Arhiva » Vesti » Pravda 19.10.2017

Bakir prizao: Alija je Bosnu ostavio u amanet Erdoganu!

Član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA, Bakir Izetbegović, izjavio je da je njegov otac, bivši predsednik RBiH Alija Izetbegović brigu o Bosni i Hercegovini u amanet ostavio sadašnjem predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Pravda četvrtak, 19. oktobar 2017.  |  N1

Izetbegović je to izjavio na obeležavanju 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

On je naveo da je jedan od poslednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio sa Erdoganom.

- On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva, rekao je Izetbegović između ostalog.

On je izjavio je da se mnoge poruke njegovog oca i danas se čine aktuelnim.

- Što je zanimljivo, Alija Izetbegović se preselio pre 14 godina, ali još uvek živi kao mislilac, lider. Vidi se to i prema reakcijama onih koji ga ne vole, ali još više po reakcijama onih koji ga vole, rekao je bošnjački član Predsedništva BiH, i dodao:

- Obratio bih pažnju na njegovo delovanje jer je on činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dođe do rata, da se prihvate rešenja makar i nepravedna i bolna za bh-patriote, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH, istakao je Izetbegović.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, nakon usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS, da očekuje od svih predstavnika tog entiteta u zajedničkim institucijama da obustave aktivnosti u pogledu približavanja NATO. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: N1


Objavljeno na sajtu pravda.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti


©2018 Netmark d.o.o.