEF: U Nigeriji životno ugroženo 88.000 djece

Al Jazeera pre 1 dan
Fond Ujedinjenih naroda za djecu saopćio da bi deseci hiljada djece u afričkoj zemlji moglo umrijeti zbog neuhranjenosti. Deseci hiljada djece na sjeveroistoku Nigerije životno su ugroženi zbog neuhranjenosti. Fond Ujedinjenih naroda za djecu ( UNICEF) saopćio je da bi 88.000 djece u... »

©2018 Netmark d.o.o.