Automobili arhiva vesti 24.08.2017

Toyota patentirala “providne” stubove na automobilu

Total car 24.08.2017
Japanski proizvođač pokušava da reši jedan od najvećih problema kada je reč o preglednosti automobila. Pored toga što im je cilj da oblikuju automobile tako da budu privlačni oku kupca, dizajneri imaju zadatak da četvorotočkaše učine i… »

Drastično VIŠE kazne i snižavanje alkohola na 0,2 promila

Vrele gume 24.08.2017
Aktuelno: Drastično VIŠE kazne i snižavanje alkohola na 0,2 promila Osim što 01.septembra počinje merenje prosečne brzine kretanja na auto putevima uz automatsko kažnjavanje onih koji prekorače brzinu, iduće godine nas očekuju i drastično više… »

Unapređeni Škoda Vision E Concept na sajmu u Frankfurtu

Auto blog 24.08.2017
Škoda je najavila da će sledećeg meseca na sajmu automobila u Frankfurtu između ostalog izložiti i unapređeni Vision E Concept. Vision E Concept je predstavljen ranije ove godine na sajmu u Šangaju, dok će primerak za Frankfurt dobiti neke nove… »

Oštrije kazne, niža granica za pijanstvo

Auto blog 24.08.2017
Vozači, ovo vas čeka: niža granica za pijanstvo, veća novčana kazna i nove kategorije pijanstva Za vožnju u pijanom stanju kazne će biti veoma visoke i svako ko "naduva" više od 1,2 promila moraće da plati najmanje 100.000 dinara! Alkohol je uz… »

Lamborghini predstavio tri modela iz Ad Personam programa

Total car 24.08.2017
Lamborghini je iskoristio Nedelju automobila u Montereju da predstavi tri modela koja su deo njegovog Ad Personam programa. Prvi je Aventador S u narandžastoj boji, sa krovom od karbonskih vlakama i matiranim titanijumskim točkovima. Opremljen je Nero… »

Najavljen novi Porsche Cayenne

Auto blog 24.08.2017
Porsche je sa novim teaser crtežom najavio novu, treću generaciju modela Cayenne, koji će predstavnicima medija biti prikazan već sledeće nedelje (29.avgusta), dok će šira javnost morati da sačeka septembarski sajam automobila u Frankfurtu kako bi… »

Opoziv za Dodge Challenger i Charger Hellcat zbog iznenadnog gubitka ulja u motoru

Auto blog 24.08.2017
Monstrumi Dodge Challenger i Charger u Hellcat verziji sa 700+ KS su se našli u opozivu FCA grupacije. Obuhvaćeno je ukupno 1.209 automobila koji su proizvedeni u 2017. godini. Problem se manifestuje u crevima za odvod ulja prema hladnjaku. Jednostavno… »

Mazda patentirala Twin-Turbo motor sa električnim super punjačem

Total car 24.08.2017
Da li će ovaj motor naći svoj put do novog kupea sa pogonom na zadnjim točkovima? Samo nedelju dana nakon što su objavljeni planovi za revolucionarni benzinski motor bez svećica, Mazda je podnela zahtev za patent na još jednu impresivnu tehnologiju… »

Harley-Davidson predstavio 13 novih modela!

Vrele gume 24.08.2017
Moto: Harley-Davidson predstavio 13 novih modela! Kada je izvršni direktor Harleya Met Levatič u februaru ove godine izjavio da taj proizvođač planira čak 100 novih modela u narednih 10 godina, većina "stručnjaka" se smejala. Više se ne smeju… »

Maserati Ghibli – redizajn i novo ime

B92 24.08.2017
Maserati je za 2018. osvežio svoju luksuznu limuzinu koja će od sada imati dodatak GranLusso u nazivu. Model koji je u znatnoj meri doprineo rastu prodaje Maseratijevih automobila u poslednjih nekoliko godina, pretrpeo je manje kozmetičke promene. Uz… »