Arhiva » Vesti » Vesti online 21.09.2017

Proustaške snage i dalje šire mržnju prema Srbima

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da proustaške snage u Hrvatskoj nastavljaju da šire mržnju prema Srbima zahtevom da se organizuje referendum koji bi se sprečio izbor poslanika nacionalnih manjina.

Vesti online četvrtak, 21. septembar 2017.  |  Vestionline

Jasno je, kaže Linta u saopštenju dostavljenom medijima, da proustaške snage ne mogu da se pomire sa činjenicom da preostali Srbi imaju pravo da u Hrvatski sabor biraju svoja tri poslanika.

Linta kaže da taj zahtev nije realan da se realizuje u praksi jer ga glavna stranka u aktuelnoj vlasti HDZ neće prihvatiti pre svega zbog međunarodne javnosti.

Ni Nemcima nije jasno: Ustaški pozdrav, i to baš u Jasenovcu...

Ni Nemcima nije jasno: Ustaški pozdrav, i to baš u Jasenovcu...

- Hrvatskoj vlasti odgovara da se u međunarodnoj zajednici ističe da Srbi imaju svoje garantovane poslanike kao tobože dokaz da se poštuju njihova prava. Ključni problem jeste da vodeća hrvatska stranka HDZ vodi politiku rehabilitacije zloglasne NDH i cementiranja etničkog čišćenja Srba- naveo je Linta.

Zbog toga, kaže, srpski povratnici i stotine hiljada protjeranih Srba ne mogu da ostvare svoja osnovna ljudska i nacionalna prava i šalje im se jasna poruka da nisu dobrodošli u Hrvatskoj.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Referendum Hrvatska Izbori HDZ

©2018 Netmark d.o.o.