Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 14.11.2017

Tomašević izbrisan iz evidencije članstva DSS

Glas Zapadne Srbije utorak, 14. novembar 2017.

Prijepolje – Dugogodišnji predsednik Opštinskog odbora u Prijepolju i član Predsedništva Demokratske

stranke Srbije (DSS), Vukosav Tomašević nije više član te partije.

On je rekao da je odlukom predsedništva DSS -a 18. avgusta ove godine izbrisan iz evidencije stranke, posle 20 godina članstva i obavljanja brojnih stranačkih i državnih funkcija.

“Razlog za takvu odluku predsedništva je činjenica da sam javno tražio da DSS raskine sve lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Srbiji. Takođe bio sam i protiv toga da DSS učestvuje u takozvanom unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji koji je inicirao predsednik Vučić. Predsedništvo stranke je ocenilo da su to stavovi suprotni politici stranke i meni je prestalo članstvo u DSS”, rekao je Tomašević.

On ističe da je takvom odlukom stranke zadovoljan jer je kako kaže, veliki protivnik režima Aleksandra Vučića i samim tim protivi se bilo kakvoj kolaboraciji sa njegovim režimom i ne bi mogao da bude član stranke koja sa njim sarađuje.

Tomašević tvrdi da neće prelaziti ni u jednu drugu stranku, iako je imao ozbiljne ponude drugih partija jer u suštini politički i ideološki ostaje veran izvornim uverenjima DSS -a, zbog kojih je pre 20 godina ušao u tu stranku.

“To što se ta partija u međuvremenu promenila, došli neki novi ljudi koji su izneverili taj program i ideje, to je njihov problem a ja niti mogu niti želim da menjam svoja politička uverenja, ”naglasio je Tomašević i dodao da će se samo ukoliko dođe do formiranja neke političke grupacije koja će nastaviti ideje bliske izvornom DSS -u možda angažovati u toj stranci.

Inače, Tomašević je tokom proteklih 20 godina provedenih u DSS – u bio član Izvršnog odbora i Predsedništva DSS, narodni i savezni poslanik, predsednik Skupštine opštine Prijepolje, član Nadzornog odbora Radio televizije Srbije, jedan je od prepoznatljivih lokalnih lidera DSS.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.