Izvor: Insajder arhiva vesti 27.09.2017

Kurdska izborna komisija: Za nezavisnost Kurdistana glasalo 92 odsto izašlih

Insajder 27.09.2017
Izborna komisija Kurdistana saopštila je danas da je više od 92 odsto izašlih na referendumu glasalo za nezavisnost Kurdistana od Iraka. Šef izborne komisije Hendrin Mohamed rekao je na konferenciji za novinare da je za nezavisnost glasalo 92,73… »

Gojković vikala na sekretarku parlamenta: Izlazi napolje! (VIDEO)

Insajder 27.09.2017
Maja Gojković, predsednica Skupštine vikala je danas na sekretarku parlamenta Svetislavu Bulajić zbog zbrke koja je nastala s amandmanima. Naime, neki od više od 1.200 amandmana, podnetih na dva predloga zakona o obrazovanju, povučeni su a… »

Dveri: Gojković na silu završila zasedanje Skupštine da ministri sutra ne bi odgovarali na pitanja

Insajder 27.09.2017
Pokret Dveri saopštio je danas da je presednica parlamenta Maja Gojković uskratila 257 minuta, koliko je sledovalo do kraja rasprave o amandmanima na dva važna prosvetna zakona. To je uradila kako bi osigurala da ministri ne moraju sutra da dolaze na… »

Ministar Vukosavljević: Nemam dovoljno informacija o dešavanjima u medijima, bio sam u Kini

Insajder 27.09.2017
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je za Insajder da nema dovoljno informacija da bi mogao da komentariše najnovija dešavanja na medijskoj sceni i akciju više od 150 medija koji će sutra zamračiti ekrane i obeležiti… »

Vlada sutra imenuje Milovana Bojića za direktora Instituta Dedinje?

Insajder 27.09.2017
Vlada Srbije sutra bi trebalo da odlučuje o imenovanju Milovana Bojića, bivšeg visokog funkcionera JUL-a a sada člana Srpske radikalne stranke, na mesto v.d. direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, piše Blic. Inače, Milovan… »

Miroslav Mišković i njegov sin oslobođeni za zloupotrebe u putarskim preduzećima, ponovo im se sudi za utaju poreza

Insajder 27.09.2017
Apelacioni sud u Beogradu jednoglasno je potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je okrivljeni Miroslav Mišković oslobođen od optužbe da je oštetio putarska preduzeća. Osuđujući deo presude kojom je Mišković oglašen krivim za pomaganje u… »

Radulović opet kritikuje novinare i medije

Insajder 27.09.2017
Šef poslaničke grupe Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ponovo je danas kritikovao medije jer, kako je rekao, nisu preneli ništa o njegovim amandmanima kojima se traže besplatni udžbenici za učenike. On je takođe uvredio i novinarku lista… »

Dikić na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore, postupak protiv njega razdvojen

Insajder 27.09.2017
Jedan od optuženih za pokušaj terorizma tokom izbornog dana, Bratislav Dikić, otišao je danas na lečenje u Klinički centar Crne Gore, gde mu je omogućen kompletan medicinski tretman, javila je TV Crne Gore. Nakon njegovog upućivanja u KCCG, sudija… »

Ubijen brat okrivljenog za ubistvo Nikole Bojovića

Insajder 27.09.2017
Noćas je u Vranju ubijen Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, potvrđeno je Insajderu u vranjskoj policiji. Oko pola jedan noćas vranjskoj policiji je prijavljeno ubistvo u centru Vranja, a muškarac… »

Eksplozija u skladištu oružja u Ukrajini, evakuisano 30.000 ljudi

Insajder 27.09.2017
Zbog velike eksplozije u vojnom skladištu oružja u centralnoj Ukrajini evakuisano je 30.000 ljudi a zatvoren je vazdušni prostor iznad te oblasti, javile su danas ukrajinske službe za vanredne situacije, prenose svetski mediji. Eksplozija se dogodila… »