Arhiva » Vesti » Danas 13.09.2017

Kulturni centar do 2018. godine

Danas sreda, 13. septembar 2017.  |  Piše: FoNet Piše: Danas Online

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, gradski menadžer Goran Vesić i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang obišli su danas radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu, investiciju vrednu 45 miliona evra.

Vesić je najavio da će u okvoru manifestacije "Dani Pekinga u Beogradu", gradonačelnik Pekinga doći u Srbiju, a da se uskoro očekuje i uspostavljanje direktne linije između dve prestonice, prenosi Beoinfo.

Beograd će biti jedan od retkih evropskih gradova koji ima direktnu liniju sa tim gradom. Porast broja kineskih turista u Beogradu je ove godine 120 odsto i to je procentualno najveći porast kada se gleda bilo koja druga zemlja, rekao je Vesić.

Vukosavljević je rekao da gradilište Kineskog kulturnog centra obuhvata površinu od 6.000 kvadratnih metara, a da će zgrada imati oko 24.000 kvadrata.

Kineski kulturni centar biće u prilici da našoj i publici u regionu predstavi brojne kvalitetne programe koji dolazi iz Kine i koje nameravamo da sprovodimo, rekao je Vukosavljević i dodao da će Kineski kulturni centar biti završen krajem sledeće godine.

Kako je naveo, delegacija Ministarstva kulture i informisanja sledeće nedelje putuje u Kinu na Samit ministara kulture.

Li je ocenio da Kineski kulturni centar u Beogradu dokazuje da je Srbija Kini najbolji prijatelj u Evropi.

Odnosi naše dve zemlje će biti sve bolji i bolji. Saradnja u kulturi je važan sastavni deo ukupnih prijateljskih odnosa, rekao je Li i zahvalio Vladi Srbije i Gradu Beogradu na podršci kada je reč o izgradnji kulturnog centra.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.