Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.05.2017

Samsung demonstrirao rastegljive OLED displeje

Benchmark 23.05.2017
Već neko vreme znamo da kompanije Samsung i LG rade na displejima koji mogu da se savijaju, ali sada Samsung ide jedan korak dalje i demonstrira nam prvi svetski rastegljivi OLED displej. To znači da umesto da se samo savija ili preklapa, ovaj displej… »

Broj mobilnih malvera se utrostručio u prvom tromesečju 2017. godine

Benchmark 23.05.2017
Saopštenje za javnost Globalna noćna mora, poznatija kao ransomware, ne pokazuje znake jenjavanja, pri čemu se broj napada utrostručio (3,5 puta) tokom prvog kvartala ove godine, podaci su Kaspersky Lab izveštaja o malver pretnjama za prvi kvartal… »

Microsoft predstavio osveženi Surface Pro laptop (video)

Benchmark 23.05.2017
Microsoft je danas održao događaj u Šangaju, na kojem je kompanija obećala "da će prikazati svetu šta je sledeće". Ovo je upravo što je kompanija i uradila, jer je po prvi put novi Surface uređaj objavljen globalno u 26 zemalja, umesto da bude… »

Avion London - Pula evakuisan zbog belog praha

Radio 021 23.05.2017
Avion niskotarifne kompanije "EasyJet", na relaciji London - Pula, evakusan je na londonskom aerodromu Getvik. Do evakuacije je došlo nakon što je kod jednog od putnika nađen beli prah nepoznatog porekla. O kojoj se tačno supstanci radi, pokazaće… »

Najveći dizajnerski promašaji Un’Goro Hearthstone seta

B92 23.05.2017
Čitava Hearthstone zajednica, računajući tu i nas, se slaže da je Journey to Un’Goro jedna od najboljih i najzanimljivijih ekspanzija u istoriji ove igre, koja je iz korena preporodila igru i metu. Evo već skoro dva meseca uživamo u svežini… »

Instagram testira funkciju arhiviranja fotografija

Benchmark 23.05.2017
Ponekada se dešava da fotografije, koje postavite na Instagram, želite kasnije da obrišete. Međutim, ukoliko se predomislite i želite da povratite fotografiju, to je nemoguće i morate ponovo da je okačite. Međutim, u budućnosti ovo bi se moglo… »

Četiri stvari koje svaki tim želi od svog lidera!

Nova energija 23.05.2017
Iako se liderstvo smatra veoma komplikovanim i veštinom za koju su potrebna mnoga znanja, ono je u osnovi jednostavno tvrdi Inc. Neka vaš fokus bude na ove četiri stvari ukoliko želite da budete predvodnik jer to je upravo ono što svaki tim želi od… »

Uhapšen bivši predsednik FK Barselona

Radio 021 23.05.2017
Španske vlasti saopštile su danas da su bivši predsednik fudbalskog kluba Barselona Sandro Rosel i njegova supruga uhapšeni u sklopu istrage oko njegovih poslova u Brazilu. Policija je obavila hapšenja u sklopu istrage oko pranja novca prilikom… »

Pogledajte kako će izgledati Red Dead Redemption 2

Mondo 23.05.2017
Rockstar Games, studio poznat po GTA serijalu, izbacio je slike iz svog predstojećeg nastavka vestern hita, Red Dead Redemption 2 i najavio odlaganje od nekoliko meseci. Poznati studio za razvoj video igara Rockstar Games je najavio da će Red Dead… »

Kompjuter pobedio šampiona Kine u igri Go

B92 23.05.2017
Kompjuter je danas pobedio šampiona Kine u staroj društvenoj igri "Go", jednoj od poslednjih igara u kojoj kompjuteri nisu ostvarili potpunu nadmoć nad ljudima. Google program AlphaGo pobedio je u prvoj od tri ovonedeljne partije protiv 19-ogodišnjeg… »