Arhiva » Vesti » Moj Novi Sad 14.11.2017

Deveti ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra u Novom Sadu (FOTO)

Moj Novi Sad utorak, 14. novembar 2017.

Najavljena manifestacija koja utiče na dobar imidž našeg grada.

Nacionalna nedelja mode, ''Serbia fashion week'', deveta po redu, biće održana od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u novosadskoj Gradskoj kući.

O programu i značaju te manifestacije govorili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica ''Serbia fashion weeka'' Svetlana Horvat, kao i dizajnerke Marija Šabić, Milica Tričković i Lepa Couture.

- Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, ''Serbia fashion week'' mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj – rekao je Dalibor Rožić i dodao da je ''Serbia fashion week'' važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta ''Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture'' i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača dinastije ''Gucci'', a biće predstavljeno i prvo izdanje knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija ''Gucci''.

- Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope – rekla je Svetlana Horvat.

Кako je rečeno na konferenciji, otvaranje Manifestacije biće upriličeno u domu Narodne Skupštine Srbije gde će u saradnji sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i kompanijom "Color Press Group" biti upriličen panel na kojem će eminentni predavači upoznati širu javnost o značaju mode.

Tokom ''Serbia fashion weeka'' predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći modni kreatori, a kompletan program dostupan je OVDE.


Objavljeno na sajtu mojnovisad.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

''Serbia Fashion Week'' od 20. do 27. novembra

NoviSad.com utorak, 14. novembar 2017.

''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra

RTV utorak, 14. novembar 2017.

Ključne reči

nedelja mode Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.