Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Rusija spremna da pojača saradnju sa SAD-om u Siriji

Al Jazeera pre 1 dan
Moskva je najavila povećanja kontakata s američkim kolegama povodom saradnje u ratom zahvaćenoj zemlji. Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da je spremno pojačati saradnju s američkom vojskom u Siriji, poslije helsinškog samita predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, Donalda... »

Morawieck za jači istočni bok NATO-a, ruska 'agresija' traje

Al Jazeera pre 1 dan
Poljska je ranije predložila formiranje stalne američke vojne baze u toj zemlji, koja bi mogla koštati dvije milijarde dolara. Poljski premijer Mateusz Morawiecki izjavio je u utorak da istočni bok NATO treba ojačati kao odgovor na rusku agresivnu politiku. "Istočni bok NATO-a treba ojačati,... »

Ryan: Washington je spreman razmotriti nove sankcije Rusiji

Al Jazeera pre 24 sata
Izjava čelnog čovjeka Zastupničkog doma Kongresa SAD-a dolazi nakon bilateralnog susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina. Sjedinjene Američke Države spremne su razmotriti nove sankcije Rusiji, zbog navodne umiješanosti te zemlje u američke... »

Indonezija: Policija ubila 11 osumnjičenih za kriminal uoči Azijskih igara

Al Jazeera pre 1 dan
Prabowo Argo Yuwono, glasnogovornik policije u Jakarti kazao je da je od početka operacije 2. jula uhapšeno skoro 2.000 osoba. Indonežanska policija ubila je 11 osumnjičenih kriminalaca i na desetke povrijedila u velikoj operaciji kojom želi osloboditi glavni grad Jakartu od uličnog kriminala... »

Oko Jupitera pronađeno još deset novih mjeseca

Al Jazeera pre 1 dan
Mjeseci oko ove planete nisu ranije primjećeni jer su mali, a astronomi nisu znali da li su to zaista mjeseci. Astronomi i dalje otkrivaju mjesece oko Jupitera, a u najnovijem otkriću uočili su ih 10, čime je ukupan broj prirodnih satelita u orbiti ove planete povećan na 79. "Nismo odmah... »

MMF: Trgovinske napetosti prijete rastu globalne ekonomije

Al Jazeera pre 1 dan
Odluka Donalda Trumpa o nametanju carina na uvoz iz Kine i Evropske unije direktno prijeti rastu svjetske ekonomije, tvrdi Međunarodni monetarni fond. Međunarodni monetarni fond upozorio je kako bi trgovinske napetosti između SAD-a, Kine i Evropske unije mogle ugroziti globalni rast ekonomije.... »

Theresa May popustila pod pritiskom zagovornika Brexita

Al Jazeera pre 1 dan
Britanska premijerka našla se pod paljbom oba krila njene Konzervativne partije zbog plana izlaska iz Evropske unije. Britanska premijerka Theresa May popustila je pod pritiskom podržavatelja Brexita u njenoj Konzervativnoj partiji, prihvativši njihove promjene prijedloga carinskog zakona koje... »

Trump: NATO se bolje finansira samo zbog mene

Al Jazeera pre 1 dan
Američki predsjednik kaže da je lično zaslužan za snagu Sjevernoatlantskog saveza, organizacije koju je često kritizirao. Predsjednik SAD-a Donald Trump smatra da je lično zaslužan za snagu NATO-a, organizaciju koju je često kritizirao, predstavivši svoj nedavni susret sa saveznicima u... »

Izrael zatvara jedini prelaz prema Gazi

Al Jazeera pre 1 dan
Izrael će obustaviti isporuku plina i naftnih derivata preko prelaza Kerem Shalom do naredne sedmice. Izrael je zatvorio jedini prijelaz za razmjenu robe s Pojasom Gaze, kao odgovor na napade Hamasa, usprkos tome što je ta grupa prihvatila primirje. Ministar obrane Izraela Avigdor Lieberman... »

Makedonija napravila presudan korak prema EU

Al Jazeera pre 1 dan
Evropska unija je najavila da će pristupne pregovore s Albanijom i Makedonijom otvoriti za godinu dana, nakon evropskih izbora. Posjetom europskog povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna Skoplju i službeno je obilježen početak pripremnih aktivnosti za proces screeninga,... »

Prvi čovek Radničkog ne želi opuštanje

Sportske.net  pre 7 sati  još 22 povezane

Raspisan tender za RTB Bor

Gde investirati  pre 9 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.