Arhiva » Vesti » Auto blog 15.11.2017

Serijski Subaru Ascent na sajmu u Los Anđelesu

Auto blog sreda, 15. novembar 2017.

Subaru je ranije ove godine na sajmu automobila u Njujorku promovisao Ascent concept, kojim je najavio svoj budući serijski SUV sa sedam sedišta.

I ta serijska verzija će nositi oznaku Ascent, pri čemu je sada i zvanično potvrđeno da će promocija biti održana uskoro, na predstojećem sajmu u Los Anđelesu.

Još ranije je inače saopšteno da će se ovaj automobil od 2018. godine proizvoditi u Subaruovoj fabrici u Indijani u SAD-u.

Ascent će se na američkom tržištu navodno nuditi sa dva benzinska motora (mada ne treba isključiti ni hibridnu varijantu), a napravljen je na novoj Subaru Global Platformi koju će koristiti svi Subaru modeli sledeće generacije.

Ta nova platforma pruža značajana unapređenja performansi vozila u odnosu na prethodnike, uz povećanu torzionu čvrstoću, smanjenje buke i vibracija, niže težište, povećanje komfora, manje naginjanje vozila u krivinama, unapređenje bezbednosti...

Podsećanja radi, Ascent je u formi koncepta dugačak 5050 mm, širok 1990 mm, visok 1840 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2970 mm.

Subaru je u pomenutoj fabrici u Indijani prošle godine počeo i sa proizvodnjom nove Impreze. U pitanju je peta generacija Impreze, koja se u toj fabrici proizvodi zajedno sa modelima Legacy i Outback.

Takođe, japanski proizvođač je najavio i povećanje kapaciteta te fabrike, i to na 394.000 vozila do kraja 2017. godine. Ni tu nije kraj, jer je za mart 2019. najavljeno proširenje kapaciteta na 436.000 vozila godišnje.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs


Objavljeno na sajtu autoblog.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.