Arhiva » Vesti » Dnevnik 13.09.2017

Bosna i zvanično protiv gradnje Pelješkog mosta

Sa 27 glasova za, 11 protiv i jednim suzdržanim glasom, zastupnici Predstavničkog doma PSBiH usvojili su, u trećem pokušaju Deklaraciju o Pelješkom mostu koju su ranije potpisala 24 zastupnika.

Dnevnik sreda, 13. septembar 2017.

Kako prenosi Radio Sarajevo, u Deklaraciji o Pelješkom mostu pozivaju se nadležni organi Hrvatske, odnosno EU, da bez odgađanja obustave radnju čiji cilj može biti umanjenje ili potpuno ukidanje suverenih prava BiH i da se hitno uključe u razgovore s BiH radi postizanja bilateralnih rešenja u pogledu razrešenja granica na moru.

Iz Deklaracije je ranije izbačen deo u kojem Zastupnički dom PSBiH traži od nadležnih institucija BiH pokretanje procedure izlaska iz Ugovora o granici BiH i Hrvatske, prenosi BHRT.

Usvojen je i predlog Aleksandre Pandurević da se u deklaraciju ugradi i poziv Hrvatskoj, odnosno EU za obezbeđivanje uslova za infrastrukturno povezivanje BiH sa Hrvatskom i EU ubrzanjem izgradnje mosta na Savi, revitalizacijom Unske pruge te izgradnjom saobraćajnice kroz Popovo polje u okviru Jadransko-jonskog puta.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Sarajevo Hrvatska Bosna EU

©2018 Netmark d.o.o.