Arhiva » Vesti » Blic 13.11.2017

Cena privilegije: Građanima Prijepolja skuplje grejanje, odbornicima pet puta veća primanja

Uprkos javnom negodovanju, prijepoljska vlast danas je izglasala odluku kojom će još jednom udariti na džepove građana, ali i dopuniti svoje džepove.

Blic ponedeljak, 13. novembar 2017.  |  V.L.

Kao što je i bilo najavljeno dnevnim redom, Skupština opštine Prijepolje usvojila je odluku o povećanju cene grejanja za 12,5 odsto po kojoj će 600 domaćinstava koje koriste daljinsko grejanje umesto dosadašnjih 234 uslugu plaćati 264 dinara po kvadratu stambenog prostora.

Preko sto Prijepoljaca nagrnulo je danas u skupštinsku salu s namerom, kako rekoše, da ukažu vlastima da nemaju odakle platiti grejanje, naročito ne posle nedavnog poskupljenja vode, a zatim i odnošenja smeća. Dozvoljeno je da smo dva njihova predstavnika prisustvuju sednici ali bez prava na učešće u raspravi.

- Na ovome se neće završiti. Slede ili protesti ili građanska neposlušnost – nećemo plaćati grejanje – ispričali su nezadovoljni Prijepoljci pre nego što su se razišli.

Za razliku od JKP „Lim“ koja je poskupljenje grejanja obrazložila poskupljenjem mazuta, odbornik SNS-a Milija Drobnjak je to obrazložio mnogo „plastičnije“.

- Živim u prigradskom naselju i grejem se na drva, dok građani koji imaju daljinsko grejanje ne moraju da misle kako će naložiti i to je privilegija – kazao je Drobnjak.

Pošto su sugrađanima odrezali cenu „privilegije“, odbornici vladajuće većine izglasali su i ličnu privilegiju. Ubuduće više neće primati dnevnicu od 2.000 dinara, već mesečni paušal od 10.000, čak i da Skupština nijednom ne zaseda. Šefovi odborničkih grupa ovim će primati 12.000 dinara svaki mesec.

Za odborničke dnevnice iz prijepoljskog budžeta do sada je izdvajano 800.000 godišnje a ubuduće će – čitavih pet miliona.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje

©2018 Netmark d.o.o.