Arhiva » Vesti » Mondo 23.09.2017

Evo šta kaže MUP o sinoćnjoj blokadi Beograda

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sinoć u noći između petka i subote na teritoriji Policijskih uprava Beograd i Prijepolje sprovedena sveobuhvatna kontrola saobraćaja.

Mondo subota, 23. septembar 2017.  |  mondo.rs

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Sveobuhvatna kontrola saobraćaja, kako se navodi, sprovedena je sa ciljem pronalaska osoba sa poternica, narkotika, nelegalnog oružja i pronalaska predmeta koji potiču ili su u vezi sa izvršenjem krivičnog dela.

MUP navodi da je "sinoćnim postupanjem demonstrirana spremnost pripadnika Ministarstva da u najkraćem mogućem vremenu podignu svoje resurse i postupanje na najviši mogući nivo, kako bi se zaštitila bezbednost građana, njihova imovina i izvršila kontrola ljudi i vozila, pri čemu je mogućnost bekstva svedena na minimum".

MUP je zaključio da su akcije u Beogradu i Prijepolju uspešno izvedene i da će ubuduće biti nastavljene na teritoriji svih policijskih uprava.

Policija je sinoć oko 23 sata blokirala prilaze Beogradu, uključujući mostove.

POGLEDAJTE KAKO JE SINOĆ BILO U CENTRU BEOGRADA:

Izvor: Youtube

Policajci naoružani puškama blokirali su Pančevački, Pupinov, Brankov, Stari železnički most i Gazelu, a policija je viđena i u Bulevaru despota Stefana, naselju Zbeg kod Borče, pa i na Ibarskoj magistrali.

Blokiran Bubanj potok. Nešto se desilo u Beogradu. Šta? pic.twitter.com/2HjoSS28pj— Ljubisa Bojic (@LjBojic) September 22, 2017

Saobraćaj je bio potpuno zaustavljen na više mesta u gradu, a specijalci sa pancirima i puškama nisu smeli građanima da daju informacije zbog čega je do blokade došlo.

Blokiran Pupinov most u smeru ka levoj obali https://t.co/VJ3RV6omI1 pic.twitter.com/7MzEl6yltW— lobi.in.rs (@lobiinrs) September 22, 2017

I beogradski "Blic" i "Novosti" pišu da je reč o probi policijske akcije "Vihor", koja se naređuje u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka akcija policije, pri čemu svaka patrola zna šta u tom trenutku treba da uradi, ko blokira mostove, autobuske i železnicke stanice, izlaze iz grada i svaki sličan korak.

Beograd blokirala policijska akcija "Vihor"! VIDEO


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.