Auto blog

Da li električni auto na 1600 km dugom putu može da bude brži i jeftiniji od benzinca?

Auto blog pre 2 dana
Uprkos jakoj konzervativnoj struji, električni automobili su svakim danom sve popularniji i konkurentniji, kako cenom tako i performansama. Kako bi u praksi uporedio karakteristike električnog automobila i onog pogonjenog fosilnim gorivom, Youtuber… »

Granica od 130 km/h na autoputevima: Većina vozi sporije od toga

Auto blog pre 2 dana
U Nemačkoj se ne stišava rasprava o uvođenju ograničenja brzine od 130 km/h na deonicama autoputeva na kojima trenutno nema ogrničenja. Međutim, za mnoge vozače ograničenje brzine od 130 km/h ne bi trebalo da bude velika promena: prema studiji… »

Vesti iz Formule 1

Auto blog pre 3 dana
Alonso brani Maksa: Trkački incident i ništa više Kako prenosi Sport Klub, vozač Alpine Fernando Alonso smatra da njegov kolega iz Red Bula Maks Ferstapen nije trebalo da bude kažnjen zbog incidenta na trci u Monci. Vodeći u generalnom plasmanu je u… »

Da li smo spremni za Ekomobilnost? Izložba ekoloških vozila i paneli na goruće teme

Auto blog pre 3 dana
Dvodnevna manifestacija posvećena uticaju prevoznih sredstava na životnu sredinu Ekomobilnost je dvodnevna manifestacija posvećena uticaju vozila na životnu sredinu sa posebnim osvrtnom na ulogu medija u širenju svesti i edukaciji na ovu temu i sa… »

Ruski olimpijci (opet) dobili BMW-e na poklon

Auto blog pre 3 dana
Ruski olimpijci koji su se iz Tokija vratili s medaljom oko vrata kući idu u novom BMW-u. Kao i njihove jednako uspešne kolege s prethodnih zimskih igara, i ovogodišnji olimpijci su na poklon dobili skupocene BMW-ove crossovere, piše Index.hr. U… »

Ruski UAZ najavio električne automobile

Auto blog pre 3 dana
Kako prenosi Tanjug, ruski proizvođač automobila Uljanovski automobilski zavod (UAZ) odlučio je da neke modele automobila elektrifikuje. Kompaniji koja nema iskustva u proizvodnji električnih automobila bila je potrebna pomoć partnera iz Češke… »

Direktor Toyote upozorio na opasnosti autonomnih vozila nakon incidenta na Paraolimpijskim igrama

Auto blog pre 4 dana
Akio Toyoda, predsednik i izvršni direktor Toyote, izrazio je zabrinutost zbog prebrzog razvoja sistema autonomne vožnje, nakon što je jedno od vozila kompanije e-Palette udarilo sportistu tokom Paraolimpijskih igara 2020. godine. U incidentu, koji se… »

Najavljen novi Citroen C3 za Južnu Ameriku

Auto blog pre 4 dana
Citroen je potvrdio da će još ove nedelje predstaviti novu generaciju modela C3 za tržište Južne Amerike i Indije. U pitanju je projekat CC21, uz napomenu da će to biti različit model od onog koji se prodaje u Evropi. Ovaj novi C3 se najavljuje kao… »

VIDEO: Parking s 3000 BMW-a i Minija koje niko nije vozio

Auto blog pre 3 dana
Ljubiteljima BMW-a i Minija ovo odlagalište će biti kao polica s čokoladama u prodavnici prosečnom detetu. Uglavnom, pre šest godina kanadske vlasti su opozvale 3000 vozila navedenih proizvođača. Od 2015. ti automobili su parkirani u blizini… »

Nestašica čipova mogla bi da pogura cene "polovnjaka" u Srbiji

Auto blog pre 3 dana
Trgovci upozoravaju da bi u Srbiji mogli da poskupe polovni automobili. Razlog tome je što kupci u Evropi i do šest meseci čekaju na nove automobile, jer za njihovu proizvodnju nedostaju čipovi i poluprovodnici koji se prave u Kini. Oslanjanje na… »

Auto blog, najnovije vesti »