Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.08.2017

Leskovčani se nadaju da će 'Zara' otvoriti pogone u njihovom gradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Najavu da je svetski poznata kompanija Zara zainteresovana za otvaranje pogona u našoj zemlji na jugu Srbije vide kao novu razvojnu šansu. U Leskovcu, koji je nekada bio centar tekstilne industrije, tvrde da imaju kvalifikovanu radnu snagu i pogone koji… »

Stojiljković: Ne pristajemo na kozmetičko povećanje plata, hoćemo više

Nova ekonomija 24.08.2017
Povećanje minimalne cene rada realna je opcija u ovom trenutku, pre svega zbog rasta produktivnosti, kaže Zoran Stojiljković. Sindikati neće pristati na "kozmetičko" povećanje već na dvocifren procenat rasta, rekao je predsednik Ujedinjenih… »

VIDEO Na Islandu dronovima dostavljaju hranu

Nova ekonomija 24.08.2017
Dostava hrane dronom inovacija je koja stiže iz Rejkjavika, glavnog grada Islanda. Ukoliko u Rejkjaviku naručite hranu preko interneta, dostaviće vam je ni više ni manje nego – dron. Island je jedna od nekoliko svetskih zemalja koja je uvela ovu… »

Osvojite ulaznicu za Slush - predstavite svoju ideju na lokalnom takmičenju u Beogradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Domaćim startapima i ove godine, treći put zaredom, nudi se prilika da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na… »

'Fotografije predsednika kao kult ličnosti neguju države staljinističkog tipa, a ne demokratske zemlje'

Nova ekonomija 24.08.2017
Jačanje simbola države, iskazivanje lojalnosti ili formiranje kulta ličnosti - šta od ta tri znači inicijativa ministra odbrane da u tom ministarstvu i vojnim objektima budu istaknute fotografije predsednika Aleksandra Vučića? Dok premijerka nema… »