Automobili arhiva vesti 24.08.2017

Prve fotografije: Suzuki Jimny za 2018.

B92 24.08.2017
Fotografije nove verzije Suzukijevog malog terenca “procurile” su sa interne prezentacije japanskog proizvođača. Sudeći prema ovim, za sada još nezvaničnim, fotografijama, Jimny za 2018. zadržao je prepoznatljiv dizajn, uz nešto… »

Hyundai Santa Cruz ulazi u proizvodnju

Total car 24.08.2017
Zvaničnik američkog ogranka Hyundai Motor kompanije otkrio je da će Santa Cruz koncept ući u proizvodnju. Majkl O’Brajan je potvrdio da će se ovaj pikap u ponudi naći u SAD, ali nije otkrio kada. Ovo je posebno važna vest za američko tržište… »

Zbogom menjanju guma – mašta ili realnost?

N1 Info 24.08.2017
Situacija koja je svim vozačima dobro poznata, od uživanja u vožnji do muke deli ih samo jedan zvuk – zvuk ispuštanja gume. Psovke, muke i nelagoda koje taj trenutak nosi sa sobom mogli bi postati prošlost, ako je verovati naučnicima sa Harvarda… »

Zašto gorivo u Srbiji ne pojeftinjuje

Auto blog 24.08.2017
Kako prenosi RTS, u poređenju sa zemljama regiona po ceni benzina, Srbija je na sredini liste, ali je po ceni evrodizela u samom vrhu. Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović rekao je za RTS da je politika akciznog… »

Audi komplikuje oznake: Šta znači novi broj na gepeku?

B92 24.08.2017
Svaki novi model Audija od sada će uz oznaku vrste motora na poklopcu prtljažnika imati i dvocifren broj koji se završava nulom ili peticom. Nemački proizvođač odlučio je da dodatno zakomplikuje označavanje svojih automobila. Do sada su Audiji na… »

Mercedes V klase Limited Edition

Auto blog 24.08.2017
Sem nedavno predstavljene Rise verzije, Mercedesova V klasa je sada osvanula i u novom Limited Edition izdanju (obe ove varijante će inače moći da vide i posetioci predstojećeg sajma automobila u Frankfurtu). Ukratko, V klasa Limited Edition je… »

“Kija sid 1,6 GDI”: Klasa za sebe

Total car 24.08.2017
Bilo koji “Kijin” automobil je teško svrstati u neku od klasa automobila. Ukoliko “odgovara” po dimenzijama, “odudara” po opremi. Jer, ako ste srećnik koji je za komandama nekog od automobila ovog južnokorejskog giganta, shvatite da imate… »

VIDEO: Zašto 31 godinu stari američki Yugo i dalje vredi 1.000 dolara

Auto blog 24.08.2017
U ovom videu otkrivamo zašto 31 godinu stari američki Yugo i dalje vredi 1.000 dolara. Nije vam jasno? Pa pogledajte zanimljivi video u nastavku i ako znate bar malo engleskog sve će vam biti jasno. Zanimljiv opis Yuga 31 godinu kasnije od njegove… »

Tajno oružije Kerola Šelbija ulazi u proizvodnju

Auto blog 24.08.2017
Kompanija Shelby American predstavila je planove koji su nastali na temeljima ideje njenog vlasnika, koja uključuje kreiranje "tajnog oružija" namenjenog trci 24 Hours Le Mans. Sudeći prema ljudima iz kompanije, Šelbi je zamolio svoje projektante da… »

Volkswagen T-Roc spreman za premijeru

Nacionalna klasa 24.08.2017
Volkswagen je objavio kraći video koji najavljuju premijeru novog SUV modela T-Roc sledeće sedmice. Ovog puta prvi put je nagovešten izgled unutrašnjosti. Iz prikazanog se može videti da je kabina uređena živopisno, sa detaljima u kontrastnoj boji… »