Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.05.2017

NASA naložila hitnu popravku na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Press 23.05.2017
Na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) moraju da se obave hitne popravke koje zahtevaju šetnju svemirom. foto: b92.net Dva astronauta sutra će izaći iz stanice kako bi zamenili kutiju za prenos podataka koja se pokvarila tokom vikenda. Posao će… »

Pogledajte kako izgleda najlepša škola u Beogradu

B92 23.05.2017
Ekskluzivna lokacija, prostor koji je uređen po ugledu na Google prostorije, Intelligent Classroom učionice, biblioteka i fitnes sala, interaktivne table, VR, tablet i laptop uređaji…. Ovako izgleda najlepša i najmodernija škola u Beogradu… »

Na jesen stižu 3 nova iPhone-a: Sada je otkriveno kako će izgledati (foto)

Telegraf 23.05.2017
Apple će ove godine navodno predstaviti tri različita modela iPhone-a: 7S, 7S Plus i 8 koji će biti premijum telefon. Portal Slashleaks objavio je fotografije koje prikazuju kako će izgledati predstojeća tri modela iPhone-a. Sve fotografije deluju… »

Baterije za električne automobile koje se pune za pet minuta!

RTS 23.05.2017
Na sajmu u Berlinu kompanija „Stordot“ predstavila je pogonske baterije za elektroautomobile, koje bi mogle da naprave revoluciju u razvoju te vrste vozila. Nove baterije pune se za pet minuta i smanjuju vreme zadržavanja na pumpama. Električni… »

Apple Watch u boji vaših VaporMax patika

IT svet 23.05.2017
Kompanija Apple je lansirala četiri boje smart satova koji su dizajnirani da se upare sa vašim patikama VaporMax. Satovi će biti dostupni na Nike sajtu od prvog juna kada će i patike biti dostupne, po ceni od 49$. Narukvica će biti sweat-friendly… »

Test: Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC

Benchmark 23.05.2017
GeForce GTX 1080 Ti je veoma iščekivana grafička karta, jer se očekuje da bi u regularnim okolnostima mogla da prestigne čak i legendarni Titan X. U skladu sa tim, očekivanja su ekstremno velika, jer se radi o modelu koji upošljava najsnažniji GPU… »

Otkriveno kako Fejsbuk "cenzuriše" postove

Press 23.05.2017
Pravila po kojima se postovi na Fejsbuku prikazuju ili ne prikazuju na vašim "zidovima" su obavijena debelim velom tajne, a samo delić su razotkrili novinari britanskog "Gardijana", koji su došli u posed "internih pravilnika za cenzuru". foto: b92.net… »

Renegadesu zamalo izmakao DreamHack, CLG bolji u finalu

B92 23.05.2017
Juče su se odigrale severnoameričke kvalifikacije za DreamHack Summer, a najbolji je bio Counter-Logic Gaming, u finalu su pobedili Renegades 2:1. CLG je kvalifikacije počeo od verovatno najslabije ekipe u kvalifikacijama mouseSpaz, dok je Renegades… »

Odlučene grupe za finale pete sezone ESL Pro lige

B92 23.05.2017
Ukupno 12 timova se kvalifikovalo nakon višemesečne onlajn borbe u ovom prestižnom prvenstvu. Šest timova predstavljaće Evropu, kao i Ameriku. Izvučene su dve grupe od po 6 timova u kojima će prvi tim dobiti direktan plasman u polufinale i… »

LoL: Voice chat bio samo "šala"

B92 23.05.2017
Iako se zajednici veoma svidela ideja glasovne komunkacije u samom klijentu, ova opcija sigurno neće doći na servere još neko vreme. Objave da se radi na ovoj opciji su bile svuda (Od Reddita pa do oficijelnih foruma), a sve ih je napisao bivši radnik… »