Povezane vesti

Glavni odbor ANK otvara put za izlazak iz institucionalne blokade Kosova

Novi magazin nedelja, 20. avgust 2017.
Glavni odbor Alijanse novo Kosovo (ANK) odlučio je večeras da ovlasti predsednika stranke Bedžeta Pacolija i predsedništvo stranke da traže put za izlazak iz institucionalne blokade Kosova i van koalicije sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) i Alternativom, što bi u suštini omogućilo da ANK formira koaliciju sa koalicijom okupljenom oko Demokratske partije Kosova (DPK).
Iako je koalicija okupljena oko DPK dobila najveći broj poslanika na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu, nema dovoljan broj mandata za izbor predsednika Skupštine Kosova i premijera. Za izbor te dve funkcije potreban je... »

"24. avgusta biramo Veseljija... Ne znam šta piše Kurti"

B92 nedelja, 20. avgust 2017.
B92: "24. avgusta biramo Veseljija... Ne znam šta piše Kurti"
Zamenik šefa Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti tvrdi da će 24. avgusta za predsednika kosovske skupštine biti izabran lider te partije Kadri Veselji.
"Predložili smo Kadrija Veseljija za predsednika Skupštine. Nemamo drugog kandidata, a imamo dovoljno glasova i nema potrebe da tražimo alternativu", rekao je on za prištinski Lajmi.net. Poslanik Samoopredelenja Aljbin Kurti... »

Veselji 24. avgusta postaje predsednik kosovoskog parlamenta

Blic nedelja, 20. avgust 2017.
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanik Džavit Haljiti je izjavio da je koalicija okupljena oko DPK obezbedila potreban broj glasova da na sednici Skupštine Kosova zakazanoj za 24. avgust izabere Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta.
“Mi smo predložili Kadri Veseljija za predsednika Skupštine. Izjavu Aljbina Kurtija nisam pročitao, ne zna o čemu se tu radi. Mi nismo razgovarali o drugom kandidatu niti imamo neku drugu odluku. Imamo dovoljan broj glasova i... »
©2019 Netmark d.o.o.