Arhiva » Vesti » RTV 14.11.2017

''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra

NOVI SAD - Manifestacija ''Serbia fashion week'', deveta po redu, biće održana od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u novosadskoj Gradskoj kući.

RTV utorak, 14. novembar 2017.  |  RTV
RTV: ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra

O programu i značaju te manifestacije govorili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica ''Serbia fashion week'' Svetlana Horvat, kao i dizajnerke Marija Šabić, Milica Tričković i Lepa Couture.

"Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, ''Serbia Fashion Week'' mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj", rekao je Dalibor Rožić i dodao da je ''Serbia Fashion Week'' važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta ''Novi Sad 202-Evropska prestonica kulture'' i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača ''Gucci'' dinastije, a biće predstavljeno i prvo izdanje za Balkan knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija ''Gucci'', i to u saradnji sa izdavačkom kućom ''Laguna'' iz Beograda.

"Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope", rekla je Svetlana Horvat.

Kako je rečeno na konferenciji, otvaranje Manifestacije biće upriličeno u domu Narodne Skupštine Srbije gde će u saradnji sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i kompanijom "Color Press Group" biti upriličen panel na kojem će eminentni predavači upoznati širu javnost o značaju mode.

Tokom ''Serbia Fashion Week'' predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći dizajneri.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.