Arhiva » Vesti » Blic 20.08.2017

Veselji 24. avgusta postaje predsednik kosovoskog parlamenta

Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanik Džavit Haljiti je izjavio da je koalicija okupljena oko DPK obezbedila potreban broj glasova da na sednici Skupštine Kosova zakazanoj za 24. avgust izabere Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta.

Blic nedelja, 20. avgust 2017.  |  Beta

“Mi smo predložili Kadri Veseljija za predsednika Skupštine. Izjavu Aljbina Kurtija nisam pročitao, ne zna o čemu se tu radi. Mi nismo razgovarali o drugom kandidatu niti imamo neku drugu odluku. Imamo dovoljan broj glasova i nema potrebe da se ide u neku alternativu“, kazao je danas Haljiti za prištinske medije.

Poslanik Samoopredelenja Aljbin Kurti je u pismu javnosti pozvao poslanike njegove stranke i koalicije okupljene oko Demokratskog saveza Kosova (DSK) da na sednici koja je zakazana za 24. avgust predlože svoje kandidate za predsednika kosovskog parlamenta. Na taj predlog nije bilo odgovora iz DSK.

Sa ustavnog i zakonskog aspekta predlog Kurtija je nezakonit pošto je Ustavom Kosova i odlukom Ustavnog suda iz 2014. godine utvrđeno da predsednika parlamenta predlaže samo pobednička koalicija ili stranka, u konkretnom slučaju to pravo ima samo koalicija oko DPK, navode prištinski mediji.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aljbin Kurti Kosovo

©2019 Netmark d.o.o.