Auto blog

Na sajmu u Esenu i BMW M2 s paketom M Performance

Auto blog pre 13 minuta
Nedugo nakon predstavljanja nove generacije najsnažnijeg BMW-a iz Serije 2, u M odeljenju su za svoj brzi i okretni Coupé pripremili opcioni fabrički tjuning paket koji se, već poslovično, krije iza naziva M Performance i trebalo bi da zadovolji i… »

Stiže kineski električni automobil za 8.000 evra

Auto blog pre 6 sati
Kineski automobilski div BYD je najavio revoluciju na tržištu električnih automobila. Sredinom sledeće godine kineska marka će predstaviti model Seagull koji će biti njihov prvi model na tržištu s natrijumskim baterijama. Natrijumske baterije su… »

Tržište električnih automobila pred recesijom?

Auto blog pre 6 sati
Višegodišnji bum prodaje električnih vozila na nemačkom tržištu verovatno je pri kraju. Poskupela struja i povlačenje državnih subvencija pritom nisu jedini razlozi. Nemački stručnjak za automobilsku industriju Ferdinand Dudenhofer očekuje… »

Kada će se izjednačiti cene električnih automobila i benzinaca?

Auto blog pre 19 sati
Verovatno vrlo brzo, ali kupci u tome neće uživati… Jim Rowal, izvršni direktor Volvo Carsa, prognozirao je kada će doći do izjednačavanja cena između električnih automobila i onih koji troše benzin i dizel. Neće se odvijati homogeno u svim… »

Mercedes-Benz i Bosch sistem parkiranja bez vozača odobren za komercijalnu upotrebu

Auto blog pre 20 sati
Mercedes-Benz i Bosch su postigli važnu prekretnicu na putu do automatizovane vožnje. Naime, nemačka savezna uprava za motorni saobraćaj (KBA) je odobrila njihov visoko automatizovani sistem parkiranja za korišćenje u garaži P6 koju vodi APCOA na… »

Moto Guzzi SP1000 u Alfa Romeo stilu

Auto blog pre 8 sati
Čuveni proizvođač automobila Alfa Romeo i proizvođač motocikala Moto Guzzi možda potiču iz Italije, ali njihov uticaj se oseća širom sveta. Dokaz za to stiže iz Hamburga, iz nemačke radionice Kaffeemaschine i njene KM37 GTA. Predvođen Akselom… »

Borgward proglasio bankrot

Auto blog pre 8 sati
Borgward je proglasio bankrot nakon što su poslednji pokušaji da se spasi kompanija propali. Istorijski nemački brend je 2024. godine oživeo Foton (filijala kamiona kompanije BAIC u kineskom državnom vlasništvu), a 2019. je prodat Ucaru, kineskoj… »

Narušena Teslina dominacija na tržištu električnih vozila u SAD

Auto blog pre 9 sati
Novi modeli električnih vozila više proizvođača automobila počinju da narušavaju Teslinu dominaciju na tržištu električnih vozila u SAD, saopšteno je iz državne agencije o registraciji vozila u toj zemlji. Istraživanje S&P Global Mobility… »

Isporučen prvi električni kamion Tesla Semi

Auto blog pre 8 sati
Pet godina nakon što je direktor kompanije Tesla Elon Musk zvanično predstavio električni kamion Tesla Semi, prvi primerak je napokon isporučen. Kamion je isporučen tokom događaja pod nazivom Semi Delivery Event održanog u fabrici u Nevadi, a… »

MG Open Days

Auto blog pre 11 sati
Došao je trenutak da provozate MG ZS. Posetite salone na sledećim lokacijama: Milutina Milankovića 21, Novi Beograd Tel: 011 20 90 610 Bulevar vojvode Stepe 50, Novi Sad Tel: 021 6302 822 Bulevar Nikole Tesle bb, Niš Tel: 018 585 999 i uživajte u… »

Auto blog, najnovije vesti »