Arhiva » Vesti » Danas 13.09.2017

Dimitrijević sabotirala istragu

Danas sreda, 13. septembar 2017.  |  Piše: FoNet Piše: Danas Online

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je za predsednika Komisije za borbu protiv korupcije postavio bivšeg policijskog inspektora Vesnu Dimitrijević koja je 2011. godine sabotirala istragu o korupciji u beogradskoj Hitnoj pomoći, objavio je danas antikorupcijski sajt Pištaljka.

Pištaljka je ranije utvrdila i pisala da Dimitrijević, uprkos nalogu tužilaštva nije istražila navode da su pojedini lekari Hitne pomoći zbog koruptivnih dogovora sa privatnim pogrebnim preduzećima ostavljali pacijente na samrti da umru uskraćujući im obaveznu medicinsku pomoć.

Više tužilaštvo naredilo je tada Dimitrijević da istraži navode bivšeg direktora Hitne pomoći Borka Josifovskog o tome da dvojica lekara ne pružaju reanimaciju pacijentima na samrti i da imaju dogovore sa privatnim pogrebnim preduzećima da im prodaju adrese preminulih pacijenata.

Dimitrijević se, međutim, oglušila o naredbu tužilaštva i tokom četvoromesečne istrage nije preduzela ni osnovne istražne radnje, ukazuje Pištaljka.

Iako je tužilaštvo naložilo MUP-u da ispita članove porodica preminulih pacijenata koji su prisustvovali lekarskim posetama i mogli da svedoče da li je propusta lekara bilo ili nije, Dimitrijević to nije učinila.

Istraživanje Pištaljke pokazalo je da Dimitrijević u toku istrage čak nije ni posetila Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Pištaljka nije uspela da u Ministarstvu zdravlja sazna zbog čega je Dimitrijević izabrana za predsednika petočlane Komisije za borbu protiv korupcije i ko su njeni ostali članovi.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.