Arhiva » Vesti » Vrele gume 24.10.2017

Audi A7 Sportback

Nakon predstavljanja novog A8, bilo je samo pitanje trenutka kada će na tržište stići i nova generacija A7. Ovaj model u Audijevoj gami nalazi se tik ispod perjanice kompanije A7 je nasledio brojne vizuelne karakteristike starijeg brata, A8. Instrumentalna tabla naravno je digitalizovana u maniru preuzetom iz A8, a opciono je moguće uzeti i head-up displej.

Vrele gume utorak, 24. oktobar 2017.

Predstavljamo novi Audi A7 – spoj performansi, praktičnosti i udobnosti

Nije lako svrstati A7 u određenu kategoriju. Audi ga klasifikuje kao GT odnosno Gran Turismo, tvrdeći da poseduje atraktivnost kupea, prostranost sedana i praktičnost karavana. Bilo kako bilo, premium proizvođači sve više gledaju ka GT obliku modela, najavljujući daleko veću borbu u ovom segmentu.

A7 je nasledio brojne vizuelne karakteristike starijeg brata, A8.

Ništa čudno, obzirom da A7 jeste pre svega derivativni model, koji je baziran na većem A8. Napred je postavljena Singleframe rešetka, uz upečatljive otvore za vazduh i usku prednju svetlosnu grupu.

Ne dajte da Vas zavara atletska figura A7, jer je ovo jedan veliki automobil sa međuosovinskim razmakom od 2.926 mm, i ukupnom dužinom od gotovo 497 centimetara. Impresivnoj pojavi doprinosi i širina od 1.908 mm, uz visinu od samo 1.422 milimetara. Dakle, veliki, ali ipak skladan i posve sportski orijentisan automobil.

O sportskom pedigreu govori i integrisani spojler na zadnjem delu automobila, koji se automatski podiže pri brzini od 120 km/h. A7 je postavljen na točkove od 21 cola, prikazujući na taj način i svoje Quattro gene.

Interesantno je rešenje i zadnje svetlosne grupe koja se prostire celom širinom automobila, slično kao kod Bugattijevog Chirona.

U Audiju kažu da je unutrašnjost A7 fuzija novog dizajnerskog pravca ove kompanije i tehnoloških inovacija. Ono što se definitivno da lako primetiti jeste da je digitalizacija preuzela primat, te da su analogni instrumenti za ovaj model stvar prošlosti. Na centralnoj konzoli nalaze se dva ekrana osetljiva na dodir. Gornji tablet dijagonale 10,1 inča blago je okrenut za vozaču, i služi za kontrolisanje infotejnment sistema, dok se putem donjeg ekrana zapremine 8,3 inča kontroliše pre svega klima uređaj, ali i brojne opcije za komfor putnika. Govoreći o komforu, putnici koji se ovim automobilom otisnu na neko duže putovanje, lako će smestiti svoj prtljag u automobil, obzirom da je zapremina prtljažnika 535 litara u osnovnoj konfiguraciji. Presavijte zadnja sedišta i ta cifra će skočiti na 1.390 litara.

Instrumentalna tabla naravno je digitalizovana u maniru preuzetom iz A8, a opciono je moguće uzeti i head-up displej.

Zahvaljujući „pametnim“ opcijama, A7 ima gotovo 400 parametara koje je moguće personalizovati. Transfer tehnologije iz A8 gotovo da je potpun, te vozaču u vožnji A7 pomaže nekoliko desetina različitih senzora: 5 radara, 5 kamera, 12 ultrazvučnih senzora i jedan laserski skener. Svi pomenuti „gedžeti“ uz kompjutersku pomoć pretvaraju se u 39 sistema za asistenciju vozaču.

Upravljivost na visokom nivou

Sinteza udobnosti i performansi nastavlja se sa dodatkom upravljanja na sva četiri točka. Pri brzini manjoj od 60 km/h točkovi na zadnjoj osovini pri motanju volana zauzimaju suprotan pravac od prednjih točkova (do 5 stepeni), dok pri brzini većoj od 60 km/h zauzimaju identičan pravac kao i prednji točkovi. Udobnost je na zavidnom stupnju zahvaljujući i adaptivnoj vazdušnoj suspenziji.

Hibridizacija

Audi je predstavio još jednu novinu – svi agregati kod novog A7 imaće i malu pomoć elektromotora. Upotrebom ovog blagog hibridnog sistema, koji će imati i sposobnost rekuperacije energije prilikom kočenja, inženjeri iz Audija očekuju smanjenje potrošnje goriva do 0,7 litara na 100 kilometara.

Kada smo već kod pogona, Audi je saopštio da će na lansiranju A7 biti dostupan samo jedan motor – trolitarski benzinski V6 agregat koji razvija 340 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sposoban je da pogura A7 do „stotke“ za samo 5,3 sekunde, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. Prema NEDC merenju, pomenuti agregat troši svega 6,7 litara benzina na 100 kilometara, što je rekli bismo vrlo optimistična cifra.

Ipak, najavljeno je da će po lansiranju modela biti dostupno još benzinskih i dizel motora, kako onih sa šest tako i onih sa četiri cilindra.

Cena

Novi A7 proizvodiće se u fabrici u Nekarsulmu u Nemačkoj, a prvi modeli se očekuju u prodajnim salonima u februaru 2018. godine. Početna cena za nemačko tržište iznosiće 67.800 evra.

Đorđe Platiša

1686


Objavljeno na sajtu vrelegume.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Audi A7 Audi

©2018 Netmark d.o.o.