Arhiva » Vesti » Telegraf 20.09.2017

Osveta za Jasenovac? Hrvati polemišu da li treba sprečiti pojavljivanje srpskih predstavnika u Saboru

Milošević iz SDSS-a ocenio da to jeste antimanjinska i antisrpska inicijativa

Telegraf sreda, 20. septembar 2017.  |  Telegraf.rs

U hrvatskoj javnosti je otvorena polemika da li treba sprečiti da se u Saboru pojavljuju predstavnici nacionalnih manjina.

Konačno skinuta ploča sa ustaškim pokličem "za dom spremni" u Jasenovcu (FOTO)

U emisiji Otvoreno na HRT stavove su suočili ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ), bivši ministar Arsen Bauk (SDP), Željka Markić (U ime obitelji), Anto Đapić (HOS), Robert Podolnjak (Most) i Boris Milošević (SDSS), preneo je tportal.hr.

Mrakićeva je rekla da mogući referendum o tom pitanju nije antisrpski, nego antikorupcijski, kao i da nigde u EU manjine nisu u položaju kao što su u Hrvatskoj, da imaju garantovane poslanike u parlamentu koji mogu odlučivati o svim pitanjima.

Milošević je ocenio da to jeste antimanjinska i antisrpska inicijativa, koja predstavlja udar na dostignute standarde zaštite prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

- Vrlo očiti cilj ove inicijative je da smanji prava manjina i zabije klin u saradnji između zastupnika nacionalnih manjina i Vlade desnog centra - rekao je Milošević, podsećajući da je jedna od temeljnih vrednosti EU-a zaštita prava nacionalnih manjina, zahvaljujući čemu je Hrvatska postala članica EU-a i NATO-a.

Hosovac Đapić se saglasio sa ministarkom Mrakić i dodao da "svi treba da budu politički Hrvati", uz napomenu da je inicijativa reakcija na "napade na elitnu hrvatsku jedinicu povodom spomen ploče HOS u Jasenovcu".

(Telegraf.rs)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Hrvati neće Srbe u Saboru - osveta za Jasenovac?

Vesti online sreda, 20. septembar 2017.

Totalno ludilo: Hrvati isteruju Srbe iz Sabora?!

Pravda sreda, 20. septembar 2017.

Ključne reči

Hrvatska HDZ HRT SDP

©2018 Netmark d.o.o.