Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 14.11.2017

Marković: Povećana cena grejanja da bi opstao JKP “Lim”

Glas Zapadne Srbije utorak, 14. novembar 2017.

Prijepolje – Na sednici skupštine opštine Prijepolje izglasano je povećanje cene grejanja za 12,5 odsto,

pa će 600 prijepoljskih domaćinstava koja koriste usluge daljinskog sistema grejanja sada plaćati 264 dinara po kvadratu stambenog prostora umesto dosadašnjih 234 dinara, s tim što se plaćanje vrši tokom šest meseci koliko i traje grejna sezona.

Predsednica skupštine opštine Prijepolje Stana Marković kaže da je svesna teške ekonomske situacije i da građani nemaju dovoljno novca za plaćanje dažbina, ali lokalna vlast mora voditi računa i da se ne ugrozi opstanak JKP “Lim”.

,,Komunalno preduzeće koje ima više kotlarnica, više zaposlenih i više energenata je negde tražilo svoju računicu. Teško je napraviti neki balans. Razumem revolt građana, ali skupština je tu da sasluša predstavnike jednih i drugih i da da svoj sud. Izglasano je povećanje cena komunalnih usluga kako preduzeće ne bi došlo u veću dubiozu, jer se nalazi na ivici opstanka i egzistencije”, navodi Marković.

Na cenovniku cena grejanja koje je izdalo Poslovno udruženje Toplane Srbije jasno se vidi da Opština Prijepolje ima najskuplje grejanje.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Grejna sezona Prijepolje

©2018 Netmark d.o.o.