Auto blog

Subvencije i bolja infrastruktura ključ procesa elektrifikacije

Auto blog pre 8 sati
„Aktuelne subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila su vrlo konkretne i pozitivne u pogledu ujednačenja sa svetskim i evropskim standardima i to predstavlja dobru inicijativu, međutim ostaje prostora za ubrzavanje i olakšavanje… »

Kia razvija novu generaciju vojnih vozila sa pogonom na vodonik

Auto blog pre 10 sati
I dok je Hyundai jedan od najaktivnijih pobornika vodonikovih pogona, sestrinska Kia se tek sada polako uključuje u trku. I to potpuno neočekivano. Svoj bogati vojni program će dopuniti novom linijom vozila, ali pogonjenih vodonikom, izveštava blog… »

Američka vlada će jedan SUV platiti 3,6 miliona dolara

Auto blog pre 12 sati
GM će u sledeće dve godine napraviti 10 Suburbana po narudžbini u sklopu razvojnog ugovora vrednog 36,4 miliona dolara. Oni će se proizvoditi za Diplomatsku sigurnosnu službu (DSS). Ako vam 3,64 miliona dolara po Suburbanu zvuči malo previše, GM… »

Startovao električni Xpeng P5

Auto blog pre 13 sati
Kineski Xpeng je svoj prvi automobil predstavio 2018. godine (to je bio SUV model G3), prošle godine je stigao fastback P7, dok je sada na kineskom tržištu stratovao i ovaj P5. Xpeng P5 je naravno električni automobil, i to sa tehnologijom autonomne… »

Solarni dom na točkovima kreće na jednomesečno putovanje

Auto blog pre 15 sati
Električni automobili privlače sve više pažnje, a tim studenata s Univerziteta Eindhoven je napravio korak prema budućnosti tako što je odlučio da krene na evropsko putovanje u solarnom vozilu. Ovaj projekat je posebno interesantan zbog činjenice… »

2022 Force Gurkha

Auto blog pre 16 sati
Indijski Force Motors je prikazao novu generaciju terenskog vozila Gurkha. Dizajn je doduše evolucija dosadašnjeg modela (sada uz LED prednja svetla), ali je unutrašnjost potpuno nova. Gurkha u verziji sa troja vrata ima isto međuosovinsko rastojanje… »

Na prodaju Peugeot 505 Pick-Up Double Cabine Gruau

Auto blog pre 17 sati
Krajem ovog meseca će na Aguttes aukciji u Francuskoj biti ponuđen i Peugeot 505 Pick-Up koji je tokom osamdesetih godina napravila kompanija Gruau. U pitanju je u stvari jedan od šest napravljenih prototipova (prvi put registrovan u februaru 1985… »

Možda i električni Mercedes-AMG Cabrio

Auto blog pre 18 sati
Kako prenose pojedini mediji, izgleda da se ljudima u Mercedesu sviđa ideja o proizvodnji potpuno električnog kabrioleta, ali napominju da stvaranje takvog automobila neće biti lako. Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, glavni operativni direktor… »

VIDEO: Pogledajte kako se BMW iX sam vozi tražeći punionicu i parking mesto

Auto blog pre 19 sati
Prema BMW-ovom najnovijem video zapisu, budućnost je mesto gde tihi automobili samostalno krstare gradom ponašajući se na neki način poput ljudi. Time mislimo da će prvo tražiti nešto za pojesti, nakon čega će se istuširati i vratiti na svoje… »

Volkswagen Beetle GT by JP Performance & Prior Design

Auto blog pre 20 sati
Kompanije JP Performance i Prior Design su obećale da će kreirati body kit za pravi automobil Volkswagen Beetle GT poput onog koji je viđen u igri Gran Turismo Sport, a sada je to obećanje ispunjeno. Body kit čini da "Buba" izgleda kao pravi… »

Auto blog, najnovije vesti »