Beograd arhiva vesti 11.10.2017

Mališani dobili nove klackalice i ljuljaške

Blic 11.10.2017
Nakon peticije sa više stotina potpisa, stanari Ulice Rajka Mitića napokon su dobili novo igralište za mališane. Površina izmađu zgrada, od čak 1.335 kvadrata u ovoj ulici na Savskom vencu, od sada će krasiti dečija graja, a na raspolaganju je i… »

Dve osobe povređene u požaru na Čukarici

N1 Info 11.10.2017
Dve osobe su prevezene na VMA nakon što je izbio požar u ulici Miloja Zakića, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći. Stan na trećem spratu zgrade na Čukarici je u plamenu. Hitna pomoć je poziv primila u 11.10, a povređeni su prevezeni na VMA.… »

Bila sam sa tatom i mamom, a onda se ona izgubila u travi: Mala Jana ispričala inspektorima šta se dogodilo na nasipu

Press 11.10.2017
Jana Marjanović (6), ćerka ubijene pevačice Jelene, mogla bi da pomogne u razotkrivanju zločina jer je istraga i definitivno utvrdila da je bila na nasipu sa ocem. Foto: Nebojša Mandić, Privatna arhiva, Stefan Jokić Bila sam sa mamom i tatom na… »

Spakovala kofere za beč! Ovako Milica Dabović izgleda u osmom mesecu trudnoće! (foto)

Press 11.10.2017
Bivša košarkašica i njen partner odlučili su da se njihovo dete rodi u glavnom gradu Austrije. Foto: Instagram Milica Dabović je u poodmakloj trudnoći, a nedavno je donela odluku da se njen sin rodi u Beču. Bivša košarkašica od rane trudnoće… »

(Kurir tv) Šta kada kućni ljubimac ugine? Da ga sahranimo? Nema gde. Da ga bacimo u kontejner? Nikako! Evo gde Beograđani…

Kurir 11.10.2017
Do tada, glavni grad ima svoje nelegalno groblje kućnih ljubimaca u Miljakovačkoj šumi, gde ima više od 30 humki. Iako je groblje nelegalno, to ne smeta Beograđanima da na njima redovno održavaju parastose i pomene. Neki grobovi imaju nadgrobne… »

Svako šesto novobeogradsko domaćinstvo je staračko

Politika 11.10.2017
Najveća prepreka sa kojom se stariji suočavaju u svakodnevnom životu jeste održavanje higijene stana – peglanje, pranje i čišćenje. Ključni nalazi istraživanja o položaju i potrebama staračkih domaćinstava na Novom Beogradu, koje je od marta… »

Počele 49. Beogradske muzičke svečanosti

Politika 11.10.2017
Fanfare su mnogobrojnoj publici najavile, a plemenitim glasovima članova Državnog akademskog hora „Glinka” iz Sankt Peterburga na sceni Kolarčeve zadužbine počele 49. Beogradske muzičke svečanosti. BEMUS je pozdravnim govorom otvorio ministar… »

Mišković ne odustaje od kule pored „Hajata”

Politika 11.10.2017
Kompanija „Delta” naručila plan detaljne regulacije za deo Bloka 20 gde želi da zida poslovni oblakoder i hotel. Ako ste pomislili da Miroslav Mišković spava zimskim snom i ne haje što će Petar Matić, njegov suparnik na tržištu nekretnina… »

Proslava povodom oslobođenja Beograda 19. i 20. oktobra

Politika 11.10.2017
Planiran memorijalni marš „Korakom slobode”, koncert „Po šumama i gorama”, a biće otkrivena i spomen-ploča Risti Marjanoviću, prvom srpskom foto-reporteru. – Na vojnoj paradi na aerodromu u Batajnici biće predstavljeni novi „migovi”… »

„Crni” otvorio Festival pobednika festivala

Politika 11.10.2017
„Festival pobednika festivala” svečano je otvoren predstavom „Crni” novosadskog pozorišta Ujvideki sinhaz. Reč je o tekstu Roberta Lenarda, nastalom po viteškoj drami Ištvana Baloga, u adaptaciji Ferenca Nemeta i režiji Žanka Tomića. Pole… »