Arhiva » Vesti » Press 14.11.2017

Ana Brnabić: Atmosfera u Skupštini nije konstruktivna! Možda zato i treba raspisati vanredne izbore

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade za raspisivanje vanrednih izbora, ali da je atmosfera u Skupštini Srbije "sve osim konstruktivne", te je to svakako razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

Press utorak, 14. novembar 2017.

"I sami ste videli kakva je situacija i atmosfera u Skupštini. Ona svakako je sve osim konstruktivne.To je moje mišljenje, nisam razmišljala o formalnom zahtevu vlade. Čim budemo imali formalni zahtev, ja ću ga reći" - rekla je Brnabić novinarima.

Prema njenim rečima, u prilog opciji parlamentarnih izbora svakako ide i činjenica da se u okviru poglavlja 23 mora ići u promenu Ustava.

"Ta promena Ustava nešto je što bi trebalo da se završi u narednim godinama. Svakako, verovatno u 2018. godini i važno je, da kada razgovaramo o promeni Ustava, u Skupštini imamo stranke koje na najbolji mogući način oslikavaju volju građana. Ja nisam sigurna da je to u ovom trenutku u Skupštini Srbije dobro oslikano", smatra predsednica vlade.

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude "upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena".

Izvor: Pressonline


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Premijerka najavila vanredne izbore

Pravda utorak, 14. novembar 2017.

Ustavu ne prija skupštinski folklor

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.