Arhiva » Vesti » Danas 15.11.2017

Poruke navijača Radničkog?

Danas sreda, 15. novembar 2017.  |  Piše: Z. R. Piše: Z. Radovanov

Natpisi sa pretećim i porukama mržnje prema Romima na objektima u centru Kragujevca prekrečeni su sinoć, prema nalogu gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

Grafite "Ciganima nož u vrat" na zidovima kod Stare srpske skupštine i u Ulici Stojana Protića tokom prekjučerašnjeg dana primetili su, pored ostalih, i aktivisti i rukovodstvo kragujevačke Obrazovno kulturne zajednice "Romanipen", koji su od ovdašnjeg Gradskog veća zatražili hitnu reakciju. Nadležnima su se istim i povodom i sa istovetnim zahtevom obratile i pojedine šumadijske nevladine i političke organizacije.

Gradska vlast u Kragujevcu juče je najoštrije osudila "ispisivanje poziva na nasilje i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi". Rukovodstvo grada smatra, međutim, da rečeni natpisi najverovatnije predstavljaju nastavak obračuna navijača Radničkog i Crvene zvezde, koji su se, pre desetak dana, tukli u centru grada. Da su uvredljivi i preteći grafiti koji su prekjuče osvanuli u Kragujevcu upućeni navijačima Crvene zvezde tvrde i pojedine pristalice kragujevačkog Radničkog ("Crveni đavoli"), koji su se prekjuče po podne, odmah nakon objavljivanja medijskih informacija o grafitima mržnje prema Romima u centru Kragujevca, oglasili na društvenim mrežama.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Kragujevac

©2018 Netmark d.o.o.