Kragujevac - vesti

Nema obeštećenja za neustavnu odluku grada Kragujevca

Danas pre 44 minuta
Milovan Sekulić je jedan od retkih taksista koji je izgubio spor za nadoknadu štete zbog ograničenja starosti vozila, iako ima pravo na odštetu Umesto naknade štete zbog odluke grada Kragujevca o starosti vozila za taksiranje koja je kasnije proglašena neustavnom i poništena, taksista Milovan Sekulić moraće da isplati gradu troškove sudskog spora koji je trajao skoro pet godina, iako je većina njegovih kolega dobilo odštetu.
Osim toga, iako je ovaj slučaj nekoliko puta vraćan na odlučivanje, čak ni u presudama koje odbacuju tužbeni zahtev, nije osporeno pravo građanina na odštetu. Grupa od 200 taksista tužila je grad Kragujevac zbog odluke kojom je u... »

Kragujevac: Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu

iKragujevac pre 1 sat
Multimedijalna izložba fotografija i kadrova filmova „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu” postavljena je u kragujevačkom Narodnom muzeju. Filmovi su iz arhiva Jugoslovenske konoteke a autori izložbe su Aleksandar Erdeljanović, upravnik Arhiva, i Božidar Marjanović, stručni saradnik Jugoslovenske kinoteke.
Kako bi pronašli najzanimljivije kadrove i fotografije, autori izložbe pregledali su na hiljade metara filmske trake, snimaka iz perioda od 1914. do 1918. godine, koji se nalaze u arhivi Kinoteke. Izložba je koncipirana po... »

Serija ''Kralj Petar Prvi'' od februara

iKragujevac pre 2 sata
Nakon što je istorijsku dramu „Kralj Petar Prvi“, prema podacima produkcijske kuće „Zillion film” koja je potpisala ovo ostvarenje, za prva četiri dana prikazivanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu pogledalo oko 50.000 ljudi, moglo bi se reći da će istoimena serija koja bi od februara trebalo da se prikazuje i na Radio televiziji Srbije biti među omiljenim televizijskim projektima.
Serija će se razlikovati od filma jer će se, prema pređašnjim najavama, više baviti političkom intrigom, dok je film rađen kao istorijska drama. Serija će imati nešto širu radnju i za razliku od filma smeštena je u vremenski... »

"Minimalac nam je 57 RSD, daleko smo i od 143" VIDEO

B92 pre 3 sata
B92: "Minimalac nam je 57 RSD, daleko smo i od 143" VIDEO
Kragujevac -- Radnici komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" u Kragujevcu od jutros štrajkuju tražeći da im se uveća radni čas koji je daleko ispod minimalne zarade .
Na skupu koji je počeo od sedam jutros, zaposleni su izneli dva zahteva, oba u vezi sa povećanjem plata. Do ispunjenja ne žele da odustanu od protesta, a prete i radikalizacijom štrajka. Predstavnici sindikata traže da se njihova... »

Generalni štrajk u JP „Vodovod i kanalizacija“ u Kragujevcu

Danas pre 2 sata
Zaposleni u Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Kragujevcu stupili su jutros u generalni štrajk tražeći usklađivanje obračuna zarada sa minimalnom cenom rada od 155,3 dinara, koja je utvrđena odlukom Socijalno-ekonomskog saveta za 2019. godinu.
Predsednik UGS Nezavisnost u tom preduzeću Saša Mihailović rekao je FoNetu da sadašnja minimalna cena rada po kojoj se obračunavaju plate iznosi samo 57,9 dinara zbog čega većina zaposlenih prima manje zarade od zakonom... »

Vaterpolisti Radničkog završili godinu na deobi prvog mesta

iKragujevac pre 4 sata
U poslednjoj ovogodišnjoj utakmici u Regionalnoj A2 ligi, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca slavili su na svom bazenu, protiv ekipe Zadra, rezultatom 9:7.
Šumadinci su sve vreme držali konce igre u svojim rukama, iako konačan rezultat ne oslikava najbolje da se ni jednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika. Uvodni period rešili su u svoju korist sa 2:0, golovima Nemanje... »

Od sivog doma do belog dvora

Vesti online pre 4 sata
Kada se pomene Zavod za smeštaj odraslih lica Male pčelice u Kragujevcu, većina ljudi pomisli da je to siva ustanova iza čijih zidina životare oni koji su ostavljeni od svih. Možda je on to nekada bio. Danas je to ustanova socijalne zaštite u kojoj 900 korisnika živi i radi u 15.000 kvadrata, dnevno ima tri obroka, dve užine, dve kafe, kompot, čaj i 10 cigareta, besplatnu garderobu, džeparac i nagradni džeparac. Sobe su renovirane, svaka ima televizor.
Korisnici, odnosno inkluzivni folklor i hor, koji otvaraju mnoge manifestacije u Srbiji, svakodnevno su prisutni u društvenom životu Kragujevca. Ova socijalna ustanova jedinstvena je i po tome što svoje korisnike vodi na... »

Putevi prohodni, gradski prevoz funkcioniše normalno

RT Kragujevac pre 13 sati
Sve ulice prvog prioriteta na području Kragujevca su prohodne, a u toku je čišćenje ostalih saobraćajnica, saopštila je Zimska služba Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija“. Tokom prethodne noći, svih devet ekipa, pet u gradu i četiri u seoskim područjima, je bilo na terenu, a otklanjanje snega i... »

Danas bez vode ove ulice u Kragujevcu

iKragujevac pre 5 sati
JKP Vodovod i kanalizacija danas bez vode ostavlja ova naselja i ulice.
Ulica Slobodana Petrovića – zatvarač Ugao ulica Milutina Todorovića i Mokranjčeve 28 – zatvarač Ugao ulica Biševske i Užičke republike – priključak Ulica Baje Pivljanina 14 – priključak Ulica Dr. Jovana Ristića 22 –... »

U Kragujevcu završen festival „Estam“

RT Kragujevac pre 13 sati
Na festivalu „Estam“, koji je u Kragujevcu organizovao Studentski kulturni centar, predstavljene su aktuelnosti sa regionalne i svetske muzičke scene. Ove godine, na dvodnevnom muzičkom programu, kragujevačka publika imala je priliku da čuje muziku Balkana i naših krajeva, Mediterana, Bliskog... »

Kragujevac
ponedeljak

Sumaglica
0 ˚C
utorak
Jak sneg
Jak sneg
-8˚ / -4˚
sreda
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-12˚ / -1˚
©2018 Netmark d.o.o.