Arhiva » Vesti » Pravda 13.09.2017

Jovanović: Ne postoji izgovor za neučestvovanje u dijalogu o KiM

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je danas da će ta partija učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu, navodeći da institucionalni dijalog u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i da ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu.

Pravda sreda, 13. septembar 2017.  |  Tanjug

"Ovo nije dijalog o (Aleksandru) Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti", ocenio je Jovanović u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, Kosovo je koren naših problema i uzrok lutanja Srbije, ali smatra da se mora otvoriti i dijalog o Bosni i Hercegovini, ulasku Srbije u NATO, poremećenim unutrašnjim odnosima, slobodi medija i govora, promeni Ustava Srbije.

"LDP će preuzeti odgovornost u ime onih koji nisu ćutali o Kosovu, plaćajući visoku ličnu cenu odluke da ne lažu svoju zemlju, i razgovarati sa Vučićem o tim temama", poručio je Jovanović.

On je istakao da je LDP na istim pozicijama gde su i bili i da su sačekali da i oni koji vode zemlju shvate značaj unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i traženju rešenja koje će našoj deci garantovati budućnost i trajni mir.

"Nemamo nikakvo razumevanje za bezbrojne monologe, kojih je prepuno naše društvo, i kukavičluk, kojima se danas pojedinci služe da bi pobegli od odgovornosti koja je pred svima nama", naveo je Jovanović.

On je najavio da će pred ljude izaći sa građanskom platformom i tražiti pomoć onih od kojih očekuju da budu podrška ideji moderne Srbije.

Jovanović ističe i da nema mesta politikanstvu, kao ni političkom komforu - "od nas se očekuje da preuzmemo inicijativu i okupimo sve one koji su godinama bili klevetani zbog istine koju su hrabro govorili".

"Danas je prilika da se sa tim stavovima istupi kroz institucionalni dijalog koji u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu", zaključio je Jovanović, saopštio je LDP.

Lazanski o srpskim migovima kaže da su tri su u kvaru, u jedan udarila ptica. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug


Objavljeno na sajtu pravda.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.