Al Jazeera

Mršić nije zaboravio 1997. i Skenderiju: Bila je vruća atmosfera, Marković nam je zabio 30 poena

Al Jazeera pre 1 dan
U prvom gostovanju Hrvatske nakon ratnih događanja, BiH nas je zasluženo pobijedila u paklenoj atmosferi, kaže današnji selektor Veljko Mršić. „Prerano je sada komentirati izglede Hrvatske i snagu momčadi jer ima još 16 mjeseci do početka… »

Čipovi koji mogu sami da uče

Al Jazeera pre 1 dan
Industrija računara, čipova i memorija je za malo više od pedeset godina razvoja prešla nevjerovatan put – od jednostavnih mašina za računanje, do prijenosnih računara i smartfona koji mogu da simuliraju čitave virtualne svjetove. Godina je… »

Evropske zemlje traže od Izraela da zaustavi širenje jevrejskih naselja

Al Jazeera pre 1 dan
Odluka o širenju naselja naštetit će izgledima za osnivanje palestinske države, poručilo je pet evropskih država. Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Velika Britanija zatražile su od Izraela da prekine sa izgradnjom naselja na okupiranoj… »

Robinson Crusoe se vraća u civilizaciju

Al Jazeera pre 1 dan
Živio je u ostacima bunkera iz Drugog svjetskog rata koji nadgleda najljepšu uvalu na ostrvu. Čovjek koga zovu italijanski Robinson Crusoe, jer je više od 30 godina bio jedini stanovnik nenaseljenog ostrva u Mediteranskom moru, primoran je vratiti se… »

UN: Izraelsko prisilno iseljavanje palestinskih porodica može predstavljati ratni zločin

Al Jazeera pre 1 dan
Visoki komesarijat Ujedinjenih naroda za ljudska prava smatra kako Izrael, kao okupatorska, sila mora poštivati međunarodno pravo, a ne oduzimati privatno vlasništvo. Ujedinjeni narodi su upozorili da je izraelsko prisilno iseljavanje osam porodica iz… »

Dallas Cowboysi i dalje najvrjedniji klub na svijetu

Al Jazeera pre 1 dan
Drugo mjesto zauzimaju NY Yankeesi, treći su NY Knicksi, a top pet zaokružuju španski nogometni velikani Barcelona i Real Madrid. Finansijski magazin Forbes je objavio svoju godišnju listu najvrjednijih sportskih klubova na svijetu, a petu godinu… »

WHO odobrio vakcinu Sinopharm za hitnu upotrebu

Al Jazeera pre 2 dana
Riječ je o prvoj vakcini protiv korona virusa koju je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija a koja nije razvijena na Zapadu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odobrila je vakcinu kineskog proizvođača lijekova Sinopharm protiv korona virusa… »

Albin Kurti najavio tužbu za genocid protiv Srbije

Al Jazeera pre 2 dana
Pripremit ćemo tužbu za genocid protiv Srbije na Međunarodnom sudu pravde, rekao je premijer Kosova. Premijer Kosova Albin Kurti najavio je u petak da će pripremiti tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Hagu. To je… »

Pentagon neće uništiti kinesku raketu izvan kontrole

Al Jazeera pre 2 dana
Čelnik Pentagona Lloyd Austin rekao je da neće uništiti kinesku raketu koja se ovog vikenda treba nekontrolirano vratiti u atmosferu. Čelnik Pentagona Lloyd Austin rekao je u četvrtak da neće uništiti kinesku raketu koja se ovog vikenda treba… »

U Brazilu više od 15 miliona zaraženih korona virusom

Al Jazeera pre 2 dana
Brazil prijavio 2.550 umrlih od COVID-a 19 u protekla 24 sata, pa je sada službeno broj umrlih od početka pandemije 416.949. Brazil je u posljednja 24 sata prijavio 73.380 novozaraženih korona virusom, saopćilo je ministarstvo zdravstva, čime je… »

Al Jazeera, najnovije vesti »