Kragujevac - vesti

Dete joj umiralo u bolovima, dok su lekari pili rakiju?! Majka ogorčena! Novi incident u bolnici u Srbiji?!

Srbija danas pre 5 sati
Nakon što je Srbiju potresao snimak iz Doma zdravlja u Kragujevcu, gde navodno doktorka nije želela da pregleda dete sa visokom temperaturom jer nije njen pacijent, iz Opšte bolnice u Vršcu stiže još jedna skandalozna situacija u kojoj su lekari, navodno, zanemarili bolesno dete i to - zbog alkohola!
M. R. ispričala je da je njeno dete živo zahvaljući osoblju Instituta za majku i dete u Beogradu, gde ga je u poslednjem trenu prebacila i gde je dobilo adekvatnu terapiju. Kako kaže, dok joj je ćerka gorela od temperature u... »

Kragujevac: Inkluzivni muzički festival "Note za sve "

RTS pre 5 sati
RTS: Kragujevac: Inkluzivni muzički festival "Note za sve "
U susret danu kragujevačkog Zavoda "Male Pčelice", u Knjaževsko-srpskom teatru održan je deveti Međunarodni inkluzivni festival "Note za sve".
Jedini inkluzivni muzički festival u Srbiji koji promoviše različite muzičke aktivnosti i talente korisnika institucija socijalne zaštite, dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom, okupio je oko 350 učesnika iz Srbije,... »

Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila

RTV pre 6 sati
RTV: Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila
BEOGRAD - Na današnji dan 1941. godine nemačka "kaznena ekspedicija" streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16. oktobra na putu Kragujevac - Gornji Milanovac. U toj borbi Nemci su imali 10 mrtvih i 26 ranjenih vojnika. Prilikom streljanja primenjena je drakonska odredba iz naredbe generala Franca Bemea od 10. oktobra, kojom se propisuje streljanje 100 Srba za jednog
Danas je nedelja, 21. oktobar, 294. dan 2018. Do kraja godine ima 71 dan. 1422 - Umro je francuski kralj Šarl VI, koji je 42 godine proveo na prestolu. U početku vladavine nazivan je "Šarl Voljeni", ali je od 1392. imao očigledne... »

Posle incidenta iz Doma zdravlja u Kragujevcu sručilo se drvlje i kamenje na lekare, a onda je pola Srbije za 5 minuta promenilo mišljenje (anketa)

Telegraf pre 6 sati
Kakav je vaš stav o ovoj temi?
Nakon videa iz Doma zdravlja u Kragujevcu koji je podigao veliku prašinu u Srbiji, a gde je zabeleženo kako lekarka, navodno neće da primi i pregleda bolesno dete, mišljenje ljudi se potpuno podelilo. Dok su neki stali na stranu lekara, bilo je i onih koji ipak... »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

Novi magazin pre 12 sati
Tradicionalnom komemorativno-umetničkim "Velikim školskim časom" ispred Spomenika streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice", sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja civila u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu.
U Crkvi Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama, liturgiju će u 8.30 sužiti episkop šumadijski Jovan, a u 10.30 moleban kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima. Na "Velikom školskom času" biće izveden adaptirani tekst... »

Lekarska komora Srbije osudila medije zbog načina izveštavanja o bebi iz Kragujevca

Politika pre 12 sati
Lekarska komora Srbije je danas osudila način izveštavanja medija, uz objavljivanje snimka iz Doma zdravlja u Kragujevcu koji je napravila jedna pacijentkinja. Komora je navela da se ta žena i ranije sukobljavala sa zaposlenima Doma zdravlja. Mediji su juče uz snimak objavili i tvrdnju Violete... »

Kragujevac: Da li je porez na imovinu bio veći sad ili pre pet godina (foto)

iKragujevac pre 20 sati
Akciju pod nazivom ''Rez na porez'', u cilju smanjenja stope poreza na imovinu pokrenuli su Šumadijska regija, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Pokret centra. Cilj ove peticije je smanjenje stope poreza na imovinu fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca.
Inicijatori ove akcije smatraju da Kragujevčani jedini u Srbiji plaćaju najveći porez na imovinu i da se aktuelna gradska vlast odlučila na taj korak zbog odsustva investicija i novih radnih mesta. Međutim, zvanični podaci... »

Srpski i hrvatski ortopedi i neurohirurzi ramenjuju iskustva u Kragujevcu

iKragujevac pre 15 sati
Na regionalnom skupu u Kragujevcu okupili su se lekari iz Hrvatske i Srbije. Razmenili su iskustva i najnovija saznanja iz oblasti spinalne hirurgije. Dobri stručnjaci i njihovo stalno usavršavanje omogućavaju Srbiji da parira evropskim ortopedskim centrima.
Kompleksnu operaciju velikog deformiteta kičme, zajednički su uradili kragujevački, niški i varaždinski ortopedi i neurohirurzi. Uspešno obavljen zahvat omogućio je pacijentkinji brz oporovak a lekarima razmenu iskustava u... »

Srpski i hrvatski lekari razmenjuju iskustva u Kragujevcu

RTS pre 16 sati
RTS: Srpski i hrvatski lekari razmenjuju iskustva u Kragujevcu
Lekari iz Hrvatske i Srbije razmenili su najnovija saznanja i iskustva iz oblasti spinalne hirurgije. Oni su se okupili na regionalnom skupu u Kragujevcu. Dobri stručnjaci i njihovo stalno usavršavanje omogućavaju Srbiji da parira evropskim ortopedskim centrima.
Kompleksnu operaciju velikog deformiteta kičme, zajednički su uradili kragujevački, niški i varaždinski ortopedi i neurohirurzi. Uspešno obavljen zahvat omogućio je pacijentkinji brz oporovak a lekarima razmenu iskustava u... »

HAPŠENJE zbog paljenja rastinja: Zbog dima sa njegove njive je stradao vozač u lančanom sudaru

InfoKG pre 21 sat
Kragujevačka policija uhapsila je S.Đ. (1951) iz Batočine za koga se sumnja da je 18. oktobra, paleći nisko rastinje u Brzanu pored auto puta, izazvao požar, te je usled smanjene vidljivosti zbog dima došlo do lančanog sudara u kome je jedno lice izgubilo život, a još četvoro povređeno. Pripadnici... »

Kragujevac
nedelja

Oblačno
13 ˚C
ponedeljak
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
6˚ / 16˚
utorak
Oblačno
Oblačno
7˚ / 17˚
©2018 Netmark d.o.o.