Arhiva » Vesti » OK radio 13.09.2017

Odloženo otvaranje: Jumko balistika čeka Vulina

Otvaranje novog „Jumkovog“ pogona balistike u Vranju, zakazano za 19. septembar, biće odloženo za jedan ili dva dana zbog obaveza ministra odbrane Aleksandra Vulina.

OK radio sreda, 13. septembar 2017.  |  OK Radio

Iako je prethodno potvrđen dolazak ministra Vulina na zakazano otvaranje pogona u utorak 19. septembra, iz Ministarstva odbrane stigla je vest o odlaganju, kaže za OK Radio Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora „Jumka“.

- Iz ministarstva su nam rekli da će zbog neodložnih obaveza ministra odbrane otvaranje morati da se odloži za jedan ili dva dana.

Tačan termin ćemo saopštiti uskoro – rekao je Popović.

Pored ministra Vulina, poziv za otvaranje je upućen i njegovom bivšem ministru odbrane, sadašnjem ministru za rad, Zoranu Đorđeviću, koji je i započeo pregovore sa „Jumkom“ oko novog specijalizovanog proizvodnog programa.

Novi proizvodni pogon „Jumka“ smešten je u magacinskim prostorijama konfekcije, gde se ovih dana instalira presa za izradu pancirnih tkanina.

Prema ranijim najavama, „Jumko“ će u ovom pogonu proizvoditi pancirne prsluke, rukavice i drugu zaštitnu opremu, a iz kompanije se nadaju da će uspeti da novi program prodaju i na inostranom tržištu.


Objavljeno na sajtu okradio.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Jumko: Ministri na otvaranju pogona balistike

OK radio sreda, 13. septembar 2017.

Ključne reči

Aleksandar Vulin Vranje

©2018 Netmark d.o.o.