Al Jazeera

Trump nudio Assangeu pomilovanje u zamjenu za saradnju

Al Jazeera pre 1 dan
Uslov za pomilovanje je da osnivač WikiLeaksa objavi kako Rusi nisu sudjelovali u curenju elektronske pošte Hilary Clinton 2016. godine. Američki predsjednik Donald Trump ponudio je pomilovanje osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu ako kaže da Rusija… »

Krivična prijava protiv Josipe Lisac zbog izvođenja himne

Al Jazeera pre 1 dan
Pravnik Boško Županović smatra da je himna na inauguraciji predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića izvedena na podrugljiv i omalovažavajući način. Protiv hrvatske pjevačice Josipe Lisac podnesena je kaznena prijava zbog načina na koji je izvela… »

Ðukanović: Nećemo ni mijenjati, ni povlačiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednik Crne Gore kaže da nije čuo nijedan pravni argument protiv ovog zakona te da SPC-a manipulira narodom. Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmjenu ni za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo… »

Advokati će za Assangea tražiti azil u Parizu

Al Jazeera pre 1 dan
Članovi tima rekli su da rade na zahtjevu Emmanuelu Macronu da odobri osnivaču WikiLeaksa azil u Francuskoj, gdje ima djecu. Evropski pravni tim Juliana Assangea pokušat će zatražiti azil u Francuskoj za osnivača WikiLeaksa, čije suđenje za… »

Američki špijunski avion ponovo iznad Korejskog poluotoka

Al Jazeera pre 1 dan
Vojni avion RC-135W primijećen je na nebu iznad Južne Koreje, a vjeruje se kako se koristi za nadgledanje Sjeverne Koreje. Avion Sjedinjenih Američkih Država ponovo je u četvrtak nadlijetao Korejski poluotok, u vjerovatnoj misiji nadgledanja Sjeverne… »

Preminuo Larry Tesler, tvorac cut, copy i paste

Al Jazeera pre 1 dan
Komande cut, copy i paste postali su ključni elementi korisničkog interfejsa kompletnih operativnih sistema. Larry Tesler, informatičar koji je najpoznatiji po stvaranju ključnih računarskih konecepata cut, copy i paste, preminuo je u ponedjeljak u… »

Grenell imenovan šefom svih obavještajnih službi SAD-a

Al Jazeera pre 1 dan
Grenell će istovremeno nastaviti obavljati funkciju Trumpovog specijalnog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova. Bijela kuća zvanično je potvrdila da je američki predsjednik Donald Trump imenovao ambasadora Richarda Grenella vršiocem dužnosti… »

Tsipras i Zaev dobitnici Međunarodne nagrade Vestfalskog mira

Al Jazeera pre 1 dan
Nagradom se odaje priznanje za Prespanski sporazum, kojim je riješen dugogodišnji spor o imenu između Atine i Skoplja. Bivši premijeri Sjeverne Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Alexis Tsipras, ovogodišnji su dobitnici Međunarodne nagrade za mir… »

Putin: Raspuštanje vladinog kabineta nije ništa neobično

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjednik Rusije kaže da ostavka premijera i raspuštanje kabineta nisu neočekivani, ali još nije objasnio razloge poteza. Predsjednik Rusije Vladimir Putin kaže da ostavka ruskog premijera i raspuštanje kabineta nisu neočekivani, ali još nije… »

Deutsche Bahn traži 25.000 novih radnika

Al Jazeera pre 1 dan
Njemačke željeznice traže i vozače autobusa, servisne službenike na željezničkim stanicama, IT stručnjake i inženjere. Deutsche Bahn ove godine želi zaposliti oko 25.000 novih radnika u Njemačkoj. Oduzmu li se oni koji odlaze iz kompanije ili… »

Al Jazeera, najnovije vesti »