Kragujevac - vesti

Iz jednog kragujevačkog stana oduzeto pedeset mačaka

RTS pre 1 dan
RTS: Iz jednog kragujevačkog stana oduzeto pedeset mačaka
Veliki broj ljudi ima kućne ljubimce. Međutim, problem je, kada ih je u stanovima toliko, da ugrožavaju komšije. U Kragujevcu je komunalna inspekcija, na osnovu izvršnog rešenja, iz jednog stana odnela pedesetak mačaka.
Komšije se mesecima žale na smrad i opasnost od zaraze u stambenoj zgradi u stanu, u ulici Ibarskih Rudara, gde porodica Stojiljković, godinama drži mačke. "Ima sigurno unazad tri, četri godine, ja ne mogu da otvorim vrata na... »

Porodični dan uz „Lego Ninjago“ avanturu

Ritam grada Kg pre 3 dana
Sutra od 12 do 17 časova, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, biće održan porodični dan uz uzbudljivu Lego Ninjago avanturu, najaktuelnije dečje filmove i mnoštvo poklona i zabave. Najmlađe očekuje puno druženja i specijalnog programa uz kreativne radionice u bioskopu, koje će upotpuniti... »

Čopor mačaka u azilu (foto)

Večernje novosti pre 3 dana
Komunalci vlasnici oduzeli životinje i smestili ih u azil
KRAGUJEVAC - Iz stana na trećem spratu stambene zgrade u naselju “Šest topola”, komunalna inspekcija je u petak vlasnici Svetlani S. odunjom i njenim sinom živele u stanu. Mačke su smeštene u azil za životinje. Komunalni inspektori reagovali su po prijavi građana,... »

U Šumaricama zasađeno novo drvo mira

Blic pre 3 dana
U Spomen parku Šumarice u Aleji mira, kod Crkve novomučenika kragujevačkih, simbolično je zasađeno drvo mira. U znak obeležavanja Međunarodnog dana mira, Aleksandar Štajn pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju zasadio je sadnicu sofore.
Spomen park "Kragujevački oktobar" i ove godine tradicionalno organizuje Međunarodni salon antiratne karikature koji, takođe, celom svetu šalje poruku mira, a izložba će biti otvorena 20. oktobra, dan pre obeležavanja “Velikog... »

Iseljenje čopora: Komunalci u Kragujevcu oduzeli ženi 48 od 50 mačaka, koje drži u stanu

Blic pre 4 dana
Komunalna inspekcija u Kragujevcu jutros je, po prijavi građana, Svetlani S. oduzela 48 mačaka. Ona u stanu na drugom spratu stambene zgrade drži 50 mačaka, i komunalci su joj ostavili dve, koliko je zakonom dozvoljeno.
Uz asistenciju zaposlenih u ZOO higijeni, životinje su posle dužeg ubeđivanja sa gazdaricom uhvaćene u stanu i odnete u azil za životinje. Ostavljene su samo dve, koliko je zakonski dozvoljeno. Kako je izjavio komunalni inspektor... »

Na Univerzitetu u Kragujevcu još 981 slobodno mesto

RTS pre 3 dana
RTS: Na Univerzitetu u Kragujevcu još 981 slobodno mesto
Na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu posle drugog upisnog roka ostalo je još 981 slobodno mesto od čega 214 za studiranje o trošku države i 767 mesta za studente koji će sami plaćati svoje školovanje.
Mesta ima na svim fakultetima osim na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu koji je raspoloživu kvotu upisao još u prvom upisnom roku. Najviše mesta ostalo je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, 278 i Pravnom u Kragujevcu 269, a... »

Stevanović: Nikolić mene vređa, a upropastio je Kragujevac za samo tri godine!

InfoKG pre 3 dana
Gostujići u emisiji Epicentar Radio televizije Kragujevac, gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da "ne bih mogao da dozvoli da sa onim koji je upropastio Kragujevac radi istu njegovu priču ili da ide za njim i ponovo krpi njegove rupe, te da bi istog trena napustio SNS ukoliko bi partija... »

Kragujevac na Forumu u Kini

Ritam grada Kg pre 4 dana
Saradnja na izradi razvojnih strategija vezanih za projekat “Jedan pojas – jedan put“, tema je “Evroazijskog ekonomskog foruma 2017“, koji se od 21. do 23. septembra održava u Sianu, prestonici kineske provincije Šensi. Na tom skupu učestvuje i delegacija Kragujevca. Učešće na forumu, koji... »

Porodični dan uz avanturu „Lego Nindžago“

RTS pre 4 dana
RTS: Porodični dan uz avanturu „Lego Nindžago“
Najmlađi posetioci neka se pripreme za druženje u nedelju 24. septembra od 12 do 17 časova u bioskopima „Sinepleks Ušće“, „Sinepleks Delta siti“, „Sinepleks Big Beograd, „Sinepleks Kragujevac plaza“ i „Sinepleks Niš“. Očekuje ih „Porodični dan“ uz najaktuelnije dečje filmove, mnoštvo poklona i zabave.
Mališane očekuje puno druženja i specijalnog programa uz kreativne radionice u bioskopu, koje će upotpuniti doživljaj prave filmske zabave. Ovom prilikom, specijalno u svim bioskopima mogu pronaći „Lego kutak“, koji je pored... »

Cekajuci put celo selo zamire

Kragujevačke pre 4 dana
Istekli su svi rokovi da se asfaltira put do centra sela, što bi bio samo deo glavnog druma kroz Vučkovicu od skoro osam kilometara. Kad nema puta, nema ni javnog prevoza, pa je seoska škola spala na devet đaka jer roditelji upisuju decu u susednim mestima do kojih može „normalno“ da se stigne.... »

Kragujevac
utorak

Oblačno
18 ˚C
sreda
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
11˚ / 19˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
8˚ / 19˚
©2017 Netmark d.o.o.