Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

'Veliki marš za povratak': Izraelski vojnici ranili 130 Palestinaca

Al Jazeera pre 16 sati
U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su vojnici tom prilikom koristili suzavac te gumenu i bojevu municiju. Najmanje 130 osoba je ranjeno kada su izraelski vojnici intervenirali na mirnim protestima Palestinaca u pograničnom području Pojasa Gaze, javlja Anadolija. U... »

Njemačka čeka ishod istrage i reakciju Rijada o slučaju Khashoggi

Al Jazeera pre 18 sati
Njemački šef diplomatije Heiko Maas je ponovio apel saudijskim vlastima da daju doprinos potpunoj i pravovremnoj istrazi. Njemačka će koordinirati odgovor Saudijskoj Arabiji zajedno sa svojim europskim partnerima ako istraga pokaže da je nestali saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen u... »

FATF poručio Iranu da iskorijeni finansiranje terorizma

Al Jazeera pre 19 sati
Teheran ima četiri mjeseca da ratificira odluku o pridruživanju globalnoj konvenciji, u suprotnom slijede nove sankcije. Međuvladina organizacija FATF (Financial Action Task Force) dala je rok Iranu do februara da iskorijeni finansiranje terorizma ili riskrira još veću ekonomsku izolaciju,... »

Kina: Umjetni mjesec mijenja uličnu rasvjetu

Al Jazeera pre 20 sati
Reflektirajući Sunčevu svjetlost, sateliti bi trebali zamijeniti uličnu rasvjetu u kineskim gradovima. Kina do 2020. godine planira lansirati umjetni mjesec koji će zamijeniti uličnu rasvjetu i smanjiti troškove električne energije u urbanim zonama, objavili su u petak kineski državni... »

Haške sudije razmatraju izmjene Žalbenog vijeća u postupku protiv Mladića

Al Jazeera pre 20 sati
Troje sudija će preispitati odluku da se iz Žalbenog vijeća u postupku protiv komandanta VRS-a izmijeni troje sudija zbog pristrasnosti. Mehanizam za međunarodne tribunale imenovao je troje sudija koji će preispitati odluku da se iz Žalbenog vijeća u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske... »

Rusija u Uzbekistanu gradi nuklearnu elektranu

Al Jazeera pre 21 sat
Procjenjuje se da će elektrana u regiji Navoi u centralnom Uzbekistanu koštati 11 milijardi dolara. Ruski predsednik Vladimir Putin i uzbekistanski kolega Shavkat Mirziyoyev dogovorili su se da Rusija izgradi prvu nuklearnu elektranu u bivšoj sovjetskoj republici Uzbekistanu. Tokom Putinove... »

Zbog smrtonosnog napada otkazani izbori u Kandaharu

Al Jazeera pre 22 sata
Vlada Afganistana je objavila da se otkazuju parlamentarni izbori u Kandaharu nakon smrtonosnog napada koji je izveden u četvrtak. Vlada Afganistana je otkazala parlamentarne izbore u Kandaharu nakon smrtonosnog napada u četvrtak. Prema saopćenju iz predsjedničke palate, Vijeće za nacionalnu... »

Papa će ići u Sjevernu Koreju, ali uz određene uslove

Al Jazeera pre 23 sata
Odlazak pape Franje u Sjevernu Koreju, bila bi prva posjeta nekog pape ikada toj zatvorenoj zemlji u istočnoj Aziji koja svećenicima ne dozvoljava trajni boravak. Papa Franjo će ozbiljno razmotriti mogućnost posjeta bez presedana Sjevernoj Koreji, ali će se za njega morati prvo ispuniti neki... »

Ljevica u Kantonu Sarajevo počela dogovore o vlasti

Al Jazeera pre 24 sata
Pregovarači iz Naše stranke, Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte potvrdili spremnost za saradnju. Ozbiljnost situacije i u Bosni i Hercegovini, ali i u Kantonu Sarajevo ne daje nam za pravo da sjedimo sa strane i ne radimo ništa, rečeno je nakon sastanka šefova pregovaračkih... »

Kako su veliki Srbi postali veliki Rusi

Al Jazeera pre 24 sata
Servilnost koju raznoliki dijelovi srpskog društva ispoljavaju prema Rusiji i voljenom Putinu prevazišla je svaku granicu dobrog, lošeg ili bilo kakvog ukusa. Čim se Aleksandar Vučić vratio iz Moskve i najavio uzvratnu posetu Vladimira Putina Srbiji, mediji su krenuli sa licitiranjem o datumu... »

©2018 Netmark d.o.o.