Arhiva » Vesti » Radio 021 14.11.2017

Besplatno mlado vino za Novosađane na "Danu mladog portugizera"

Jubilarni 10. po redu Dan mladog portugizera održaće se danas, 16. novembra, u centru grada na početku Zmaj Jovine ulice.

Radio 021 utorak, 14. novembar 2017.  |  021.rs

Kao i svake godine, u Novom Sadu će se trećeg četvrtka u novembru otvoriti prva burad mladog vina, a građani će moći besplatno da ga degustiraju. Osnivač "Dana mladog portugizera" Sava Jojić kaže da bi voleo da manifestacija postane masovnija.

"Potrebno je vremena za tako nešto. Ja verujem da će ovo jednog dana biti manifestacija Fruške gore, što njoj i priliči. Verujem da će biti dan radovanja kada se otvaraju mlada vina, kao što je to u Francuskoj, Sloveniji, Italiji, zašto ne bi bilo i kod nas. Nemojte mi verovati na reč kada kažem da je mladi portugizer ove godine možda i najbolji. Dođite i proverite", poručuje Jojić.

Za viteza mladog vina ove godine proglašen je džez saksofonista Jovan Maljoković, a titulu će mu uručiti prošlogodišnji vitez Zoran Kolundžija. Između ostalog, u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, biće proglašena i najlepša pesma o vinu. Na ovaj konkurs pristiglo je više od 100 pesama, a kako je poručio član žirija Avakum Kvas, odluku je bilo teško doneti.

Direktorka vinarije "Mačkov podrum" Đurđica Jojić Novaković kaže da je, osim besplatne degustacije vina, organizovan i prateći program.

"Pre svega tu su tamburaši iz Srema koji će upotpunjavati atmosferu. Osim toga tu je nastup tango plesača. Imaćemo recitovanje pesama, a predstavićemo i zbirku pesama koje obuhvataju prvih pet godina konkursa za najbolju pesmu o vinu. Tako da imaćemo muziku, poeziju, ples i vino", navela je ona.

Uvodni program "Dana mladog portugizera" počeće u 16:30 časova, a satnicu dešavanja možete da pogledate OVDE.

Autor: 021.rs


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Dan mladog portugizera u četvrtak u Zmaj Jovinoj

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.