Al Jazeera

Vedad Mešanović: Budućnost svjetske ekonomije je digitalna

Al Jazeera pre 1 dan
Vedad Mešanović: Budućnost svjetske ekonomije je digitalna. Jedan od najpoznatijih poslovnih magazina na svijetu, američki Forbes, nedavno je objavio listu 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina, na kojoj su se našli uspješni poduzetnici… »

Guverner Floride oprašta građanima kazne zbog kršenja COVID pravila

Al Jazeera pre 1 dan
Guverner Floride objavio je da će stanovnicima te savezne države oprostiti kazne zbog kršenja lokalnih epidemioloških mjera, rekavši da su pravila trebala biti preporuke, a ne naredbe. Guverner Floride objavio je u četvrtak da će stanovnicima te… »

GSK i CureVac razvijaju drugu generaciju vakcina protiv COVID-19

Al Jazeera pre 1 dan
Riječ je o jednoj dozi vakcine koja koristi mRNA tehnologiju sličnu uspješnoj vakcini koju su razvili Pfizer/BioNTech i Moderna. Druga generacija vakcina protiv COVID-19 koju razvijaju CureVac i GlaxoSmithKline, osmišljena zbog zaštite od raznih… »

Kina će reciklirati 60 posto otpada do 2025.

Al Jazeera pre 1 dan
Kapacitet upravljanja gradskim otpadom dostigao je 1,27 miliona tona dnevno prošle godine, što je za 63 posto više u odnosu na 2015. godinu, saopio je NDRC. Kina namjerava reciklirati 60 posto otpada urbanih domaćinstava do 2025. godine, u odnosu na… »

U kakvoj su vezi bunga-bunga žurke i ‘non-paperi’

Al Jazeera pre 1 dan
Jagodinske perverzije, koje tek treba da dobiju pravni epilog, samo su dio sumanute politike koja se kreira – u Beogradu. Zašto nisu u pravu analitičari društvenih prilika koji misle kako su bunga-bunga žurke u Jagodini (i ne samo u Jagodini) od… »

Izrael gomila snage u blizini Gaze, nastavljajući zračne napade

Al Jazeera pre 2 dana
Broj žrtava u Gazi porastao je na 87, kažu zdravstvene vlasti, dok Izrael pojačava trupe i tenkove u blizini opkoljene palestinske enklave. Izraelski borbeni avioni napali su nebodere i druge ciljeve u Pojasu Gaze prvog dana Ramazanskog bajrama, jednog… »

Više od 4.000 mrtvih u Indiji drugi dan zaredom

Al Jazeera pre 2 dana
Indija je potvrdila 362.727 novih slučajeva COVID-a 19 i 4.120 mrtvih u protekla 24 sata, pokazuju podaci ministarstva zdravstva. Indija je potvrdila više od 4.000 žrtava COVID-a 19 drugi dan zaredom u četvrtak, dok su nove zaraze ispod 400.000 već… »

Colonial Pipeline platio hakerima gotovo pet miliona dolara otkupnine

Al Jazeera pre 2 dana
Colonial Pipeline, najveći naftovod u SAD-u, platio je gotovo pet miliona američkih dolara istočnoevropskim hakerima nakon teškog kibernetičkog napada. Colonial Pipeline, najveći naftovod u SAD-u, platio je gotovo pet miliona američkih dolara… »

Video: Desničarski Jevreji pokušali linč Palestinca

Al Jazeera pre 2 dana
Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva. Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je u srijedu navečer da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva… »

Pad broja novozaraženih u regiji

Al Jazeera pre 2 dana
U posljednja 24 sata od posljedica zaraze korona virusom u Hrvatskoj su preminule 34, Srbiji 18, S. Makedoniji 17, BiH 15, a Sloveniji četiri osobe. Zemlje regiona bilježe pad broja novozaraženih i hospitaliziranih oboljelih od bolesti COVID-19… »

Al Jazeera, najnovije vesti »