Al Jazeera » Vesti dana

http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Turski premijer poručio Vijeću Evrope da 'gleda svoja posla'

Al Jazeera pre 14 sati
Turska je ta koja će održati izbore, ne oni, odgovorio je Binali Yildirim Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Premijer Turske Binali Yildirim, na prijedlog da budu odgođeni prijevremeni izbori u Turskoj, u utorak je izjavio da bi Vijeće Evrope trebalo "gledati svoja posla". "Parlamentarna... »

Abe se nada normalizaciji odnosa s Pjongjangom

Al Jazeera pre 16 sati
Planirani susreti čelnika Sjeverne Koreje, SAD-a i Južne Koreje trebaju omogućiti normalizaciju odnosa Japana i Pjongjanga. Japanski premijer Shinzo Abe izjavio je u utorak da će uspjeh na planiranim susretima čelnika Sjeverne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje omogućiti... »

Al Jazeera English nagrađena za film 'The Cut'

Al Jazeera pre 16 sati
Nagrada 'Peabody' dodijeljena je za film o genitalnom obrezivanju žena, autorice Fatme Naib. Objavljeni su dobitnici 77. godišnje nagrade "Peabody" za elektronske medije, a među njima se nalazi Al Jazeera English, koja je nagrađena za dokumentarac The Cut, koji istražuje opasnu i bolnu praksu... »

Promjena ruske retorike i ponašanja prema BiH

Al Jazeera pre 16 sati
Matvijenko se obratila delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. "U Bosni i Hercegovini predsjednik jednog entiteta na crnoj je listi Sjedinjenih Američkih Država, pa nije čudno što nam u posjetu dolaze gosti koji su, također, na crnim listama", kaže za Al Jazeeru... »

Malezija: Policija dobila nalaz autopsije ubijenog palestinskog naučnika

Al Jazeera pre 18 sati
Palestinskog naučnika Fadija al-Batsha u subotu su u blizini kuće ubila dvojica vojnika, koja su pobjegla s mjesta zločina. Malezijska policija u utorak je od Ministarstva zdravstva Malezije dobila nalaz autopsije palestinskog naučnika i predavača, koji je prošle sedmice ubijen u glavnom gradu... »

Razbijen lanac krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku

Al Jazeera pre 19 sati
Hrvatska policija sumnjiči 11 hrvatskih i jednog bh. državljanina, među kojima dvije žene, za krijumčarenje najmanje 150 stranaca. Policija i hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) razbili su lanac krijumčarenja ljudima u kojem je 12 osumnjičenih... »

Kuvajt: Nerješavanje krize u GCC-u destruktivno je za regiju

Al Jazeera pre 19 sati
Zamjenik kuvajtskog šefa diplomatije Khaled al-Jarallah kaže da će kriza 'uništiti nade i snove' GCC-a ako se ne riješi. Zamjenik ministra vanjskih poslova Kuvajta kazao je da su zemlje članice Vijeća za zaljevsku saradnju (GCC) odlučne riješiti aktuelnu krizu u Zaljevu jer će, ako se to... »

Kako su Rusi ošamarili Sarajevo i okupirali Banju Luku

Al Jazeera pre 19 sati
Rukovodstvo Bosne i Hercegovine u slučaju dolaska Valentine Matvijenko pokazalo je poslovičnu nesposobnost, neusklađenost i namjernu neinformisanost. Sličan se sličnom raduje, te je tako i Milorad Dodik napravio u Banjaluci spektakl "samo za svoje oči". Dočekao je predsjednicu Savjeta... »

Prekinuta hitna sjednica Parlamenta BiH

Al Jazeera pre 20 sati
Sjednica je prekinuta zbog nedolaska predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara Bosne i Hercegovine; odlučeno da se o izvještaju Evropske komisije raspravlja na sljedećoj sjednici. Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o temi "Privremeni izvještaj... »

Planovi Emirata i Egipta za period nakon generala Haftara

Al Jazeera pre 20 sati
Francuska drži u tajnosti informacije o Haftaru, dok libijski TV-kanali govore o poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja. Piše: Mohamed al-Najjar Zbog neizvjesne sudbine penzionisanog generala Khalife Haftara, države koje su mu pružale podršku, naročito Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat,... »

Dačić: EU boluje od gluvonemosti kada je Srbija u pitanju

Večernje novosti  pre 1 sat  još 10 povezanih

Donald Tusk danas u Beogradu

Novi magazin  pre 2 sata  još 9 povezanih

"Poklonili smo Romi dva gola"

Mondo  pre 1 sat  još 9 povezanih

Filadelfija i Golden Stejt završili posao

Mondo  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.