Auto blog

Lada Niva dobila novi motor

Auto blog pre 1 dan
Pre svega, epitet "novi" uzmite s rezervom. Ovo je ipak klasik kome su pouzdanost i robusnost važni. Međutim, ovo je drastičan odmak u odnosu na sve do sada. A to nije bilo puno, pa je tako Niva krenula s 1.6 benzincem s karburatorom, zatim dobila 1.7… »

Obnovljena Ford Fiesta

Auto blog pre 2 dana
Ford će uskoro i zvanično predstaviti značajno obnovljenu Fiestu, a dok se to ne desi evo i prvih slika. Estetske izmene podrazumevaju drugačiju prednju masku, kao i doterana LED svetla i branike. Sem toga, neke verzije će dobiti i alu točkove novog… »

Honda sve intenzivnije radi na autonomnoj vožnji

Auto blog pre 1 dan
Honda je objavila da je započela program testiranja autonomnih vozila, čime će napraviti veliki korak prema poslovanju s autonomnom uslugom mobilnosti vozila (MaaS) u Japanu, koje Honda planira da pokrene u saradnji s Cruiseom i General Motorsom… »

Koje evropske zemlje imaju najbolje, a koje najlošije puteve i gde smo tu mi

Auto blog pre 2 dana
Kvalitet putne infrastrukture u Evropi dosta varira, a ova tema u medijima često izaziva rasprave. Postoji više istraživanja o kvalitetu puteva u zemljama na Starom kontinentu. Podaci za rang listu koju vam prenosimo dolaze iz "Izveštaja o globalnoj… »

Kineski distributeri čipova za automobile kažnjeni nakon što su podigli cene za čak 4000%

Auto blog pre 1 dan
Tri distributera automobilskih poluprovodnika kažnjeni su od strane regulatora zbog nepoštenih cena. Reč je o potezu koji bi trebalo da pomogne kineskoj automobilskoj industriji, kao i ostatku sveta, u trenutku globalne krize čipova. Kako prenosi… »

Prva vožnja Toyota Yaris Cross

Auto blog pre 1 dan
Da li je dovoljno da se zoveš "jaris"? Dosad je sve pretvarao u zlato, a sada kreće u važnu misiju - operaciju "Kros". To je novi automobil, odignut od tla, dizajnerski potpuno nezavisan, ali najvažnije, odličan za vožnju! Kurir je bio među prvim… »

F1: Fetel i Strol u Aston Martinu i 2022. godine

Auto blog pre 1 dan
Aston Martin objavio je u četvrtak da će i u sezonu 2022. ući sa nepromenjenim vozačkim sastavom. Lens Strol i Sebastijan Fetel voziće za Aston Martin i 2022, potvrđeno je u četvrtak, prenosi Sport Klub. „Sledeća sezona biće moja šesta u… »

Suđenje Folksvagenu bez glavnog igrača

Auto blog pre 1 dan
Komplikovana istraga i pandemija korone razlog su za otezanje procesa protiv osumnjičenih u vezi sa skandalom „Dizelgejt“. Sudski proces protiv odgovornih u Folksvagenu sada počinje, ali bez šefa u sudnici. Prošlo je skoro u dan tačno šest… »

Moto GP: Morbideli u Jamahi, Doviciozo u Petronasu

Auto blog pre 1 dan
Ono što se znalo već nekoliko nedelja, potvrđeno je pred Veliku nagradu San Marina i Riminija – Franko Morbideli će od predstojećeg vikenda do kraja 2023. godine biti vozač fabričkog tima Jamahe, dok se Andrea Doviciozo vraća u šampionat i… »

GTO Engineering Ferrari 250 GT California Spyder

Auto blog pre 1 dan
Potencijalni kupci "Revival" izdanja jednog od, prema mišljenju mnogih, najlepših Ferrarija svih vremena mogu da biraju između tri ponuđena V12 motora. S ukupno 106 proizvedenih primeraka Ferrari 250 GT California Spyder spada među najskuplje i… »

Auto blog, najnovije vesti »