Kragujevac

Jutarnji presek: Sunčano, temperature do 11 stepeni

Pressek pre 57 minuta
U Srbiji će danas, posle hladnog jutra sa slabim i umerenim mrazom, u većini krajeva biti pretežno sunčano, s maksimalnom temperaturom do 10 stepeni. Posle podne i uveče biće umereno do potpuno oblačno i suvo, saopštio je RHZS. Vetar će biti slab… »

Sećanjem do nezaborava u Muzeju 21. oktobar

Pressek pre 21 minut
U Muzeju „21. oktobar”, u nedelju, 26. januara, organizuje se program pod nazivom „Sećanjem do nezaborava“, povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve holokausta. Program počinje u 12 sati, a organizatori su Udruženje srpsko-izraelskog… »

Program podrške za osobe sa autizmom za život u zajednici

iKragujevac pre 45 minuta
U Parohijskom domu pri crkvenoj opštini Vasilije Veliki u Maršiću ovog vikenda realizuje se četvrti ciklus projekta „Program podrške za osobe sa autizmom za život u zajednici“, u okviru koga će petoro korisnika uz kvalitetne i sadržajne… »

Kragujevački đaci na bilbordima Ministarstva prosvete “Izuzetni učenici Srbije”

iKragujevac pre 2 sata
Međsu talentovanim učenicima čije su se fotografije našle na bilbordima koje je Ministarstvo prosvete postavilo širom Srbije našli su se i učenici Prve kragujevačke gimnazije. Mihajlo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović izabrani su da budu… »

Lica izuzetnih učenika na bilbordima širom Srbije

RTS pre 4 sata
Beograd, Novi Sad, Niš, Užice, Kragujevac i Čačak ovih dana dobili su prave ukrase – ukupno 38 bilborda sa fotografijama talentovanih učenika, osvajača međunarodnih nagrada iz informatike, robotike, fizike, hemije, matematike, muzike... Bilbordi… »

Epicentar: M. Petrović i N. Ranković

RT Kragujevac pre 12 sati
Kakav je kvalitet vazduha u Kragujevcu, koji su najveći zagađivači, na koji način utiču na naše zdravlje i koje mere možemo preduzeti kako bi aerozagađenje bilo manje u emisiji „Epicentar“ govore: Nebojša Ranković iz Instituta za javno… »

Nastavljeno suđenje Draganu Iliću, predsedniku Sindikata u Zastava oružju

Danas pre 13 sati
U Osnovnom sudu u Kragujevcu danas je nastavljeno suđenje predsedniku sindikalne organizacije Zastava oružje Draganu Iliću, protiv kojeg je krivičnu prijavu, zbog navodnog „fizičkog napada“, podneo predsednik Nadzornog odbora te fabrike, pukovnik… »

DS: Lokalna vlast krši zakon i diskriminiše medije u Kragujevcu

Danas pre 16 sati
Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Kragujevcu je danas ocenio da je „sramota za aktuelnu vlast u državi“ što je dozvolila da vlast u tom gradu „krši zakon“ i već pet godina ne raspisuje konkurs za medije, ali i „diskriminiše redakcije… »

Kragujevčanima plate manje za gotovo 2.000 dinara od republičkog proseka, kaskamo za Pirotom, Kostolcem i Borom

InfoKG pre 21 sat
Prosečna neto plata u Kragujevcu u novembru 2019. iznosila je 54.552 dinara, a to je manje za gotovo 2.000 dinara od republičkog proseka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Zanimljivo je da su od Kragujevčana, veće prosečne neto… »

Zoran Čvorović: Vučić se navodno brine o SPC a zapravo podriva Amfilohija

Danas pre 23 sata
Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, pravni istoričar Zoran Čvorović, ocenio je da je pravni položaj episkopa SPC iz Crne Gore različit u zavisnosti od toga da li sa Vladom Crne Gore razgovaraju o izmenama Zakona o slobodi… »

Vremenska prognoza »

Kragujevac »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
6 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
3˚ / 9˚
ponedeljak
Znatno oblačno
Znatno oblačno
3˚ / 8˚

Vesti dana »