Arhiva » Vesti » Radio 021 13.09.2017

Državljani Srbije čekaju evakuaciju sa ostrva koje je opustošila Irma

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su Španci obećali da će njihov avion ukrcati i naše građane koji su na ostrvu Sveti Martin, kao i da je u toku komunikacija sa njihovim organima zaduženim za evakuaciju.

Radio 021 sreda, 13. septembar 2017.  |  Tanjug

Uragan Irma opustošio je ostrva širom Kariba ostavljajući iza sebe samo ruševine, a na ostrvu Sveti Martin nalazi se grupa od oko 50 državljana Srbije koji čekaju evakuaciju. Među njima su i bebe mlađe od pet meseci.

Dačić je rekao da "srpska vlada čini sve što je u njenoj moći da pomogne našim građanima na Svetom Martinu". Prema njegovim rečima, pomoć bi mogla da stigne od Španije.

"Da budemo precizni, ne šalju oni avion zbog naših građana, nego zbog svojih, ali je naše ministarstvo zamolilo da ukrcaju i naše", navodi ministar.

Kako je za B92.net rekao Radivoje Mitrović, jedan od državljana Srbije koji se nalaze na Svetom Martinu, uragan je potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaju zalihe vode.

"Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada ce ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju... Samo druge nacije se evakuišu, čak su i Makedonci pre dva ili tri dana evakuisali šestoro svojih državljana. Zvali su iz holandske ambasade, tako da se nadam da se nešto dešava po tom pitanju", naveo je Mitrović.

Dodao je da se pedesetak državljana Srbije nalazi na holandskoj strani ostrva, gde je situacija mirna: "Na drugoj strani, francuskoj, situacija je mnogo luđa i niko ne može na tu stranu da pređe".

Autor: Tanjug


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ivica Dačić Uragan Irma

©2018 Netmark d.o.o.