Kragujevac

U svetu se za rad sa matičnim ćelijama izdvaja mnogo novca, gradnja centra u Kragujevcu stoji

Ritam grada Kg pre 2 dana
Poznati genetičar Miodrag Stojković je, povodom zastoja u izgradnji Centra za matične ćelije u Kragujevcu, na svom Twitter-u napisao kako je kompanija “Bajer” u kupovinu firme koja se bavi matičnim ćelijama uložila milijardu evra, dok je rok za… »

''Školski bazar'' na Šarenoj pijaci: Akcijske cene školskog pribora

iKragujevac pre 2 dana
Povodom početka nove školske godine JKP Šumadija Kragujevac u saradnji sa zakupcima na prostoru Šarene pijace organizuje „Školski bazar“. U periodu od 23.-25.avgusta 2019.godine naši sugrađani će po akcijskim cenama moći da nađu veliki izbor… »

Gorska služba traži nove spasioce

RTS pre 2 dana
Prvog septembra na Adi Ciganliji počinju ovogodišnja testiranja kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS). Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja Srbije, ove godine testiranja se održavaju u septembru u 11 gradova… »

Kragujevac van mreže auto-puteva, ostaje i bez “Šumadijskog koridora”

Ritam grada Kg pre 2 dana
Puput nedavno otvorenog auto-puta “Miloš Veliki”, dela Koridora 11, sudeći po najavana iz vrha vlasti i “Šumadijski koridor neće na svojoj trasi imati Kragujevac. Kako je prilikom otvaranja deonice auto-puta od Obrenovca do Ljiga rekao… »

Mladi razmišljaju o odlasku zbog malih plata u stranim kompanijama

Politika pre 3 dana
U „Simensu” sam na probnom radu, sam posao nije težak, ali je plata mnogo mala, ni 300 evra, premišljam se, možda odem kod brata u Nemačku – kaže Kragujevčanin koji je tek zakoračio u treću deceniju života. Kragujevac – U centralnom gradu… »

Vespa Klub Kragujevac organizuje svoj prvi zvanični Vespa skup

Moto berza pre 3 dana
Događaj pod nazivom "Vespa skup Kragujevac 2019" okupiće u gradu Kragujevcu vozače vespi iz cele Srbije a očekuju se i gosti iz okolnih zemalja. Svi učesnici skupa će učestvovati u "lutriji" na kojoj će pored moto opreme partnera i sponzora glavna… »

Međunarodni festival horova

RT Kragujevac pre 3 dana
Međunarodni festival horova, koji se od 18. do 22. avgusta, održava u Kragujevcu, prate i studijske radionice koje se održavaju svakodnevno u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Jednu od radionica zabeležila je i naša ekipa. Okupljaju se… »

Napad na ekipu Hitne pomoći

RT Kragujevac pre 3 dana
Ekipa Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć je tokom intervencije doživela neprijatan incident. To nije prvi put da se dogode napadi na lekare dok ukazuju medicinsku pomoć, a u poslednjem periodu sve su učestaliji verbalni, pa u situacijama kao ovoj, i… »

Apel Studija B – pomozite Marini Bogosavljević

Studio B pre 3 dana
Studio B apeluje za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za Marinu Bogosavljević kojoj je nakon odstranjivanja tumora desnog jajnika dijagnostikovan težak oblik Ulceroznog colitisa. Jedina mogućnost da Marina normalno živi je da joj se ugradi… »

Zatvoreni bazen neće raditi do 2. septembra zbog godišnjeg servisa

RT Kragujevac pre 2 dana
Zatvoreni bazen u Kragujevcu neće raditi do 2. septembra zbog redovnog godišnjeg servisa. U Sportsko privrednom društvu „Radnički“ kažu da će nakon sređivanja posetioci imati znatno bolje uslove. Sa druge strane, otvoreni bazeni beleže… »

Vremenska prognoza »

Kragujevac »
petak
Pretežno vedro
Pretežno vedro
20 ˚C
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
20˚ / 33˚
nedelja
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
19˚ / 32˚

Vesti dana »