Izvor: SEEbiz arhiva vesti 02.10.2017

Kaspersky Lab: Proizvodne kompanije u svijetu najizloženije cyber napadima

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Proizvodne kompanije u svijetu bile su u prvoj polovici ove godine najizloženije cyber napadima te je svako treće napadnuto industrijsko računalo bilo u tim kompanijama, pokazuje istraživanje kompanije Kaspersky Lab, jedne od najjajčih… »

Većina fondova u tjednom plusu

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Među 84 otvorena investicijska fonda u proteklom su tjednu prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Rast vrijednosti bilježi 59 fondova, pala su 23 fonda, a dva bilježe tjedan bez postotne promjene. Jedanaest je fondova tjedan… »

Prihodi od turizma u prvom polugodištu porasli 11,6 posto, na 2,7 milijardi eura

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Prihodi od turizma u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi eura, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske… »

Razina bruto inozemnog duga smanjena na onu s kraja 2008. godine

SEEbiz 02.10.2017
ANALIZA - Posljednja se tri mjeseca bilježi smanjenje apsolutne razine bruto inozemnog duga, dok je na godišnjoj razini trend njegova pada dugotrajniji i izraženiji te se u kontinuitetu proteže još od kraja 2015. godine. Pritom dinamiku njegova pada… »

Snažan skok aktivnosti u industriji eurozone u rujnu; tempo zapošljavanja na rekordnoj razini

SEEbiz 02.10.2017
LONDON - Aktivnosti u industriji eurozone poskočile su u rujnu najsnažnije u više od šest i pol godina, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje londonske tvrtke Markit, pri čemu je nastavljeno gomilanje neobavljenih poslova rezultiralo rekordnim… »

Njemačka ekonomija: Ključne investicije u digitalizaciju i obrazovanje

SEEbiz 02.10.2017
KOMENTAR - Vratimo se nakratko u 2007. godinu: Njemačka već tri godine bilježi gospodarski rast, konstatirali su ekonomski stručnjaci u svom tadašnjem izvještaju. I spomenuli da bi "najnovije turbulencije na financijskim tržištima" mogle ugroziti… »

Njemačko-kineski konzorcij zainteresovan za toplovod Kakanj - Sarajevo

SEEbiz 02.10.2017
SARAJEVO - Realizacijom projekta snabdjevanja Toplinskom energijom iz TE Kakanj osigurava se dugoročno pouzdano snabdijevanje toplinskom energijom područja do/i Sarajevo na bazi domaćeg energetskog resursa, zaključeno je na radnom sastanku koji je… »

HSS-ova koalicija pobjednica nedjeljnih izbora u Orahovici

SEEbiz 02.10.2017
ORAHOVICA - Koalicija HSS-a, SDP-a i Stranke žena pobjednica je nedjeljnih, prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Orahovice - od 15 vijećničkih mjesta osvojila je osam. Tako je koaliciji na čelu s HSS-om, koji u Orahovici već ima gradonačelnicu… »

Jurčić: Primjer s Đurom Đakovićem još jedan pokazatelj da Hrvatska nema strateški razvoj

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Sektor posljednjih godina bilježi nagli rast, kao i eksportni promet od oko milijardu i pol kuna godišnje, premda još uvijek nisu posrijedi prihodi u rangu brodograđevne ili petrokemijske ili prehrambene proizvodnje. Ipak, sve je više… »

Kostrenska tvrtka nudi izradu akademskih radova?!

SEEbiz 02.10.2017
KOSTRENA - Pisanje akademskih radova za druge postao je više nego unosan posao, jer oglasnici su preplavljeni ponudama za izradu svih vrsta radova, a ono što se nudi su brzi, kvalitetni i autentični seminarski, diplomski, ali čak i doktorski radovi… »