Kragujevac

Od virusa korona u Topoli obolelo još sedam osoba

Top press pre 2 dana
Prema podacima iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac od 267 uzoraka uzetih u Institutu koronavirus je potvrđen kod 30 pacijenata. Najveći broj zaraženih je u Kragujevcu 19, dok je u Topoli virus korona potvrđen još kod 7 osoba, u Batočini 2 i u… »

Patronažna služba funkcioniše kao i pre korone

RT Kragujevac pre 2 dana
Tokom pandemije virusa korona, Patronažna služba u Kragujevcu, funkcioniše neometano, uz primenu adekvatnih mera zaštite. Ova služba tokom jednog dana obilazi porodice kako iz Kragujevca tako i iz okolnih sela udaljenih i do 30 kilometara od grada… »

Stanove za snage bezbednosti gradili neprijavljeni radnici

RT Kragujevac pre 2 dana
Na gradilištima stanova za pripadnike snaga bezbednosti, inspektori za rad otkrili su 20 neprijavljenih radnika, među kojima su i državljani Turske, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Inspektori rada su… »

Koncert Zdravka Čolića u Kragujevcu pomeren za 19. jun 2021.

Ritam grada Kg pre 2 dana
Usled i dalje nepovoljne situacije izazvane pandemijom Kovid-19, planirani koncert Zdravka Čolića u Kragujevcu pomeren je za 19. jun 2021. godine u prostoru “Kneževog arsenala”. “Uprkos ogromnoj želji svih nas da koncert, prvobitno planiran za… »

SSP: Loš vid ili loša vlast?

Ritam grada Kg pre 2 dana
Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Kragujevac ulagalo dosta, ali da se to ne vidi, oglasio se Inicijativni odbor Starnke slobode i pravde. Saopštenje SSP Kragujevac prenosimo u celosti: “U svom obraćanju javnosti predsednik… »

Još 19 Kragujevčana zaraženo koronavirusom

Ritam grada Kg pre 2 dana
Od 267 uzoraka uzetih u Institutu za javno zdravlje Kragujevac, koronavirus je potvrđen kod 30 pacijenata. Najviše novozaraženih otkriveno je u Kragujevcu – 19. U Topoli je od kovida19 obolelo još sedmoro građana, u Batočini dvoje, kao i po jedan… »

Kako se Srbija borila sa epidemijama poslednjih 100 godina?

RT Kragujevac pre 2 dana
Srbi, kao i svi ostali evropski narodi kroz istoriju pamte velike epidemije zaraznih bolesti: poput kuge, kolere, tifusa, variole vere. Pandemija koronavirusa stručnjake vraća u davna vremena, podstiče ih da traže sličnosti ali i da porede… »

Obustavljene obuke NSZ za aktivno traženje posla

RT Kragujevac pre 2 dana
Kragujevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, tokom pandemije korona virusa, funkcioniše u skladu sa preporukama Kriznog štaba i Instituta za javno zdravlje. Komunikacija sa poslodavcima i nezaposlenima, osim telefonskim i elektronskim… »

“Spomenici Miodraga Živkovića postali su deo našeg života”

Nova pre 2 dana
Vajar Miodrag Živković, autor monumentalnih spomenika na Tjentištu, Kadinjači, Šumaricama i Ostri kod Čačka preminuo je u petak u 93. godini. Živković je rođen 1928. godine u selu Leskovac kod Lazarevca, bio je redovni profesor na Fakultetu… »

Vajar čuvenog spomenika na Sutjesci je preminuo: ovo je priča o gradnji dela po kojem ćemo ga svi pamtiti

Noizz pre 2 dana
Vajar Miodrag Živković, tvorac spomenika na Tjentištu, preminuo je u petak u 93. godini. Među njegovim najznačajnijim delima su spomenik u Šumaricama kod Kragujevca, Hrabrima u Ostri kod Čačka, spomenik bitke na Sutjesci na Tjentištu… »

Vremenska prognoza »

Kragujevac »
utorak
Oblačno
Oblačno
30 ˚C
sreda
Pljuskovi
Pljuskovi
15˚ / 22˚
četvrtak
Pljuskovi
Pljuskovi
15˚ / 24˚

Vesti dana »