Usvojena Deklaracija protiv gradnje Pelješačkog mosta

Usvojena Deklaracija protiv gradnje Pelješačkog mosta

RTS sreda, 13. septembar 2017.
RTS: Usvojena Deklaracija protiv gradnje Pelješačkog mosta
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju o izgradnji Pelješačkog mosta, kojom se Hrvatska i Evropska unija pozivaju da odmah obustave sve radnje na gradnji tog mosta – jer bi to značilo narušavanje teritorijalnog integriteta BiH i ukidanje koridora toj zemlji ka otvorenom moru.
Hrvatskoj je upućen poziv da se hitno uključi u bilateralne razgovore sa BiH kako bi se pronašlo rešenje razgraničenja između dve zemlje na moru, na principima uvažavanja suverenih prava BiH. Usvajanje Deklaracije podržali su... »

Deklaracija: BiH protiv Pelješkog mosta

Mondo sreda, 13. septembar 2017.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas u Sarajevu Deklaraciju kojom se od Hrvatske traži da obustavi gradnju Pelješkog mosta
Foto: YouTube/ScreenShot Deklaraciju su potpisala 24 poslanika SDA, SDP, Nezavisnog bloka, SBB, Demokratskog fronta i BPS. Nakon što je glasanje više puta ponavljano, za Deklaraciju su glasali i poslanici SDS-a, a usvojene su i... »

Parlament BiH usvojio Deklaraciju o Pelješkom mostu

B92 sreda, 13. septembar 2017.
B92: Parlament BiH usvojio Deklaraciju o Pelješkom mostu
Sarajevo -- Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju o izgradnji Pelješkog mosta.
Deklaracijom se Hrvatska i Evropska unija pozivaju da odmah obustave sve radnje na gradnji tog mosta, jer bi to značilo narušavanje teritorijalnog integriteta BiH i ukidanje koridora toj zemlji ka otvorenom moru. Hrvatskoj je... »

Zastupnički dom skupštine BiH protiv Pelješkog mosta: Traže hitan razgovor sa Hrvatskom

Kurir sreda, 13. septembar 2017.
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas se zvanično usprotivio izgradnji Pelješkog mosta usvajanjam Deklaracije koju je podržala većina parlamentarnih stranaka i pozvao Hrvatsku da se hitno uključi u bilateralne razgovore sa BiH radi postizanja rešenja razgraničenja na moru na principima... »

Usvojena Deklaracija protiv izgradnje pelješkog mosta

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas u Sarajevu Deklaraciju kojom se od Hrvatske traži da obustavi gradnju pelješkog mosta, a koju su potpisala 24 poslanika SDA, SDP, Nezavisnog bloka, SBB, Demokratske fronte i BPS.
Nakon što je glasanje više puta ponavljano, za Deklaraciju su glasali i poslanici SDS, a usvojene su i dopune Deklaracije, koje je u ime Kluba SDS predložila predsedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević. Dopunama se Hrvatska poziva... »

Bosna i zvanično protiv gradnje Pelješkog mosta

Dnevnik sreda, 13. septembar 2017.
Sa 27 glasova za, 11 protiv i jednim suzdržanim glasom, zastupnici Predstavničkog doma PSBiH usvojili su, u trećem pokušaju Deklaraciju o Pelješkom mostu koju su ranije potpisala 24 zastupnika.
Kako prenosi Radio Sarajevo, u Deklaraciji o Pelješkom mostu pozivaju se nadležni organi Hrvatske, odnosno EU, da bez odgađanja obustave radnju čiji cilj može biti umanjenje ili potpuno ukidanje suverenih prava BiH i da se hitno... »
©2017 Netmark d.o.o.